Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

29 Mart 2024 Cuma
Eğitimde sonuncuyuz
Eğitim sisteminin deneme tahtasına çevrildiğini vurgulayan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu; “15 yılda eğitimde 5 kere sistem, 6 kere bakan değişti. Sonuç?
Kategori : GÜNDEM
22 Eylül 2017 10:57
 
Eğitimde sonuncuyuz
Eğitim sisteminin deneme tahtasına çevrildiğini vurgulayan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu; “15 yılda eğitimde 5 kere sistem, 6 kere bakan değişti. Sonuç?
Eğitim sisteminin deneme tahtasına çevrildiğini vurgulayan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu; “15 yılda eğitimde 5 kere sistem, 6 kere bakan değişti. Sonuç? Hepsi hüsran. Hepsi hayal kırıklığı" dedi

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu haftalık basın toplantısında, gündeme ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Karamollaoğlu haftalık basın toplantısında, TEOG tartışmalarına değindi.  Cumhuriyet tarihinin en çok yanılan ve yanıltan iktidarı ile karşı karşıya olduğumuzu kaydeden Karamollaoğlu; “Maalesef Cumhuriyet tarihinin en çok yanılan iktidarıyla karşı karşıyayız. İstisnasız, hemen her konuda hem yanıldılar hem de milleti yanılttılar. Şimdi de TEOG sınavında yanılmışız diyorlar. Reform diye getirdikleri her sistem bir öncekini mumla arattı.  Üstelik önce kendileri yapıyorlar, sonra yine kendileri şikayet ediyorlar” dedi. Eğitim sisteminin deneme  tahtasına çevrildiğini vurgulayan Karamollaoğlu; “15 yıldır ülkeyi aynı iktidar yönetiyor. Ama 15 yılda eğitimde 5 kere sistem, 6 kere bakan değişti. Değişen bakanların hepsi de bir önceki sistemi eleştirip, yeni bir sistem getireceğini söyleyerek göreve başladı. Sonuç? Hepsi hüsran. Hepsi hayal kırıklığı. 2016 yılı eğitim raporuna göre Türkiye, 38 OECD ülkesi arasında 35’inci sırada. Uluslararası öğrenci değerlendirme raporuna  göre ise 72 ülke arasında 50’inci sırada. Çocuklar at yarışı gibi bir sınavdan öbürüne koşturuluyor. Sınavlara hazırlanmaktan hayata hazırlanamıyorlar” eleştirisinde bulundu. 

ERDOĞAN’IN ABD ZİYARETİ

Cumhurbaşkanı’nın ABD ziyaretini de değerlendiren Karamollaoğlu; “Her ziyaret nedense bizi rahatlatacağına tam tersine daha da endişelendiriyor. Çünkü her ziyaretin arkasından ABD biraz daha pervasızlaşıyor.  Elbette, iktidar, ülkemizin güvenliği ve huzuru için her türlü ülkeyle temas halinde olmalıdır. Ama eğer sizin caydırıcı bir gücünüz yoksa, şahsiyetli bir dış politikanız da olmuyor. Ekonominiz güçlü değilse, Savunma sanayiinde dışa bağımlıysanız, silahınızı, füzenizi, uçağınızı, tankınızı  endiniz üretemiyorsanız, bu ziyaretler turistik birer geziden ibaret kalıyor. Dost ve müttefik ortak dediğiniz ABD, YPG’yi silahlandırmaya, 300 tır silahı 1.300 tıra çıkarmaya devam ediyor. O yüzden biz diyoruz ki; barış ve istikrar için kalıcı çözümün adresi ne BM salonları, ne de NATO’dur. Ne Washington, ne de Moskova’dır. Çare kendi ayaklarının üzerinde durabilen, İslam dünyasına öncülük yapabilen bir Türkiye’dir” değerlendirmesinde bulundu.

REFERANDUM KRİZİ AKLI SELİM İLE ÇÖZÜLMELİ

Basın toplantısında Kuzey Irak referandumu ile ilgili gelişmelere de değinen Temel Karamollaoğlu; referandumdan vazgeçilmesi çağrısını yineledi. Karamollaoğlu; “Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyulan bir dönemde, böyle bir girişim İslam âlemine değil, ırkçı emperyalizmin emellerine hizmet eder. Ancak bu gerçeklere rağmen Kuzey Irak’taki referandumun bir savaş çığırtkanlığına dönüştürülmesini de doğru bulmuyoruz. Bu süreç, karşılıklı tehdit ve meydan okumalarla değil sağduyu ve diyalogla yönetilmelidir. Bölge zaten çok kritik bir dönemden geçiyor. Böyle dönemlerde yapılması gereken, yangına körükle gitmek değil aklı selimi ön plana çıkarmak olmalıdır. İlk adım olarak; Barzani Yönetimi, komşu ülkelerin hassasiyet ve kararlılığını dikkate alarak referandum ısrarından vazgeçmelidir. Irak Merkezi Hükümeti ile Kuzey Irak bölgesel yönetimi arasındaki anlaşmazlıklar müzakere ve diyalog yoluyla çözülmelidir. İslam dünyasının diyalog ve sağduyu ile çözemeyeceği hiçbir problem yoktur” diye konuştu.



Okunma : 873
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
MHP (Cumhur ittifakı) Çumra belediye başkan adayımız Fatih DEMİRCİ seçim çalışmalarına aralıksız devam ediyor
27 Mart 2024 Okunma: 846 ÇUMRA
31 Mart öncesi uyarı: İşte seçim suçları ve yaptırımları
27 Mart 2024 Okunma: 144 GÜNDEM
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın