Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

20 Nisan 2024 Cumartesi
Bahçeli: Atatürk'e dil uzatanların yediği içtiği haramdır
MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Aziz Atatürk'e iftira atanların yediği içtiği haram, esip savurduğu haysiyetsizliktir.
Kategori : GÜNDEM
16 Mayıs 2017 14:00
 
Bahçeli: Atatürk'e dil uzatanların yediği içtiği haramdır
MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Aziz Atatürk'e iftira atanların yediği içtiği haram, esip savurduğu haysiyetsizliktir.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Aziz Atatürk'e iftira atanların yediği içtiği haram, esip savurduğu haysiyetsizliktir. Asılsız ve alçakça ithamlarla cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk'ü gözlerden ve gönüllerden düşüreceklerini sanan varsa, ya zekaları kurumuş ya da insanlıkları kaybolmuştur." dedi.

 

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Lideri Devlet Bahçeli, "Utanma nedir bilmeyen vicdan nedir anlamayan bir alay kimliksiz sözde tarihçi Atatürk'e dil uzatmıştır" diyen Bahçeli, "Merhum ve muhterem annesi ve manevi kızı ile ilgili aşağılık dedikodunun ne dinimizde ne de milli ve kültürel hayatımızda yeri vardır. Bir defa aziz Atatürk'e dil uzatanların yediği içtiği haram, esip savurduğu haysiyetsizliktir" dedi.

 

Atatürk'e hakaret edenlere 'beşinci sınıf sözde tarihçi' diyen Bahçeli, "Nedir Atatürk'e çatmanın, kara çalmanın gerçek gayesi" diye sordu. Aynı şekilde Osmanlı tarihine de dil uzatmaya eleştiri getiren Bahçeli "İkinci Abdülhamit ve Gazi Mustafa Kemal birbirini tamamlayan Türk tarihinin şerefli ve iftihar ettiğimiz iki yüzüdür. Milli ve manevi mirastan nasiplenmemiş yüzsüz ve şerefsizler bunu idrak edemeyeceklerdir" diye konuştu.

 

Mustafa Kemal'e yönelik iftiraların 'bumerang gibi' olduğunu bielirten Bahçeli, bunun geri dönüp sahiplerine vuracağını söyledi. Bahçeli şöyle konuştu; "Anlaşılan yarası olan gocunmaktadır. Soyu sopu karışık olanlar ilk fırsatta ayaklanmaktadır. Geçmişinde sorun ve gölge bulunanlar kanında leke ve virüs dolaşanlar  kendi ayıp ve günahlarını kapatmak için telaşa kapılanlar hak ettikleri cevap ve muameleyi bizzat Türk milletine göreceklerdir."

 

BAHÇELİ'DEN ERDOĞAN'A DESTEK CHP'YE ELEŞTİRİ

Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyaretine de destek çıktı. Bahçeli "Erdoğan ABD'ye gitmekle iyi yaptı. Arkasındayız" dedi. Erdoğan'ın ABD'ye gidip YPG/PYD konusunda ABD Başkanı Trump'la yüzleşmesinin doğru bir karar olduğunu söyleyen Bahçeli "Sayın Cumhurbaşkanı arkasında milletimizin hayır duasını alarak muhataplarınrın karışısına çıkacaktır. MHP milletimizin ve devletimizin tezlerinin sonuna kadar müdaafası şartı ile  ABD'de Türkiye'yi temsil eden devlet ve hükümet yetkilerinin gönül huzuruyla yanındadır" diye konuştu.

 

CHP'YE ELEŞTİRİ

Bahçeli, cezaevinde tutuklu bulunan HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'la görüşerek onun mesajlarını kamuoyuna ileten CHP milletvekili Eren Erdem'i de isim vermeden çok sert sözlerle eleştirdi. MHP lideri "CHP'li kuryeler cezaevinde bulunan malum eşbaşkandan hevesle aldıkları mesajları taşıyarak milletimize ölümü gösterip sıtmayı razı etmenin kurnazlığına talip olmuşlardır" diye konuştu. CHP ve HDP arasındaki yakınlaşmanın 16 Nisan referandumunda başladığını savunan Bahçeli bu yakınlaşmanın "yeni anayasa hazırlığı kılığıyla taçlandırma ve siyasi nikahla tescilleme diyeti" taşıdığını söyledi.

Bahçeli "Türkiye üzerinde sahnelenen nihai hedefleri bilinmektedir. İlk etapta mili egenmenlik anlayışının yeniden tanımlanmasıyla çok kimlikli çok milletli bir parçalı devlet yapısının kabul edilmesidir.

Bunun bir ucundan tutmak için CHP telaşla devreye girmiştir. Nihai amaç Kürdistan'ı kurmak ve kabullenmektir" yorumunda bulundu.

 


Kaynak:Ortadoğu

Okunma : 864
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın