Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

19 Nisan 2024 Cuma
Abdullah Gül'e AKP'yi şikayet ettiler
Abdullah Gül'ün kendisine şikayete gelen isimlere daha fazla aktif olacağının sinyalini verdiği iddia edildi.
Kategori : GÜNDEM
04 Şubat 2016 11:12
 
Abdullah Gül'e AKP'yi şikayet ettiler
Abdullah Gül'ün kendisine şikayete gelen isimlere daha fazla aktif olacağının sinyalini verdiği iddia edildi.

Abdullah Gül'ün kendisine şikayete gelen isimlere daha fazla aktif olacağının sinyalini verdiği iddia edildi. Cemaat'e yakınlığıyla bilinen Meydan gazetesinin Ankara temsilcisi Ömer Şahin, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü 10 gün önce 3 tanınmış ismin ziyaret ettiğini belirtti. Bu isimlerin 1128 akademisyenin imzaladığı bildiri ile ilgili Gül'e "Bildiriden dolayı ilk işten atılan, sizin adınızı taşıyan üniversitenin öğretim üyesi" dediğini belirten Şahin, Gül'ün ise "Öyle mi? Haberim yoktu" diye tepki gösterdiğini belirtti

Bugünkü köşesinde Eski Başbakan yardımcısı Bülent Arınç'ın açıklamalarına değinen Ömer Şahin, "Dün kulağıma gelen ilginç bir anekdotu aktarayım" diyerek şunları yazdı:

"3 tanınmış isim, yaklaşık 10 gün önce Abdullah Gül'e gidiyor.

Türkiye'nin yangın yerine döndüğünü söyleyip karamsar bir tablo çiziyorlar.

Aralarında şöyle bir diyalog geçiyor:

- Size parti kurun filan diyen yok ama ülke ateş çemberinde. Lütfen bir şeyler yapın!

- Arkadaşlara söylüyorum ama beni dinlemiyorlar.

- Toplumun size verdiği bir kredi var. Size saldıracaklar diye susmayın. Tarihe karşı sorumlusunuz. Böyle giderse 6 ay sonra bu masada oturabileceğinizden emin misiniz? 10 yıl sonra bugünlerden bahsedilirken ne deneceğini düşünün. Siz sustukça 'arkadaşlarım' dediğiniz insanlar bir kenara atılıyor, görmüyor musunuz?

- Kim mesela?

- Ali Babacan.

- Öyle mi görünüyor?

- Tabii ki efendim. Başbakan'ın yanında Londra'da yatırımcılarla birlikteyken, burada İş Bankası'na el konulmasından bahsediliyor.

Gül, belki de ilk kez bu kadar ağır bir şekilde yüzüne söylenen sözleri sabırla dinliyor ve tek tek not alıyor. Sonrasında "Arkadaşlarla görüşeceğim" diyor ve daha fazla inisiyatif alacağı intibaını veriyor.

Acaba o günden sonra Gül ile Arınç görüşmüş müdür?

O görüşmede Gül 3 önemli mesaj veriyor. Çözüm sürecinde yeniden masaya dönülmesi gerektiğini söylüyor. Akademisyen bildirisinin içeriğine katılmasa da yapılanları hoş görmüyor. "Bildiriden dolayı ilk işten atılan, sizin adınızı taşıyan üniversitenin öğretim üyesi" denilince Gül'ün tepkisi, "Öyle mi? Haberim yoktu" oluyor. Abdullah Gül daha önce 'Türk tipi başkanlık' modeline karşı olduğunu söylemişti. O gün de "Başkanlık sistemi olmaz, Türkiye'ye uygun değil" diyor."

 


Kaynak:Ortadoğu

Okunma : 1085
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın