Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

29 Mart 2024 Cuma
Beştepe'de 3 Saatlik Kriz
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile yemekte bir araya geldiği bildirildi.
Kategori : GÜNDEM
10 Şubat 2016 16:50
 
Beştepe'de 3 Saatlik Kriz
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile yemekte bir araya geldiği bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, Beştepe Konukevi'nde gerçekleşen yemek yaklaşık 3 saat sürdü. Görüşmede son günlerde artan muhalif hareketlerin masaya yatırıldığı, Erdoğan'ın olası bir yeni parti kurulmaması konusunda Abdullah Gül'ü uyardığı iddia ediliyor.

Görüşmenin ilk aşamada kamuoyuna açıklanmaması planlanırken, iki tarafın da birbirine tam güvenmemesinden dolayı buluşmadan yaklaşık 12 saat sonra resmi açıklamanın yapıldı.

HÜSEYİN ÇELİK RÖPORTAJINI ENGELLEYİN

Görüşmede, Hüseyin Çelik'in Hürriyet'e verdiği röportajın da dile getirildiği, henüz baskıya girmeyen Hürriyet'ten söz konusu röportajın çekilmesi için Gül'e ricacı olduğu da gelen bilgiler arasında. Bu gelişme karşısında Gül'ün "Hüseyin Bey'in kendi takdiridir...Partimizin kurucularından olan bir isme benim bu şekilde baskı yapmam uygun olmaz" dediği ileri sürüldü.

KENDİNİZE GELİN

Erdoğan'ın artan AKP içi eleştiriler karşısında sinirli olduğu ve olayların arka planında Gül'ü sorumlu tuttuğu biliniyor. Bu gelişmeler karşısında Gül'e bu işe bir son verilmesini isteyen Erdoğan, muhalif hareketlerin devam etmesi durumunda önlemlerin daha sert olacağı uyarısında bulunduğu da gelen iddialar arasında. 

GÜL TARAF OLACAK MI

Gerçekleştirilen bu görüşmenin AKP'deki kaynamaya nasıl bir etkisi olacağı ilerleyen günlerde belli olacak. Abdullah Gül'ün, Erdoğan'ın partinin tek sahibi olarak hareket etmesinden ve geçmiş dönemde kendisinin mağdur edilmesinden dolayı tepkili olduğu biliniyor. 3 saat süren Erdoğan-Gül görüşmesinin yankıları daha çok olacak gibi gözüküyor.


Kaynak:Yeniçağ

Okunma : 1193
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
MHP (Cumhur ittifakı) Çumra belediye başkan adayımız Fatih DEMİRCİ seçim çalışmalarına aralıksız devam ediyor
27 Mart 2024 Okunma: 848 ÇUMRA
31 Mart öncesi uyarı: İşte seçim suçları ve yaptırımları
27 Mart 2024 Okunma: 150 GÜNDEM
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın