Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

26 Nisan 2024 Cuma
ŞEHİT YAKINLARI TESKERE ALMAYA YANAŞMADI.
Askerlik görevini yapmakta olan asker için çıkartılan erken teskereye hiç bir şehit yakını müracaatta bulunmadı
Kategori : ÇUMRA
06 Ocak 2018 08:41
 
ŞEHİT YAKINLARI TESKERE ALMAYA YANAŞMADI.
Askerlik görevini yapmakta olan asker için çıkartılan erken teskereye hiç bir şehit yakını müracaatta bulunmadı
Şehit yakınlarına askerlik muafiyeti 696 sayılı kanuna göre, Terörle mücadele kanunu kapsamında hayatını kaybeden askerlerin çocukları ve kardeşleri, Kamu görevlilerinin (Güvenlik korucuları dahil) çocukları ve kardeşlerinden biri istekli olmadıkça silah altına alınmayacak.  Silah altındakiler ise istekleri doğrultusunda terhis edilecek.
Kanun bu şekilde çıkmış fakat hiç bir şehit yakını erken terhisten yararlanmak istememiştir. Buradan O şehit yakınlarını erken terhisten yararlanmak istemedikleri için canı gönülden tebrik ediyorum.
Ama ne yazık ki birde son 2.5 yıl içerisinde askerlik yapmamak için 155 bin 59 kişi çürük raporu almış, ne kadar acı bir olay, onlarda bu vatanın evladı, erken teskere almak istemeyenlerde bu vatanın evlatları.
Daha önceki yıllarda paralı teskere altında 18 bin lira gibi para karşılığı askere gitmeyen Sözde vatan evlatları var. Ne kadar acı bir olay değil mi. 
Necip Türk Milleti geleneklerinde ve İslam dinimiz de 2 şey üzerinde ayırım yapılmaz. Bir tanesi Vatan görevi, bir tanesi ise musalla, ama bunu da delenler den Allah mutlaka hesap soracak. 
Çünkü O şehitlerin yetim kalan genç hanımları, O şehitlerin yetim kalan küçücük bebekleri insan olanın yüreğini dağlıyor. 
Halbuki yıllar önce askerliğini yapmayana kız vermezlerdi bu ülkede, askere giden gençlerimizin başlarına kına yakılırdı...! 
Allah tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diler, ailelerine ve yakınlarına sabırlar versin inşallah.

Okunma : 710
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın