Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

20 Nisan 2024 Cumartesi
Er ailelerinde gergin bekleyiş!
İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde 3 günde bin er ve askeri lise öğrencisinin ifadesi alınırken. adliyede evlatlarından haber almak için çırpınan aileler, "Bize terörist muamelesi yapılmasın.
Kategori : GÜNDEM
20 Temmuz 2016 12:43
 
Er ailelerinde gergin bekleyiş!
İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde 3 günde bin er ve askeri lise öğrencisinin ifadesi alınırken. adliyede evlatlarından haber almak için çırpınan aileler, "Bize terörist muamelesi yapılmasın.

Hürriyet'ten Gülden Aydın'ın haberine göre İstanbul'da 15 Temmuz gecesi FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Çağlayan Adliyesi sulh ceza hakimliklerine sevk edilen er ve öğrencilerin sorgulanmaları, üçüncü gününde. Üç gündür sorgular 24 saat sürüyor, hakimler 24 saat ifade alıyor. Adliyeye sevk edilen sanık er ve öğrencilerin Türkiye'nin dört yanından gelen aileleri ise merak ve endişe içinde. Kimi, o geceden üç gün sonra terhis olacak oğlunun hayatta olup olmadığını bile bilmiyor, kimi de adliyeye getirildiğinde görme umuduyla banklarda geceliyor.

ÖĞRENCİLER DE İFADEDE

Dün, Çağlayan Adliyesi'nin 6'ncı katındaki 1, 8, 9'uncu sulh ceza hakimliklerinde erlerle birlikte Kuleli, Hava Harp Okulu öğrencileri ile Balıkesir Hava Astsubay Yüksek Okulu stajyer öğrencilerinin ifadeleri alındı. Müdafi avukat Nazlı Tamburacı, sulh ceza hakimliklerinden karar çıktıkça gelip salıverilenlerin adlarını okudu. Tamburacı'nın her gelişinde duvar diplerine çöken anne-babalar koşup etrafını sarıyor, oğlunun adını görmeyince ağlayıp yere çöküyorlardı. Tamburacı'nın verdiği bilgiye göre üç günde sadece Çağlayan'da toplam bin kişinin işlemi tamamlandı."

Evladım şefkatli ellerde

Rasim Dertli: "Oğlum Yener (22), Hasdal'da altı aylık askerdi. Onbaşı rütbesi vardı. Tek böbrekle dört gündür İstanbul'dayım, banklarda geceliyorum. Çok şükür devletimizin şefkatli ellerinde sağ olduğunu öğrendik evladımızın."

Oğlum Fethullah'ı bilmez

Mehmet Özkesemen: "Oğlum İsmet (21), Kuleli Askeri Lisesi'nde erdi. Üç aylık askerdi. Dört gündür haber alamıyorum. Oğlum Fethullah'ı da Fethullahçıları da tanımaz, adını bile bilmez. Bize terörist muamelesi yapılıyor. Çok zoruma gidiyor (ağlıyor)."

Yaşadığını bileyim yeter

Bursalı bir anne feryat ediyor: "Metris'te erdi. Arkadaşlarıyla birlikte 'tatbikata' diye götürmüşler. Ölü mü, sağ mı bilmiyoruz (ağlıyor)."

Devlete güveniyorum

Kerem Pala: "Kardeşim B., Kuleli Askeri Lisesi'nde er. Devletimizin suçsuzları bırakacağını biliyorum. Devlete güveniyorum."



Kaynak:Yeniçağ

Okunma : 1076
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın