Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

29 Mart 2024 Cuma
BAHÇELİ'DEN AKP'YE KRİTİK UYARI
MHP Lideri Devlet Bahçeli, darbe girişimi sonrası yapılan işlemlerle 1 milyona yakın mağdur kitle oluşturulduğuna dikkat çekti.
Kategori : GÜNDEM
22 Eylül 2016 08:54
 
BAHÇELİ'DEN AKP'YE KRİTİK UYARI
MHP Lideri Devlet Bahçeli, darbe girişimi sonrası yapılan işlemlerle 1 milyona yakın mağdur kitle oluşturulduğuna dikkat çekti.

MHP Lideri Devlet Bahçeli, darbe girişimi sonrası yapılan işlemlerle 1 milyona yakın mağdur kitle oluşturulduğuna dikkat çekerek, "Gezide 30 bin kişi ile baş edemeyen AKP, bu 1 milyonluk kitle ile nasıl mücadele edebilecek?" uyarısı yaptı. Bahçeli, "FETÖ olayının sekiz ayağı var. Siyaset, medya, iş çevresi, mülkiye ve adliye vesaire... Hepsi ortaya çıkarılsa bile siyasi ayağı açığa çıkarılmazsa toplum vicdanını ikna etmek mümkün değildir. Aksi halde bu iş bitmiş denemez" dedi.

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kurmaylarıyla sohbetinde FETÖ oluşumunun haberleşmede kullandığı ByLock sisteminde 1 dolarlardaki F serisi numaralarının giriş şifresi olduğunu anlattı, bilgilerini paylaştı. Edinilen bilgilere göre Bahçeli, kurmaylarıyla yaptığı sohbette özetle şu mesajları verdi:

 

FETÖ olayının sekiz ayağı var. Siyaset, medya, iş çevresi, mülkiye ve adliye vesaire... Hepsi ortaya çıkarılsa bile siyasi ayağı açığa çıkarılmazsa toplum vicdanını ikna etmek mümkün değildir. Aksi halde bu iş bitmiş denemez.

 

 

DEVLET AKLI GEREK

Türkiye üç cephede savaş veriyor. Yıllardır teröre karşı savaş veriyordu, şimdi FETÖ'ye karşı savaş yürütülmekte. Bir de Suriye'de savaşa girdi ve ülkenin içlerine doğru ilerleme gibi bir durum söz konusu. Bu cephelerden birinde başarısızlık olursa Türkiye kaybeder ve ülkenin beka sorunu ortaya çıkar. 

 

1 MİLYON MAĞDURA DİKKAT

 

Bugüne kadar yapılan iş ve işlemlerde 1 milyona yakın bir mağdur kitle oluşturuldu. Bu sosyal bir yara açabilir. Bu hoşnutsuz kesimin bir araya gelerek harekete geçmesi halinde farklı bir tablo ortaya çıkar. Mağdurlar içinde savaşı, suikastı, provokasyonu bilen bir bölüm insanlar da var. Gezide 30 bin kişi ile başedemeyen AKP, bu 1 milyonluk kitle ile nasıl mücadele edilebilecek? AKP, işleri yanlış yürütüyor.

 

BAŞBAKAN'A İLETTİM

 

Mağduriyetlerin toplumsal infiale yol açabileceği uyarısını Başbakan'a ilettim. 'Neye göre belirliyorsunuz?' diye sordum. Başbakan, '17-25 Aralık'ı milat olarak alıyoruz. Bu tarihten itibaren Bank Asya'da hesap açıp evini arabasını satıp para yatıranlar, ByLock programını kullananlar, cemaatin sendikasi Aktif Sen'e üye olanlar, bunların hepsi dikkate alınıyor' karşılığını verdi. Bu süreçte hukuk devleti gözetilmelidir. Çalakalem topyeküncü bir anlayışla bir tasfiye olmamalıdır.  

 

SÜREÇ BİTMEDİ

 

Darbe süreci bitmedi. Türkiye üzerindeki hain planlar hâlâ devam etmektedir. Türk-Kürt veya Alevi-Sünni çatışmasını kaşımaya devam ediyorlar. Şanlıurfa'da cemevi olayı, CHP liderine yönelik saldırı gibi basit gibi görünen olaylar kıvılcıma dönüşebilir. Çok dikkatli olmak gerekir. 

 

MESELE ÜLKENİN MİLLETİNİN BEKASI 

 

'MHP neden AKP'ye destek veriyor' diye eleştiriler var. Mesele AKP ve Erdoğan varlığı değil, ülkenin milletinin bekası. Verilen mücadele kaybedilir, ülke elden gittikten sonra AKP ve Erdoğan'ın ne önemi var. MHP o nedenle, 'önce ülkem ve milletim sonra partim ve ben' ilkesi doğrultusunda hereket ederek ülkenin geleceği için iktidarın doğru politikalarına destek veriyor. MHP bu süreçte AKP'yi destekler görüntüsü oluşsa da Türkiye ve milletin geleceği için siyaset ve politika üretmektedir. İktidar şu anda MHP'nin savunduğu politikalara paralel bir yol alıyor. 

 

YURTTA SULH TESADÜF OLAMAZ

 

Bahçeli, MHP'den ihraç edilen Meral Akşener'in 15 Temmuz öncesindeki konuşmalarında "Yurtta Sulh Cihanda Sulh" sözünü kullandığını anımsatarak, "Bugüne kadar darbeler gördük. Bir darbenin rengi, amaç ve parolası vardır. Bunu da yayımlanan bildiride görmek mümkündür, bildiride belli edilir. Mesela 1960 darbesinin parolası, 'Harbiye Aldanmaz' idi. 15 Temmuz'daki bildiride 'Yurtta Sulh Cihanda Sulh' ifadesi öne çıkıyor. Hanımefendinin neredeyse her toplantısında 'Yurtta Sulh Cihanda Sulh' ifadesini kullanıyor olması sadece tesadüf olamaz" ifadelerini kullandı.

 

BY LOCK'UN ŞİFRESİ 1 DOLAR

 

ByLock sisteminde 215 bin kişi var deniyor, ama şu ana kadar 55 bini tespit edilmiş. ByLock kullanan kamu görevlileri görevlerinden atıldı. 160 bin kişinin kim olduğu merak konusu, iş çevresi, siyasetten isimler olabilir. Bunların açığa kavuşturulması gerekiyor. Tanıdık olmayanın sisteme girmesi imkansız. 1 dolarların F serisindeki seri numaraları ByLock sisteminin giriş şifresi olarak kullanılıyormuş. (Milliyet)

 

Okunma : 923
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
MHP (Cumhur ittifakı) Çumra belediye başkan adayımız Fatih DEMİRCİ seçim çalışmalarına aralıksız devam ediyor
27 Mart 2024 Okunma: 834 ÇUMRA
31 Mart öncesi uyarı: İşte seçim suçları ve yaptırımları
27 Mart 2024 Okunma: 143 GÜNDEM
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın