Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

29 Mart 2024 Cuma
14 YILLIK FAİLİ MEÇHUL CİNAYET AYDINLATILDI
Konya'da 14 yıl önce kemerle boğulduktan sonra kimliği tespit edilemediği için kimsesizler mezarlığına defnedilen kadın cinayeti çözüldü.
Kategori : ÇUMRA
23 Şubat 2017 10:54
 
14 YILLIK FAİLİ MEÇHUL CİNAYET AYDINLATILDI
Konya'da 14 yıl önce kemerle boğulduktan sonra kimliği tespit edilemediği için kimsesizler mezarlığına defnedilen kadın cinayeti çözüldü.
Konya'da 14 yıl önce kemerle boğularak öldürüldükten sonra kimliği tespit edilemediği için kimsesizler mezarlığına defin edilen kadın cinayeti ile ilgili göz altına alınan 5 kişi den 3'ü tutuklandı.

Bir kişi Çumra Cumhuriyet savcığına giderek 2003 yılından beri haber alamadıkları, o zaman 27 yaşında olan akrabası Ümmü Şimşek hakkında "Kayıp" başvurusunda bulundu. Bunun üzerine il emniyet müdürlüğü asayiş şube müdürlüğü cinayet büro amirliği soruşturma başlattı.
Boğularak öldürüldükten sonra 200'te Konya-Beyşehir karayolunda bulunan bir kadının kimliği tespit edilemediği için kimsesizler mezarlığına defin edildiği tespit edildi. Ekipler, bu cesedin Ümmü Şimşek'e ait olduğunu belirledi.
3 ay öncesine kadar hakkında hiç bir başvuru bulunmayan kadının akrabaları üzerinde şüpheler yoğunlaştı. Alınan ifadeler doğrultusunda Şimşek'in akrabaları R.Ş (55) ile H.Ş. (41) ağabeyi Z.Ş (49) yeğenleri İ.Ş. (37) ile T.Ş. (33) göz altına alındı. Suçlarını itiraf eden şüphelilerin, Ümmü Şimşek'in başka biriyle birlikteliği olduğu gerekcesiyle evde darp edilip, araçta kemerle boğduktan sonra yol kenarına attıklarını söyledikleri öne sürüldü. Ümmü Şimşek'in olay anında 3 yaşında olan kızının öldürülmekten son anda vazgeçildiği öğrenildi.
Emniyetteki işlemlerin ardından cinayeti gerçekleştirdiği ileri sürülen R.Ş. İ.Ş ve T.Ş. ile olayı bildikleri halde gizledikleri belirtilen Z.Ş ve H.Ş adliyeye sevk edildi. Şüpheliler R.Ş. İ.Ş. ve T.Ş tutuklanırken Z.Ş ve H.Ş tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Okunma : 1990
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
MHP (Cumhur ittifakı) Çumra belediye başkan adayımız Fatih DEMİRCİ seçim çalışmalarına aralıksız devam ediyor
27 Mart 2024 Okunma: 848 ÇUMRA
31 Mart öncesi uyarı: İşte seçim suçları ve yaptırımları
27 Mart 2024 Okunma: 150 GÜNDEM
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın