Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

26 Nisan 2024 Cuma
MHP ÇUMRA İLÇE TEŞKİLATI PAZAR ESNAFINA SAHİP ÇIKTI
MHP Çumra ilçe teşkilatı pazar yerinin Çarşamba günleri kapanmasına tepki göstererek pazarcı esnafına sahip çıktı.
Kategori : ÇUMRA
20 Ekim 2016 12:37
 
MHP ÇUMRA İLÇE TEŞKİLATI PAZAR ESNAFINA SAHİP ÇIKTI
MHP Çumra ilçe teşkilatı pazar yerinin Çarşamba günleri kapanmasına tepki göstererek pazarcı esnafına sahip çıktı.
Milliyetçi Hareket Partisi Çumra ilçe teşkilatı, ilçe başkanı Nazif Karagöz ve yönetim kurulu ekibiyle beraber pazar esnafını ziyaret ederek sorunları hakkında bilgi aldı.MHP ilçe başkanı Karagöz, pazar esnafıyla bire bir görüşerek sorunlarını çözmek için pazar esnafıyla beraber hareket edeceklerini belirtti. Çumra belediye başkanı tarafından kendilerine iletilen tebligatla Çarşamba günleri kurulan pazarın araç trafiğinden dolayı Çarşamba günleri pazar kurulmaması yönündeki belediyenin uygulamasına esnafların tümünün karşı çıktığını böyle bir uygulamanın mantıksız ve yersiz olduğunu söyleyen pazar esnafı, madem araç trafiği yoğun, park problemi vardı da önceden bu pazar yeri yapılırken katlı oto park neden yapılmadı.  Alparslan Türkeş caddesindeki  eski sinema yeri diye tabir edilen alanın çocuk parkı yapılacağına, katlı oto park yapılabileceğini belirten pazarcı esnafı böyle bir uygulamanın yersiz ve yanlış olduğunu, zaten kıt kanaat geçinen esnaf iyiden iyiye daha da maddi sıkıntılara sebebiyet vereceğini belirterek Çumra belediye başkanı Mehmet Oğuz'a tepkilerini dile getirdiler. 
Belediye başkanı Oğuz'un Çarşamba günleri Bardakçı mahallesindeki çaput pazarı diye adlandırılan pazar yerinde Çarşamba günleri sebze ve pazarcı esnafının Bardakcı mahallesindeki pazar yerinde sergilerini açabileceklerini söylemesi daha da vahim olur dediler. Belediye başkanı hiç düşünmeden ani kararlar veriyor ve yanlış yapıyor. Bardakçı mahallesinde çaput pazarına sebze pazarı esnafı da gittiği zaman mahalle daha da sıkışacak, trafik allak bullak olacak, oarada bulunan yerleşim yerleri evler de bir yangın çıksa itfaiye nasıl geçecek, hasta olsa ambulans nasıl geçecek bunları düşünmeden karar veren belediye başkanının aldığı karardan vazgeçmesini istiyoruz. Ayrıca pazarcı esnafı olarak toplu bir şekilde belediye başkanına çarşamba günleri böyle bir uygulamanın doğru olamayacağını ilettiklerini ama belediye başkanı Oğuz'un kendilerini anlamak istemediğini, dikkate bile almadığını söylediler. Pazarcı esnafı ayrıca Cumartesi günü toplu olarak sergilerini açmayacaklarını belirterek belediye başkanına tepkilerini belirttiler. 
Sorunlarını yerinde incelemeye gelen MHP ilçe başkanı ve yönetim kurulu arkadaşlarına çok çok teşekkür eden pazar esnafı bizleri yalnız bırakmadınız, bizimle beraber oldunuz dediler. MHP Çumra ilçe başkanı Nazif Karagöz'de haksızlıkların, mağdur'un, ekmek parası kazanmak için soğuk havalar da dahi mücadele eden esnafı yalnız bırakmayacağız ve sonuna kadar pazar esnafının Cumartesi günü de yalnız bırakmayacaklarını yanlarında ve arkanızda destek olacağız dedi.






Okunma : 1950
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın