Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

29 Mart 2024 Cuma
"Adana'ya yapılan haksızlığa son verin"
Adana Bölge İdare Mahkemesi'ni kapatan siyasi iktidarın Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın "8 tane olan idare mahkemesinden 7 tanesini kurduk, 8'inciyi de kurmayacağız çünkü 7 idare mahkemesi ihtiyacı var.
Kategori : GÜNDEM
19 Temmuz 2017 12:02
 
Adana Bölge İdare Mahkemesi'ni kapatan siyasi iktidarın Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın "8 tane olan idare mahkemesinden 7 tanesini kurduk, 8'inciyi de kurmayacağız çünkü 7 idare mahkemesi ihtiyacı var.

Adana Bölge İdare Mahkemesi'ni kapatan siyasi iktidarın Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın "8 tane olan idare mahkemesinden 7 tanesini kurduk, 8'inciyi de kurmayacağız çünkü 7 idare mahkemesi ihtiyacı karşılıyor" sözleri Adana'da şok etkisi yaptı.

Adana Bölge Adliye Mahkemesi ve Adana Bölge İdare Mahkemesi'nin Adana'da hizmet vermesi konusunda uzun süredir mücadele eden MHP Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın son açıklamasına tepki gösterdi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, "Adana'nın ve yargı çevresiyle bu ile bağlı illerdeki milyonlarca insanın analarının ak sütü gibi helal olan gasp edilmiş hakkı iade edin." çağrısında bulundu.

ADALET BAKANI BEKİR BOZDAĞ'A TEPKİ

Adana Bölge Adliye Mahkemesi ve Adana Bölge İdare Mahkemesi'nin Adana'da hizmet vermesi konusunda mücadele eden MHP Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ı sözünde durmaya çağırdı.

ADANA'DA ŞOK ETKİSİ YAPAN İFADE

MHP'nin iki yıldır çaba verdiği bu konuda Adalet Bakanı Bekir Bozdağ TBMM'de yaptığı konuşmada "1 Eylül 2017 tarihi itibarıyla Adana'daki Bölge Adliye Mahkememiz faaliyete geçecektir" dedi. Daha önce Bölge Adliye Mahkemesi Gaziantep'in yargı çevresine bağlanan Adana'da bu mükerrer bilgi sevindirici bulunurken, Bakan Bozdağ'ın "8 tane olan idare mahkemesinden 7 tanesini kurduk, 8'inciyi de kurmayacağız çünkü 7 idare mahkemesi ihtiyacı karşılıyor" sözleri ise Adana'da şok etkisi yaptı.

"BÖLGE ADLİYE MAHKEMESİ LÜTUF DEĞİL"

Konu hakkında açıklama yapan MHP Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, "Adana Bölge Adliye Mahkemesi'nin önümüzdeki Eylül ayında açılacak olmasını önemsiyoruz. Bu karar, Adana'ya bir lütuf değil, bir hakkın gecikmiş olarak iadesidir. Dolayısıyla, bu tasarrufla Adana'nın gasp edilen hakkı Adana'ya iade edilmiş olacaktır." ifadesini kullandı.

"BOZDAĞ, KENDİ İFADESİNİ YALANLAMAKTADIR"

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın Adana Bölge İdare Mahkemesi'ni yok sayan açıklamasına ise tepki gösteren Karakaya "Sayın Bozdağ, geçen yıl tarafıma gönderdiği yazılı cevapta, fiilen hizmet veren Adana Bölge İdare Mahkemesi'nin kapatılmadığını iddia etmiş ve Konya'ya bağlandığını söylemişti. Bugün ise '8 tane olan idare mahkemesinden 7 tanesini kurduk, 8'inciyi de kurmayacağız' demektedir. Sayın Bakan, bu ifadeyle Adana Bölge İdare Mahkemesi'ni aslında kapattıklarını, Adana'ya iade etmeyeceklerini itiraf etmekte ve bir yıl önceki kendi sözünü kendisi yalanlamaktadır." diye konuştu.

“GASP EDİLMİŞ HAKKI İADE EDİN”

MHP Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, şu çağrıda bulundu:

“Bir kere daha söylüyoruz.

Dosya sayısı ve iş hacmi bakımından Türkiye’de üçüncü sırada olan Adana’yı, iş hacmi üç kat daha az olan başka bir ile bağlamak, adaletsizliktir.

Adana’yı ve Adana’ya sadece 60 kilometre olan Mersin’i, Osmaniye’yi, Niğde’yi, yanında Hatay’ı 550 kilometre uzaktaki Konya’ya bağlamak, 2576 Sayılı kanunu yok saymaktır, bölgede yaşayan milyonlarca vatandaşımıza zulümdür, ayıptır, günahtır. Adana’ya yapılan haksızlığa son verin. Adana’nın ve yargı çevresiyle bu ile bağlı illerdeki milyonlarca insanın analarının ak sütü gibi helal olan gasp edilmiş hakkı iade edin.”


Kaynak:Ortadoğu

Okunma : 731
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
MHP (Cumhur ittifakı) Çumra belediye başkan adayımız Fatih DEMİRCİ seçim çalışmalarına aralıksız devam ediyor
27 Mart 2024 Okunma: 848 ÇUMRA
31 Mart öncesi uyarı: İşte seçim suçları ve yaptırımları
27 Mart 2024 Okunma: 150 GÜNDEM
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın