Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

27 Nisan 2024 Cumartesi
Tek suçları Türk ve Müslüman olmaktı.
26 Şubat 1992 tarihinde Hocalı'da 613 kişinin katledildiği soykırımın üzerinden 25 yıl geçti. 
Kategori : ÇUMRA
25 Şubat 2017 13:04
 
Tek suçları Türk ve Müslüman olmaktı.
26 Şubat 1992 tarihinde Hocalı'da 613 kişinin katledildiği soykırımın üzerinden 25 yıl geçti. 

Ermenilerin Hocalı’da insanları Türk ve Müslümen olduğu için öldürdüğünü belirten Prof. Dr. Mezahir Avşar, bu vahşetin soykırım olarak tanınmasını gerektiğini söyledi

26 Şubat 1992 tarihinde Hocalı'da yaşlı, kadın ve çocuk 613 kişinin katlediğildiği soykırımın üzerinden çeyrek asır geçti. Katliamın üzerinden 25 yıl geçmesine rağmen acılar hala taze ve soykırımı gerçekleştirenler ise yargı karşısına çıkarılmadı. Karabağ ise 25 yıldır Ermenistan işgali altında. Selçuk Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Seramik Tasarım Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mezahir Avşar, 26 Şubat 1992 tarihinde Ermeniler tarafından yapılan Hocalı katliamının bir insanlık  suçu olduğunu söyledi. Karabağ’da yaşanan savaşın içerisinde bulunan ve savaşta yakın akrabalarını kaybeden Prof. Dr. Mezahir Avşar, Ermeni askerlerinin insanları sırf Türk ve Müslüman olduğu için öldürdüğünü söyledi.

YABANCI KESKİN NİŞANCILAR GETİRİLDİ

Ermenilerin Karabağ savaşına uzun yıllardır hazırlık yaptığını ve savaş sırasında da Hıristiyan dünyasından büyük bir destek gördüğünü belirten Prof. Dr. Avşar, “Bize her zaman soruyorlar bu savaşı neden kaybettiniz diye. Fakat kimse gerçekleri bilmiyor. Savaşı kaybetmemizin en önemli nedenlerinden birisi Azerbaycan’ın yalnız olmasıydı. Azerbaycan halkı bu savaşta bütün gücüyle savaştı. Fakat silahlarımız eskiydi. İnsanlarımız manevi olarak bu savaşa hazır değildi. Ermeniler ise bu savaşa manevi olarak hazırdı. Onların tarafında Türkiye’den giden Ermeniler bile savaştı.  Yine Ermenilerle birlikte Ruslar, Fransa’dan gelen Ermeniler, Afrikalılar ve Baltık ülkelerinden gelen keskin nişancılar vardı. Azerilerin yanında ise İslam dünyasından ise çok az savaşçı vardı. Hıristiyan dünyası Ermenileri maddi ve manevi anlamda destekledi. Bizim ise en büyük destekçimiz. Türkiye ve Pakistan idi. Türk halkı bu zor günlerde yanımızda oldu. Bu destekleri unutmamız mümkün değil ” dedi.

YAŞANANLAR BİR SOYKIRIMI ANDIRIYOR

Ermenilerin kaliteli silahlarının yanı sıra çok iyi bir ideoloji silahına sahip olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Avşar, “Ermeniler, bu savaşa yıllardır hazırlanıyordu. Çocuklarını ona göre yetiştiriyordu. Türk düşmanlığı ile büyütüyorlardı. Ama biz manevi olarak hazır değildik. Savunma birlikleri kurmakta bile çok zorlandık. Gençlerimizi zor ikna ediyorduk. Onlara göre Ermeniler dostumuzdu. Ama Ermeniler çok iyi organize oldular. Savaşı kaybetmemizde bunlar çok etkili oldu” diye konuştu. Karabağ savaşının en önemli dönüm noktasının Hocalı katliamı olduğunu kaydeden Avşar, Hocalı’da yaşanan vahşetin bir soykırım olduğunu belirtti.

DÜNYA 25 YILDIR BU KATLİAMA SESSİZ

Hocalı’da Ermenilerin yaptığı vahşetin insanlık adına utanç verici olduğunu dile getiren Avşar, şunları söyledi “Hocalı’da 613 kişi acımasızca öldürüldü. Kadınların karınlarını deştiler. Hamile kadınların karınlarından bebeklerini çıkardılar. Çocuklarını gözlerini oydular. İnsanların kollarını bacaklarını kestiler. Annelerinin önünde çocukların başlarını kestiler. Bütün bunları bir asker yapamaz. Bunlar ruh hastası. Batı medeniyetinin özünde bu var zaten. Hocalı’da yaşananları asla unutmamalıyız. İstanbul’da bir Ermeni gazeteci öldürüldü. 10 bin kişi Ermeni oldu. Onlar da bu katliamdan sorumludur. Savunmasız Azerbaycan Türkleri öldürülürken bu insanlar neredeydi? 90 yıl önceki olayları hatırlayanlar 25 yıl önceki olayı neden hatırlamıyor? Hocalı’nın intikamını bir gün mutlaka alacağız. Ermeniler, asla Hocalı’yı unutamayacaktır.” Karabağ'ın bir mutlaka işgal altından kurtarılacağının altını çizen Prof. Dr. Avşar, Türkiye’nin de bu konuda Azerbaycan Türklerinin yanında olması gerektiğini de sözlerine ekledi.



Kaynak:Merhaba

Okunma : 891
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın