Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

25 Nisan 2024 Perşembe
5 BİN ŞEHİT VEREN BÜYÜK HAREKETİN İLÇE TEMSİLCİSİ OLABİLMEK.
Geçmişte 5 bin şehit veren bir o kadarda mağdur veren büyük hareketin ilçe temsilcisi olabilmek.
Kategori : ÇUMRA
17 Mart 2020 11:58
 
5 BİN ŞEHİT VEREN BÜYÜK HAREKETİN İLÇE TEMSİLCİSİ OLABİLMEK.
Geçmişte 5 bin şehit veren bir o kadarda mağdur veren büyük hareketin ilçe temsilcisi olabilmek.
Geçmişte 1980'li yıllarda 5 bin yiğit şehit, 5 bin yiğidi Mamak zindanlarında işkencelere maruz kalıp çile çeken bu kutsal büyük davanın ilçe temsilcisi olabilmek bu kadar kolay mı ?

Ülkücülük bir idealdir. O şehitler ki, hiç bir silahın, yüreğini namlu yapan bir Ülkücü kadar güçlü olmadığını hayatlarını ortaya koyarak gösterdiler. Onlar, hep ateşle oynayarak imtihan oldular. Vatan diyerek, Millet diyerek, Devlet diyerek mücadele ettiler.
"Kanımız Aksa da Zafer İslamın" sloganını sadece söz olarak söylemediler. Fiile geçirdiler, bir kötülüğe karşı imanlarının gereğini ifa ederken, kalbi buğuzla ya da dilleriyle değil, canları pahasına elleriyle müdahale ettiler.
Tarihe kara bir leke olarak geçen 12 Eylül döneminde soldurulan Ülkücü yürekler urganlı şafaklar dan nurlu basamaklara yol buldular. O şehitler ki Allah (c.c ) 'a tarihe ve millete hesap verebilmenin dışında hiç bir şeyi önemsemediler. Ay yıldızlı bayrağımızın mukaddes kan rengini soldurmamak için, binlerce defa kanlarıyla bayrağı al renge boyadılar.

O şehitler ki inandıkları değerler nefsani arzularından, şahsi çıkarlarından, gelecek endişelerinden sıyrıldılar ve her birisi Nebi Gönüllü birer Hamza oldular. Hayatlarının baharında kimi arkasında anasını, babasını, karısını, çocuğunu,kimi nişanlısını, kimileri de can gardaşlarını gözü yaşlı bırakarak göçüp gittiler. 

Ne hazindir ki, bu örnekleri günümüz gençlerine öğretemediğimizden olsa gerek. Model şahsiyet, örnek insan fukaralığı çeker olduk. Ne yazık ki gençlerimiz Yusuf İmamoğlu'nu ve ya Dursun Önkuzu'yu değil de artist tavırlar ile başkalarına özenti göstermeye başladılar. 
Ülkücülüğü etiket olarak veya dezenfekten gibi kullanarak kendilerini aklamaya, paklamaya çalışanların bu harekette yerleri yoktur. Vitrinde hiç olmamaları gerekenler hala direksiyonda, şoför mahallinde iseler derhal önlem alınmalıdır. O tiplerin Aracın remorkuna layık olmaları gereklidir. 
Bu vesileyle Ülkücü hareketi temsil eden Milliyetçi Hareket Partisinin temsilcisi parmakla gösterilen, liyakatlı, bilgili, Ahlaklı, İmanlı, İhlaslı olmalı, mescit de, Cami de, cenaze de, düğünde her yerde ve ortamda olmalıdır. 

Ülkücülük Cami İmamının başındaki cübbeye konan bir sinek dikkat çekiyorsa, leke taşıyamıyorsa, Ülkücülükte böyle bir şeydir, leke taşıyamaz, lekeyi kaldıramaz.


Okunma : 979
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın