Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

20 Nisan 2024 Cumartesi
Almanya'dan 2 bakana engel
Almanya’nın Baden-Württemberg eyaletinin Gaggenau kentinde bu akşam yapılması öngörülen ve konuşmacı olarak Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın katılacağı duyurulan toplantı için verilen izin geri çekildi.
Kategori : GÜNDEM
03 Mart 2017 10:48
 
Almanya'dan 2 bakana engel
Almanya’nın Baden-Württemberg eyaletinin Gaggenau kentinde bu akşam yapılması öngörülen ve konuşmacı olarak Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın katılacağı duyurulan toplantı için verilen izin geri çekildi.

Almanya’nın Baden-Württemberg eyaletinin Gaggenau kentinde bu akşam yapılması öngörülen ve konuşmacı olarak Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın katılacağı duyurulan toplantı için verilen izin geri çekildi. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'nin katılacağı bildirilen toplantı için ise salon verilmedi.

Almanya’nın Baden-Württemberg eyaletinin Gaggenau kentinde bu akşam yapılması öngörülen ve konuşmacı olarak Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın katılacağı duyurulan toplantı için verilen izin geri çekildi. Alman basınına yansıyan haberlere göre, iptale gerekçe olarak yoğun talep ihtimali üzerine salonun ve park yerlerinin yetersizliği gösterildi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Karlsruhe yakınlarındaki 40 bin nüfüslu Gaggenau kasabasında, AK Parti Yurtdışı seçim koordine merkezinin organize ettiği başkanlık sistemi üzerine yapacağı etkinlik iptal edildi.

BELEDİYE BAŞKANI İPTAL ETTİ

UETD Karlsruhe Başkanlarından Erdem Arın verdiği bilgiye göre dün Gaggenau'da yapılacak toplantı salonunu kiraya veren Büyükşehir Belediye Başkanı Christof Florus tarafından iptal edildiği duyuruldu. Başkan Florus'un konuyla ilgili açıklama yapmadığı, görüşme taleplerine karşılık vermediği belirtildi.

Kararın yoğunluk nedeniyle oluşabilecek tehlike ihtimalini önlemek amacıyla alındığını kaydeden yerel Belediye Başkanı Michael Pfeiffer ise, hiçbir politik amaç güdülmediğini söyledi. İptal kararının alınmasında üst düzey siyasilerle görüşülmediğine de vurgu yapan Belediye Başkanı Pfeiffer, “Kararı biz aldık “dedi.

Welt gazetesinin Türkiye muhabiri Deniz Yücel’in tutuklanmasının ardından, Alman kamuoyunda hükümet yetkilileri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın olası referandum mitinglerinin yasaklanması yönünde görüşler dile getirilmişti.

16 Nisan'da yapılacak anayasa referandumu öncesinde Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Gaggenau kasabasında Festhalle Bad Rotenfels salonunu yapılacak olan toplantısı, belediye tarafından makul bir gerekçe gösterilmeden iptal edilmesi, etkinliğe katılacak olan Türkler arasında tepkiyle karşılandı.

UETD yetkililerinin etkinlik için başka bir salon arama çalışmalarına başladığı kaydedildi.

ALMANYA'DA BAKAN ZEYBEKÇİ'YE SALON VERİLMEDİ

Almanya'nın Köln kentinde, 5 Mart Pazar günü Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'nin katılacağı bildirilen toplantı için salon verilmedi. Avrupalı Türk Demokratlar Birliği UETD, Porz Semti'nde belediyeye ait salonda saat 18.30'da Bakan Zeybekçi'nin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini anlatacağı bir toplantının yapılacağını duyurmuştu.

Ancak Porz Belediyesi, söz konusu etkinlik için salonun verilmediğini bildirdi. Porz Belediye Başkanı Henk van Benthem (CDU), Bakan Nihat Zeybekçi'nin katılacağı toplantı için salon verilmediğini doğrularken nedenini açıklamadı. Van Benthem kısa açıklamasında sadece, “Bir çalışanımız salonda kimin konuşmacı olduğunu öğrendikten sonra Vatandaşlık Dairesi Müdürü'nü bilgilendirdi” dedi.

 


Kaynak:Ortadoğu

Okunma : 871
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın