Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

20 Nisan 2024 Cumartesi
ALİBEYHÖYÜĞÜ KAVŞAĞI KÖYE MEZAR OLDU.
“Alibeyhüyüğü Kavşağı” insanlara mezar olmaya devam ediyor. Köylülerin bütün taleplerine rağmen 16 yıldır kavşağa sinyalizasyon sistemi kurulmuyor.
Kategori : ÇUMRA
10 Ağustos 2020 12:13
 
ALİBEYHÖYÜĞÜ KAVŞAĞI KÖYE MEZAR OLDU.
“Alibeyhüyüğü Kavşağı” insanlara mezar olmaya devam ediyor. Köylülerin bütün taleplerine rağmen 16 yıldır kavşağa sinyalizasyon sistemi kurulmuyor.

Çumra ilçesi Alibeyhöyüğü kavşağında, 2 gün önce otomobil ile minibüsün çarpışması sonucu meydana gelen kazada Hasan Hüseyin Şeker (8) hayatını kaybetti, 2 kişi de yaralandı. Aynı yerde sürekli kaza olduğunu belirten mahalleli ise yolu kapatarak eylem yaptı. Toplanan kalabalık, bölgeye gelen Çumra Kaymakamı Hüseyin Ece'nin gerekli çalışmaların yapılacağı sözü üzerine dağıldı.

KAYMAKAM VATANDAŞLARA SÖZ VERDİ

Kaza, üç gün önce akşam saatlerinde ilçeye bağlı Alibeyhüyüğü Kavşağı'nda meydana geldi. İddiaya göre Selehattin Şeker (38) yönetimindeki 32 FF 681 plakalı otomobil Konya'dan Karaman yönüne giderken, Enis Cezayirli'nin (19) kullandığı 34 BBY 808 plakalı minibüs ile çarpıştı. Kazada her iki araçta bulunan 3 kişi yaralandı. İhbar üzerine kaza yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar ambulanslarla Çumra Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı. Hasan Hüseyin Şeker, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Aynı bölgede sürekli kaza olduğunu belirten mahalle halkı, ölümlü kazanın ardından bir araya gelerek eylem yaptı. Yola bir çözüm bulunmasını isteyenler ile görüşmek üzere olay yerine Çumra Kaymakamı Hüseyin Ece geldi. Ece, gerekli çalışmaların yapılacağını ve kendisinin de bizzat takipçisi olacağını belirterek, "Biz vatandaşlarımızın yanındayız“sözünü verdi.

ÇUMRA BELEDİYESİ SESİZ KALIYOR

Alibeyhüyüğü Mahallesi sakinleri ise bu kavşağa sinyalizasyon yapılması için 16 yıldır mücadale ediyor. Konuyu tüm mercilere taşıyan mahalle halkı hala bir sonuç alamadı. Çumra Belediyesi, kendilerine iletilen taleplere “Bu konu bizi aşar” derken, konunun diğer muhatapları da vatandaşın talebine sessiz kalıyor. Son olarak geçtiğimiz hafta kavşakta meydana gelen trafik kazasında 8 yaşındaki bir çocuğun hayatını kaybetmesi bardağı taşıran son nokta oldu. Yaklaşık 400 kişi bir araya gelerek, kavşağa sinyalizasyon sisteminin kurulması için eylem yaptı. Eylem bölgesine gelen kaymakam, vatandaşa taleplerin yerine getirileceği noktasında söz verdi. 2004 yılından bu yana kavşağa sinyalizasyon sistemi kurulmasını istediklerini aktaran Osman Tabak isimli bir vatandaş da geçtiğimiz hafta meydana gelen kazada hayatını kaybeden 8 yaşındaki çocuğa ve babasının feryadına yüreğinin dayanmadığını dile getirerek, “Bu işten artık dönüş yok. Sürecin yakından takipçisi olacağız” dedi.

BU KAVŞAKTA SÜREKLİ KAZA OLUYOR

Bazı gerekçelerle bugüne kadar sinyalizasyon sisteminin kurulmadığını ifade eden Tabak, daha sonra şunları söyledi: “İçeri Çumra'daki ışıkların da kaldırılacağı söyleniyor. En azından orası kalkmasın. Alibeyhüyüğü Kavşağında son günlerde 4 farklı kaza meydana geldi. Geçen gün 8 yaşındaki bir çocuğumuzun hayatını kaybetmesi bizi çok derinden etkiledi. Hepimiz babayız. Kendisi de çok kötü durumda olan babanın feryatları hala kulağımda. Karayolları ve Çumra Belediye Başkanlığı ile görüştük. Çumra Belediye Başkanı Halit Oflaz bey bu işi yapmayacağını ve kendisini aştığını söyledi. Karayollarına dilekçe verdik, sonuç alamadık. Emniyetin elinde de kazalar ile ilgili belgeler var. CİMER'e de yazdık. Bizi dinleyen kimse olmadı. O kavşakta biz de 15 köylümüzü kaybettik. Bizim için bardağı taşıran nokta 8 yaşındaki çocuğun hayatını kaybetmesi oldu. Önceki gün yaklaşık 400 kişinin katılımıyla bir eylem yaptık. Kaymakam geldi ve talebin yerine getirileceğinin sözünü verdi. 8 yaşındaki çocuk hayatını kaybedince kendi çocuğumu kaybetmiş gibi üzüldüm. Artık bu işten geri dönüş yok. Sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız.”


Kaynak:Merhaba

Okunma : 2335
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın