Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

18 Nisan 2024 Perşembe
Telefon dolandırıcıları 90 yaşındaki kadının, 480 bin lirasını dolandırdı.
Konya'da 90 yaşındaki Fikriye Çalışır'ı, telefonla arayıp, kendilerini polis olarak tanıtan dolandırıcılar, "Terör örgütü paranıza el koyacak" diyerek 480 bin lirasını dolandırdı.
Kategori : ÇUMRA
25 Kasım 2016 12:04
 
Telefon dolandırıcıları 90 yaşındaki kadının, 480 bin lirasını dolandırdı.
Konya'da 90 yaşındaki Fikriye Çalışır'ı, telefonla arayıp, kendilerini polis olarak tanıtan dolandırıcılar, "Terör örgütü paranıza el koyacak" diyerek 480 bin lirasını dolandırdı.

Dul olan ablası Fahriye Çalışır ile Konya'nın Beyşehir İlçesi'nde yaşayan ve hiç evlenmeyen Fikriye Çalışır'ı, dün telefonla arayan bir kişi, kendisini komiser olarak tanıtıp, "Terör örgütü paranıza el koyacak. İki polis arkadaş göndereceğim, paraları onlara verin"dedi. Yaşlı kadından evin adresini öğrenen kimliği belirlenemeyen 2 kişi, Çalışır'ın evine gitti. Şüphelilerden 1'i kendini komiser olarak tanıtıp, "Biz İzmir'den geliyoruz. Bankadaki paralarını bize verin. Bizim komiser olduğumuzu da kimseye söylemeyin"dedi.

Yürümekte güçlük çeken yaşlı kadını bankaya götüren dolandırıcılar, yaşlı kadının hesabından çektiği 30 bin lirayı aldı. Çalışır'ın, başka bir bankalarda 450 bin lirasının daha olduğu söylemesi üzerine, bu kez dolandırıcılar o parayı istedi. Ancak durumun anlaşılmaması için Çalışır'a,"O kadar parayı buradaki bankalar vermez. Konya merkeze gidelim, oradan hesabınızdan parayı çekelim" dedi.

Bunun üzerine otomobille yaşlı kadını, Konya'ya getirdi. Şüphelilerden biri, yaşlı kadınla bankalara girip ondan, "İzmir'de ev aldık. Onun için yeğenimle parayı çekiyoruz" demesini istedi. Yaşlı kadın da, dolandırıcının söylediklerini, bankacıya anlattı. Banka görevlileri, Çalışır'ın yanındaki kişiden nüfus cüzdanını vermesini istedi. O da "Kimliğim otomobilde kaldı" dedi. Ardından Çalışır, farklı bankalardaki 450 bin lirasını daha çekip, yanındaki dolandırıcıya verdi. Bankadan kadınla birlikte çıkan dolandırıcı, yaşlı kadını otomobille yol kenarına getirdi. "Biz 10 dakikaya kadar" geliyoruz deyip, kayıplara karıştı. Şüphelilerin gelmemesi üzerine dolandırıldığını anlayan Çalışır, çevredekilerden yardım isteyip, polise haber vermesini söyledi.

"EVDE 5 KURUŞ PARAM KALMADI"

Polise dolandırıldığını anlatan Fikriye Çalışır, gazetecilerin sorusu üzerine, "Ne olacak, olanlar oldu. Vallahi evde 5 kuruş param kalmadı.Buradan parayı çektik. Şurada getirdiler, indirdiler. Adamlar uçtular gittiler. Hala gelecekler. 10 dakikaya kadar geliriz" dediler, deyip nasıl dolandırıldığını anlattı. Çalışır, paraların ise babasından kalan tarlaları satması sonucu elde ettiğini ve bankaya yatırdığını söyledi. Polis, şüphelilerin kimliğini belirlemek için çalışma başlattı.



Kaynak:Merhaba

Okunma : 977
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın