Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

19 Nisan 2024 Cuma
Konya 1 yılda 25 şehit verdi.
Geçen yılın Temmuz ayında yeniden başlayan kanlı terör eylemlerinin 1 yıllık bilançosu ağır oldu. Konya 1 yılda 25 şehit verdi. Ülke genelinde ise binden fazla güvenlik görevlisi ve sivil can verdi
Kategori : ÇUMRA
22 Temmuz 2016 15:19
 
Konya 1 yılda 25 şehit verdi.
Geçen yılın Temmuz ayında yeniden başlayan kanlı terör eylemlerinin 1 yıllık bilançosu ağır oldu. Konya 1 yılda 25 şehit verdi. Ülke genelinde ise binden fazla güvenlik görevlisi ve sivil can verdi

7 Haziran 2015 genel seçimlerinden sonra başlayan terör olaylarında 1 yılda binden fazla güvenlik görevlisi ve sivil vatandaş hayatını kaybetti. Terör örgütü IŞİD ve PKK tarafından ülkenin farklı noktalarında yapılan kanlı saldırılarda yüzlerce kişi can verdi. Terör saldırılarının bir yıllık bilançosu ağır oldu. İlk ağır saldırı 20 Temmuz 2015 tarihinde Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde gerçekleştirilmişti. Suruç saldırısından iki gün sonra 2 polis ensesinden vurulmuş halde ölü bulundu. Bu saldırıyla çatışmalı sürece girildi. Çözüm süreci rafa kaldırıldı.

TERÖRE ÇÖZÜM BULUNMUYOR

Türkiye yaklaşık 40 yıldır terörle mücadele ediyor. Terör sebebiyle ocaklara ateş düşüyor. Ülke zarar görüyor. Ülke gündeminin hep üst sıralarında yer alan teröre karşı yürütülen siyasi ve askeri çözümler ne yazık ki sonuç getirmedi. Hatta kimilerine göre çözüm süreci insanları hayal kırıklığına uğrattı. “Analar ağlamasın” diyerek başlayan süreç tıkandı. Yeniden çatışmalı döneme girildi. Bir yanda PKK ile mücadele edilirken, bir yanda da IŞİD, Türkiye'de kanlı saldırılara imza atıyor.

HER GÜN ŞEHİT HABERİ GELİYOR

Çatışmasızlık geçen yılın Temmuz ayında son buldu. Patlamalar ve ölüm haberleri ardı ardına geldi. Son 1 yıl içerisinde 17 kez canlı bomba ve bombalı araçla saldırı düzenlendi. Binden fazla asker, polis, koruyucu ve sivil patlama ile saldırılarda hayatını kaybetti. Resmi kurumlara göre 5 bine yakın da terörist öldürüldü. Terör ülkenin gündemini meşgul etmeye devam ediyor. Hemen hemen her gün ülkenin farklı şehirlerine şehit haberleri gidiyor. Bu ay sadece bir günde 9 güvenlik görevlisi şehit edildi. 

KONYA 25 GENCİNİ KURBAN VERDİ

Son 1 yılda Konya ise, 25 gencini teröre kurban verdi. Konyalı Fatih Yaşar, Tuğrul Köseoğlu, Muharrem Öksüz, Ahmet Akalın, Beyazıt Çeken, Mustafa Kemal Özata, Resul Çoşkun, Serkan Çölkesen, Özgür Yatakdere, Dursun Taşdiken, Muammer Öksüz, Mustafa Çetin, Çoşkun Karabulut, Bahri Çarman, Şenol Çölkesen, Nebi Arslan, Ayhan Kaya, Mehmet Düzenli, Çoşkun Nazilli, Mustafa Altınel, Abdullah Şimşek, Recep Alpmala, Hacı Osman Ayyıldız, Arif Demir, Kemal Yılmaz şehit oldu. Türkiye'nin verdiği şehit sayısı geçtiğimiz yıllara oranla ikiye katlandı. Terörden en çok zararı ise Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu illerinde yaşayanlar gördü. Binlerce kişi şehrini ve evini terk edip batı illerine göç etti.

1 yılda 17 kez canlı bomba ve bombalı araçla saldırı düzenlendi. Saldırılar şöyle:

MİTİNGTE PATLAMA

5 Haziran 2015’te Diyarbakır'daki seçim mitingine IŞİD tarafından bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda 5 kişi öldü, 400'ün üzerinde kişi de yaralandı.

URFA'DA 34 KİŞİ ÖLDÜ

20 Temmuz 2015'te IŞİD Şanlıurfa'da canlı bomba saldırısı düzenlendi. Saldırıda 34 kişi öldü, 100'den fazla kişi yaralandı.

KARAKOLA SALDIRDI

İstanbul Sultanbeyli'de, Fatih Polis Merkezi'ne bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Saldırının ardından çıkan çatışmada bir polis memuru hayatını kaybetti, iki saldırgan öldürüldü, 10 kişi yaralandı.

TREN GARI PATLAMA

10 Ekim 2015’te Ankara'da gerçekleştirilen Barış Mitingi'nin toplanma yeri olan Tren Garı'nın önünde iki bomba ile yapılan saldırıda 103 kişi hayatını kaybetti, yüzlerce kişi yaralandı.

SABİHA GÖKÇEN SALDIRISI

23 Aralık’ta Sabiha Gökçen Havalimanı'nın peronunda patlama meydana geldi. 1 kişi hayatını kaybettti.

10 ALMAN TURİST ÖLDÜ

12 Ocak 2016'da İstanbul Sultanahmet meydanında, Suriye kökenli 28 yaşındaki bir saldırgan, turist kafilesinin arasına girerek üzerindeki bombayı patlattı. Patlamada saldırgan dâhil 13 kişi olay öldü, 16 kişi de yaralandı.

ANKARA'DA 28 KİŞİ ÖLDÜ

Ankara'nın kalbine bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Bomba yüklü araç, Genelkurmay, TBMM ve kuvvet komutanlıklarının yakınında 5 askeri servis aracının geçişi sırasında patlatıldı. Saldırıda 28 kişi öldü, 61 kişi yaralandı.

KIZILAY'DA 34 KİŞİ ÖLDÜ

Ankara Kızılay'da bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 34 kişi öldü, 125 kişi yaralandı.

TAKSİM'DE İNTİHAR SALDIRISI

Taksim İstiklal Caddesi'nde Beyoğlu Kaymakamlığı önünde intihar saldırısı düzenlendi, 5 kişi öldü, yedisi ağır 37 kişi de yaralandı.

BURSA'YA BOMBALI SALDIRI

Bursa'da, kent merkezinde Ulu Camii yakınında TAK’ın üstlendiği canlı bomba saldırısında 13 kişi yaralandı.

GAZİANTEP HEDEF OLDU

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü önünde IŞİD tarafından bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Terör saldırısında 2 polis memuru şehit oldu, 18’i polis 22 kişi yaralandı.

BAĞLAR'DA BOMBALI SALDIRI

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde polis midibüsüne düzenlenen bombalı saldırıda 3 kişi öldü, 45 kişi de yaralandı.

ARACI PATLATTILAR


İstanbul Sancaktepe'de Kara Havacılık Alay Komutanlığı kışlasının yakınında bir araçta patlama meydana geldi. Patlamada 5'i asker 3'ü sivil olmak üzere 8 kişi yaralandı.

15 TON PATLAYICI

12 Mayıs'ta Diyarbakır Dürümlü mezrasında PKK'ın 15 ton patlayıcı yüklü kamyonunun infilak etmesiyle 16 kişi hayatını kaybetti.

VEZNECİLER PATLAMA

İstanbul Vezneciler'de bomba yüklü araçla saldırı gerçekleştirildi. TAK’ın üstlendiği saldırıda 7’si polis 11 kişi hayatını kaybetti. 36 kişi yaralandı.

4 KİŞİ SALDIRDA CAN VERDİ

Mardin'in Midyat ilçesinde Emniyet Müdürlüğü binasına bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda iki kadın polis, iki de sivil hayatını kaybetti. Saldırıda 34 kişi de yaralandı.

HAVAALANI SALDIRISI

Son olarak geçtiğimiz ayın sonunda Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen patlamada 36 kişi öldü, 147 kişi yaralandı.

Konyalı Şehitler:

Tuğrul Köseoğlu

Muharrem Öksüz

Ahmet Akalın

Beyazıt Çeken

Mustafa K. Özata

Resul Çoşkun

Serkan Çölkesen

Özgür Yatakdere

Dursun Taşdiken

Muammer Öksüz

Mustafa Çetin

Çoşkun Karabulut

Bahri Çarman

Şenol Çölkesen

Nebi Arslan

Ayhan Kaya

Mehmet Düzenli

Çoşkun Nazilli

Mustafa Altınel

Abdullah Şimşek

Recep Alpmala

Hacı O. Ayyıldız

Arif Demir

Kemal Yılmaz

Fatih Yaşar


Okunma : 1101
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın