Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

26 Nisan 2024 Cuma
58 milyar neyin faizi?
İlçe divan toplantısında konuşan Saadet Partisi Karatay İlçe Başkanı Ali Genç, “Bu yılki bütçede faizin payı 58 milyar TL’dir.
Kategori : ÇUMRA
04 Şubat 2016 11:11
 
58 milyar neyin faizi?
İlçe divan toplantısında konuşan Saadet Partisi Karatay İlçe Başkanı Ali Genç, “Bu yılki bütçede faizin payı 58 milyar TL’dir.
İlçe divan toplantısında konuşan Saadet Partisi Karatay İlçe Başkanı Ali Genç, “Bu yılki bütçede faizin payı 58 milyar TL’dir. Bütçenin yüzde 10’u yatırımlara ayrılırken, yatırımlardan fazlası ise faize ayrılmaktadır. Borcumuz yoksa bu faiz neyin faizidir

Saadet Partisi Karatay Ocak Ayı İlçe Divan Toplantısı gerçekleştirildi. Parti İlçe binasında gerçekleşen toplantıya Saadet Partisi Karatay İlçe Başkanı Ali Genç, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ve mahalle temsilcileri katıldı. Divan kurulunun oluşturulması ve katılım yoklamasının yapılmasının ardından söz alan Başkan Ali Genç geçtiğimiz gün şehit olan askerleri anarak, “Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Ülke olarak çok önemli günlerden geçiyoruz. Sıkıntılı süreçlerden geçiyoruz. Terör ülkemizin bir numaralı hadisesi durumundadır şu an. Her gün şehit haberleriyle içimiz yanıyor. Her gün bir yuvaya ateş düşüyor. İnşallah bu terör olayları en kısa sürede biter diye dua ediyoruz. Terör hadisesinin bitirilmesi için güvenlik güçlerimiz çalışıyor, onlara teşekkür ediyoruz” dedi.

ABD BİZİ TEFTİŞ Mİ EDİYOR?

Terörün kaynağının kurutulması gerektiğini ifade eden Genç, konuşmasına şöyle devam etti: “Sadece polisiye tedbirlerle, terör hadisesi sona erdirilemez. Terörün kaynağı Batı ve emperyal güçlerdir. Onlarla olan ilişkilerimizi bitirmediğimiz sürece terör bitirilemez. Terörün arkasındaki ABD, İsrail’in amaçları terör hadiseleri ile ülkemizi parçalayıp büyük İsrail’in önünü açmaktır. Gündemde yaşanan terör olayları ve Suriye meselesi varken hükümetin tek meselesi maalesef ‘Başkanlık’ meselesi olmuştur. Başkanlık sistemine geçildiği zaman sanki tüm bu yaşanan üzücü olaylar bitecek gibi bir hava verilmektedir. Bildiğiniz gibi ABD bizim stratejik müttefikimiz. Hem dışişleri bakanı hem de yardımcısı saman zaman ülkemize gelerek adeta teftiş etmektedir. Bütün muhalefet, iktidarı yuvarlak masada oturtarak sözde fikir alışverişinde bulunuyorlar. Buna da MHP hariç partiler ve kurumlar koşa koşa iştirak ediyorlar. Bu ülke adına utanç verici bir durumdur. Bu toplantıya katılanları kınıyoruz. Terörün hamisi ABD ve İsrail diyoruz ama bizim İsrail ile olan ilişkilerimiz artıyor, yakınlaşıyoruz. Bir taraftan İsrail çocukları öldürüyor, bir taraftan İsrail ile dostuz diyoruz.”

ZAMLARA MUHALEFET EDECEK YOK

Ekonominin de iyi bir noktada olmadığının altını çizen genç, şöyle konuştu: “2015 son çeyreğine bakıldığında toplam borcumuz 734 milyar TL olmuş. Ve her geçen yıl borcumuz artıyor. Hükümet yetkilileri her açıklamalarında borç olmadığını, IMF’ye borcun sıfırlandığını söylüyorlar. Devletimizin bütçesinden her yıl yaklaşık 50 milyar faize pay ayrılmaktadır. Bu yılki bütçede bu pay 58 milyar TL’dir. Bütçenin yüzde 10’u yatırımlara ayrılırken, yatırımlardan fazlası ise faize ayrılmaktadır. Borcumuz yoksa bu faiz neyin faizidir? Eğer gerçekten borcumuz yoksa bu ödemeler nereden çıkıyor? Vergilere, ürünlere gelen zamlar her gün artıyor. Akaryakıt fiyatları dünya genelinde her gün düşerken bu düşüş halkımıza yansıtılmamaktadır. Ama zamlar her gün insanın canlarını yakmaya devam ediyor. Maalesef bu durumlara muhalefet gerekli tepkiyi göstermiyor. Ülkemizde muhalefet açığı var. Biz hep hakkın yanında olduk, olmaya devam edeceğiz. 46 yıldır hep hakkı savunduk. Bunları bize oy verilsin diye değil, Allah rızası için yapıyoruz. Bunlar insanlık görevidir.”


Kaynak:Merhaba

Okunma : 980
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın