Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

16 Nisan 2024 Salı
MHP KONYA İL BAŞKANI OLARAK 15.07.2016 DARBE GİRİŞİMİ İLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMAMIZ;
MHP KONYA İL BAŞKANI OLARAK 15.07.2016 DARBE GİRİŞİMİ İLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMAMIZ;
Kategori : ÇUMRA
21 Temmuz 2016 11:18
 
MHP KONYA İL BAŞKANI OLARAK 15.07.2016 DARBE GİRİŞİMİ İLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMAMIZ;
MHP KONYA İL BAŞKANI OLARAK 15.07.2016 DARBE GİRİŞİMİ İLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMAMIZ;

15.07.2016 günü Türk Silahlı Kuvvetleri içine sızmış bir grup düşman işbirlikçisi askerin darbe yapmak maksadıyla fiili olarak harekete geçmiş Türk milletinin egemenliğine müdahalede bulunmak, yönetimi devralmak üzere harekat başlatmıştır.

Genelkurmay karargahı işgal edilmiş ve Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarından bazıları rehin alınmıştır.

Şu kahredici hususa lütfen dikkat buyurunuz; Türk demokrasisinin sembolü, Türk milletinin temsil merkezi Gazi Meclis bombalanmış, Emniyet binaları, devlet televizyonu, özel kanallar, istihbarat kuruluşları, yollar, köprüler, hava limanları, askeri üs ve bölgeler ablukaya alınmış, peş peşe saldırıya uğramıştır. Tanklar sokaklara çıkmıştır. Bu saldırılarda 79 milyon vatandaşımız hedefe konulmuş Bu durum milletimizi korku ve dehşete düşürmüş, vatandaşlarımız arasında infiale yol açmıştır.

Bu şerefsiz kalkışma, bu karanlık darbe girişimi yalnızca seçilmiş hükümet veya milletvekillerine değil, Türk milletinin tamamını hedef almıştır.
Demokrasiyi askıya alma, millet iradesini yok sayma teşebbüsünün ülkemize yapılacak en büyük kötülük olacağı açık ve meydandadır.

Türkiye yakın tarihinde defalarca askeri darbe girişim ve tecrübesini yaşamıştır. Türk milleti her seferinde darbelerin yıkım ve acı sonuçlarına muhatap kalmıştır.

Şu anda ülkemiz kriz ve belirsizlik sarmalının derin kaosunu yaşamakla baş başa bırakılmıştır.
Herkes bilmelidir ki, Milliyetçi Hareket Partisi demokrasiden taviz vermez, demokrasi dışı arayışların her türüne karşı ve tavırlıdır. Anayasa ve demokrasi dışında her kalkışma ve gayrimeşru yol istikbal ve istiklalden kopuş demek olduğunu kabul eder.

Türk milletinin ortak geleceği hukuk ve demokrasidedir.

Hiçbir çete, hiçbir paralel yapı, hiçbir terör örgütü, hiçbir darbe ve ülkemizi bölme heveslisi mihrak, hukuk ve demokrasi üzerine inşa edilmiş birlik ve beraberlik zeminimizi çatlatamayacak, bozamayacaktır.

Artık dost düşman herkes iyi bilmelidir ki; Türkiye’de ihtilaller, muhtıralar, cuntalar devri kapanmış, tüm bu olgular kültür tarihimizin çöplüğüne atılmıştır.

Ne yapacaksak, neyi başaracaksak, nereye varacaksak demokrasinin sınır ve tahammül çemberinde kalarak bunları yapacak ve Allah’ın izniyle de başaracağız.

Biz müşterek değerlerimizle yoğrulmuş Türk milletiyiz. Vatan coğrafyamızda Türkiye’dir. Gönlümüzde ne başka bir millet ne de başka bir vatan coğrafyası yoktur. Gelecek her musibeti de def edecek karar, yeterlilik ve kuvvetteyiz.
Devlet tektir, bayrak tektir, dil tektir, ülke tektir, vatan tektir, millet sonuna kadar birdir, diridir, zalimlere karşı da tavizsizdir.

Hiçbir şeyden haberi olmayan Mehmetçiği sokaklara çıkaranlar, ardından da linç edilmelerinin önünü açanlar, dahası insanımızı birbirine düşürmeyi planlayanlar işledikleri suçların son zerresine kadar hesabını vermelidir.

Bugünkü ağır provokasyon ortamını fırsata dönüştürmeye çalışanlara karşı son derece dikkat edip uyanık olmak başlıca zorunluluktur.

Bu darbe girişiminin siyasi ya da şahsi istismar konusu yapılmadan herkesin hissesine düşen dersi çıkarmasını umuyorum.

Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünün çok ciddi tehdit ve taciz altında bulunduğu da ortadadır.

Bir kez daha belirtmeliyim ki her sorununun çözüm yolu demokrasidir.
Bu itibarla geleceğimizi karartacak, milli birlik ve bütünlüğümüzü sabote edecek her türlü müdahaleye milletçe mesafeli durmamız şarttır ve tarihi bir sorumluluktur.

Nitekim hiçbir kalkışma kabul edilemeyecektir. Askeri darbe teşebbüsünde bulunanların derhal hukuka teslim olmaları en samimi beklentimiz ve tavsiyemizdir.

Milletimizin sağduyulu olması, temenni ve soğukkanlı hareket etmesi önem ve acileyet arzetmektedir.

Halkın sokağa daveti, Türk askeriyle muhtemel bir çatışma içine girmesi vahim bir tehlike olarak önümüzde durmaktadır.

Bilhassa Milliyetçi-Ülkücü Hareket’in provokasyon ve ajitasyonlara karşı teyakkuzuyla birlikte, sokaklara çıkarak iç savaş şartlarına hizmet etmesi düşünülemeyecektir.

Hiçbir dava arkadaşım karanlık sürecin taraf ve faili olmayacaktır.

Milliyetçi Hareket Partisi ülkemizin sancılı tablosunu dikkatle ve demokrasiye tam bir riayet ve sadakatle takip edecektir.

Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki, Türk milleti bu badireyi atlatacaktır.

Milli birlik ve beraberliğimizi bozmaya hiç kimsenin gücü de yetmeyecektir.

Masum vatandaşlarımıza kurşun sıkan, milli kurum ve kuruluşları bombalayan; bu kapsamda 240 evladımızın şehadetine neden olan darbecileri şiddetle lanetliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

Hukukun bu hainlere bir daha gün yüzü göstermemesini temenni ediyorum.

15 Temmuz darbe girişiminde hayatlarını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet niyaz ediyorum.
Türk milletine başsağlığı dileklerimi iletiyorum.

Türk milliyetçileri Türkiye’nin bölünmesine, ortak değerlerimizin yok edilmesine ve Türk milletinin bir kaos ortamına ve kardeş kavgasına sürüklenmesine hiçbir şart altında sessiz kalmayacaktır.

Yüce Allah’ın, büyük Türk milletini karşılıksız seven, yürekleri Türkiye için atan Türk milliyetçilerini muzaffer kılacağına inanıyorum.


MHP Konya İl Başkanı

Av. Murat Çiçek


Okunma : 875
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın