Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

19 Nisan 2024 Cuma
ÇUMRA BELEDİYESİ TAŞINMAZLARI BİR BİR SATIYOR
Çumra Belediyesi muhtelif taşınmazları ihale usulüyle satışa çıkardı.
Kategori : ÇUMRA
10 Mart 2018 13:36
 
ÇUMRA BELEDİYESİ TAŞINMAZLARI BİR BİR SATIYOR
Çumra Belediyesi muhtelif taşınmazları ihale usulüyle satışa çıkardı.
Çumra belediye başkanlığı encümen kararıyla D.İ.K 'nun 45. madde gereğince 15-3-20018 tarihinde belediye toplantı salonunda saat 10.00 da ihale usulüyle satışa çıkaracak.
Edinilen bilgiye göre,  Çumra belediye başkanı Mehmet Oğuz'a tepkiler çığ gibi büyüyor.  Çumra halkı ve civar mahalle, köy sakinleri alınan karardan rahatsız olduklarını dile getirdiler. Yapılan açıklamalar da Daha önceki dönemlerdeki belediye başkanlarının değil böyle satış yapmalarına aksine belediye ye arazi kazandırdıklarını anlatan vatandaşlar, Biz yaptık oldu veya Büyükşehir belediyesinin üzerine yönlendirerek kendilerini haklı konuma çıkarmaya çalışıyorlar. 
Zaten Büyükşehir yasasıyla rahatsız olduklarını şimdi de Çumra belediyesinin böyle bir satış kararıyla hayvanlarını otlatacak alanların kalmayacağını, belkide yabancıların alabileceklerini tahmin ettiklerini ve yüksek binalar veya arazilerin kullanılamaz hale gelebileceğini aktardılar. 
Çumra da MHP'li belediye başkanlarını da gördük, onların yaptıkları hizmetlerin ve kazanımların yarısını dahi yapmamalarına rağmen maalesef mevcut belediye başkanı onlarca araziyi satışa çıkarması bizleri derin bir şekilde üzmüştür dediler.
Fethiye mahallesinden bir vatandaşımız yaptığı açıklamada 1995 yılında o zamanın MHP'li belediye başkanı Fethiye köyünü mahalle yapmak için referandum yaptırmış fakat hayır çıkmıştı. Mahalle olmak istememiştik, sebebi ise köyün tüm arazilerinin Çumra belediyesine geçeceği endişesiyle kabül etmemiştik. Şimdi ise tam tersi oldu köyümüzün tek bir arazisi kalmadı elimizden bir bir aldılar dedi.


Okunma : 2549
Foto galeri
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın