Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

23 Nisan 2024 Salı
Ekonomi darboğazda
Türkiye ekonomisinin darboğaza girdiğini belirten Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hasan Hüseyin Uyar,
Kategori : ÇUMRA
25 Nisan 2016 10:42
 
Ekonomi darboğazda
Türkiye ekonomisinin darboğaza girdiğini belirten Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hasan Hüseyin Uyar,
Türkiye ekonomisinin darboğaza girdiğini belirten Saadet Partisi İl Başkanı Hasan Hüseyin Uyar, ihracat rakamlarının düştüğünü, işsizlik oranları ve cari açığın ise arttığını, yeni bir krizin kapıda olduğunu söyledi

Saadet Partisi Nisan Ayı İl Divan Toplantısı yoğun katılımla gerçekleşti. Partinin il binasında gerçekleşen divan toplantısına Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Yalman ve İl Başkanı Hasan Hüseyin Uyar'ın yanı sıra çok sayıda partili katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Hasan Hüseyin Uyar, gündemdeki konular hakkında değerlendirmelerde bulundu.

 

SİYASET TAŞERONLARA HAVALE EDİLDİ

Türkiye'nin iyi yönetilmediğini, sorunların büyüdüğünü dile getiren Uyar, 15 yıl önce partilerin genel merkezinde ve mecliste belirlenen siyasetin şimdi televizyon ekranlarından belirlendiğini ifade etti. Algıların televizyonlar aracılığıyla değiştirildiğine dikkat çeken Uyar, siyasetin taşeronlara havale edildiğini söyledi. 7 Haziran'dan önce ülkede terör hadiselerinin görülmediğini, 7 Haziran'dan sonra terörün hortladığını dile getiren Uyar, çözüm sürecinde bir takım yanlışların yapıldığını, sürecin içinin tam doldurulmadığını, bu zaman zarfında PKK'nın da bölgede silah depoladığını aktardı.


_mg_9813.jpg


'ERGENOKON DİYE BİR ÖRGÜT YOK'

2007 yılındaki askeri muhtırayı hatırlatan Uyar, muhtıradan sonra Ergenekon operasyonları ve davasının başladığını, ordunun bu süreçte çok yıpratıldığını, birkaç gün önce Yargıtay'ın ise "Ergenekon diye bir örgüt yok" dediğini açıkladı. Uyar, "Biz yanlışlara hep karşı çıktık. Havuz medyası ve iktidardakiler bizi Esadçı, Ergenokoncu, Kaddafici diye yaftaladılar. Dediklerimiz bir bir çıkıyor. Bizi yaftalayanlar şimdi Saadet Partisi'nden özür dileyecek mi" diye sordu.

ÜLKE EKONOMİSİ DARBOĞAZA GİRDİ

Yeni bir ekonomik krizin kapıda olduğunu söyleyen Uyar, ekonominin darboğaza girdiğini kaydetti.  Ekonominin de kötü yönetildiğini ifade eden Uyar, "Türkiye 2015 yılında yüzde 5 civarında büyüdü. Türkiye gibi ülkelerin en az yüzde 8 oranında büyümesi lazım. Milli gelir ancak böyle yukarıya çıkar. İhracata dayalı bir büyüme modelimiz yok. İthalat ve iç tüketime dayalı bir büyüme modelimiz var. İşsizlik rakamları her geçen yıl artıyor. Türkiye İstatistik Kurumu işsizlik oranını yüzde 10.3 olarak açıkladı. Resmi rakamlarda gizli işsizler yok. İŞKUR'a başvurmayanlar da var. Genç nüfusun işsizlik oranı ise yüzde 20. Enflasyon rakamları da yükseliyor. Paramız değer kaybediyor. Dış ticaret açığı ve cari açık rakamları artıyor. İhracat rakamların yüksek sesle dile getirenler, ithalat rakamlarını ise ağızlarına bile almıyor. Döviz kurlarındaki dalgalanma ekonomiye darbe vurdu. Tam üretici bir ülke olamadık. Türkiye ekonomisi yeni bir darboğaza giriyor. Kriz kapıda. Temel reformlara ihtiyaç var. Araştırma ve geliştirme çalışmalarına büyük önem verilmeli" sözlerini kullandı.


img_9804.jpg


HUKUK SİSTEMİ VE AHLAK ÇÖKTÜ

Hukuk sistemi ve ahlakın çöktüğüne de dikkat çeken Avukat Hasan Hüseyin Uyar, sözlerini şöyle tamamladı: "Adliyeler ve cezaevleri tıka basa doldu. Ahlak ve maneviyat çöküş içerisinde. Cinsel saldırıların haddi hesabı yok. Ahlaksızlık artıyor. Ekonomisi ve hukuk sistemi çöken bir toplum yeniden ayağa kalkabilir. Ama ahlaksız bir toplum yeniden ayağa kalkamaz. Bu noktada herkese çok iş düşüyor. Toplumun geleceği için herkes ortak hareket etmeli." Açılış konuşmasının ardından toplantı basına kapalı şekilde devam etti. Partililer toplantıda görüş ve önerilerini dile getirdi.


Kaynak:Merhaba

Okunma : 999
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın