Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

26 Nisan 2024 Cuma
Hocalı Katliamı 26 yıldır dinmeyen acı.
Tarihin en kanlı soykırımlarından olan ve Ermenilerce çocuk, kadın, yaşlı 613 Azerbaycan Türk'üne uygulanan Hocalı Soykırımı, üzerinden 26 yıl geçmesine rağmen yüreklerdeki acısını ilk günkü gibi
Kategori : GÜNDEM
24 Şubat 2018 09:55
 
Hocalı Katliamı 26 yıldır dinmeyen acı.
Tarihin en kanlı soykırımlarından olan ve Ermenilerce çocuk, kadın, yaşlı 613 Azerbaycan Türk'üne uygulanan Hocalı Soykırımı, üzerinden 26 yıl geçmesine rağmen yüreklerdeki acısını ilk günkü gibi

Azerbaycan topraklarıyken 26 Şubat 1992'de Ermeniler tarafından işgal edilen Dağlık Karabağ bölgesinin Hocalı şehrinde gerçekleştirilen facianın acısı 26 yıldır dinmiyor.  Ermeni kuvvetlerinin çeşitli işkenceler gerçekleştirerek ve yakarak katlettikleri 83'ü çocuk, 106'sı kadın ve 70'den fazlası yaşlı 613 kişiye uygulanan soykırım üzerinden 26 yıl geçmesine rağmen acılar hala taze ve soykırımı gerçekleştirenler de yargı karşısına çıkarılmadı. Karabağ ise 25 yıldır Ermenistan işgali altında.

TÜRKİYE HEP YANIMIZDA OLDU

Karabağ’da yaşanan savaşın içerisinde bulunan ve savaşta yakın akrabalarını kaybeden Selçuk Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Seramik Tasarım Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mezahir Avşar, Ermeni askerlerinin insanları sırf Türk ve Müslüman olduğu için öldürdüğünü söyledi. Prof. Dr. Mezahir Avşar, 26 Şubat 1992 tarihinde Ermeniler tarafından yapılan Hocalı katliamının bir insanlık  suçu olduğunu aktardı. Ermenilerin Karabağ savaşına uzun yıllardır hazırlık yaptığını ve savaş sırasında da Hıristiyan dünyasından büyük bir destek gördüğünü belirten Prof. Dr. Avşar, “Savaş sırasında Hacalı abluka altındaydı. Kimse yardım etmedi. Çok az sayıda askerle birlikte halk kendisini savunmak zorunda kaldı” dedi.

HIRİSTİYAN DÜNYASI ERMENİLERİ DESTEKLEDİ

Azerbaycan halkının savaşta bütün gücüyle savaştığını belirten Prof. Dr. Avşar, “Ermenilerin yanında Türkiye’den giden Ermeniler bile savaştı. Yine Ermenilerle birlikte Ruslar, Fransa’dan gelen Ermeniler, Afrikalılar ve Baltık ülkelerinden gelen keskin nişancılar vardı. Azerilerin yanında ise İslam dünyasından ise çok az savaşçı vardı. Hıristiyan dünyası Ermenileri maddi ve manevi anlamda destekledi. Bizim silahlarımız eskiydi. İnsanlarımız manevi olarak bu savaşa hazır değildi. Ermeniler ise bu savaşa manevi olarak hazırdı” diye konuştu.

ÇOCUKLARINI TÜRK DÜŞMANLIĞI İLE BÜYÜTÜYORLARDI

Ermenilerin kaliteli silahlarının yanı sıra çok iyi bir ideoloji silahına sahip olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Avşar, “Ermeniler, bu savaşa yıllardır hazırlanıyordu. Çocuklarını ona göre yetiştiriyordu. Türk düşmanlığı ile büyütüyorlardı. Ama biz manevi olarak hazır değildik. Savunma birlikleri kurmakta bile çok zorlandık. Ama Ermeniler çok iyi organize oldular. Savaşı kaybetmemizde bunlar çok etkili oldu” diye konuştu.

SAVAŞIN DÖNÜM NOKTASI HOCALI OLDU

Karabağ savaşının en önemli dönüm noktasının Hocalı katliamı olduğunu kaydeden Avşar, Hocalı’da yaşanan vahşetin bir soykırım olduğunu belirtti. Hocalı’da Ermenilerin yaptığı vahşetin insanlık adına utanç verici olduğunu dile getiren Avşar,“Hocalı’da 613 kişi acımasızca öldürüldü. Kadınların karınlarını deştiler. Hamile kadınların karınlarından bebeklerini çıkardılar. Çocuklarını gözlerini oydular. İnsanların kollarını bacaklarını kestiler. Annelerinin önünde çocukların başlarını kestiler” şeklinde konuştu. 

HOCALI SOYKIRIMI ASLA UNUTULMAMALI

Hocalı’da yaşananların asla unutmaması gerektiğinin altını çizen Avşar, “Bütün bunları bir asker yapamaz. Bunlar ruh hastası. Batı medeniyetinin özünde bu var zaten. Hocalı’da yaşananları asla unutmamalıyız. İstanbul’da bir Ermeni gazeteci öldürüldü. 10 bin kişi Ermeni oldu. Onlar da bu katliamdan sorumludur. Savunmasız Azerbaycan Türkleri öldürülürken bu insanlar neredeydi? 90 yıl önceki olayları hatırlayanlar 26 yıl önceki olayı neden hatırlamıyor? Hocalı’nın intikamını bir gün mutlaka alacağız. Karabağ bir mutlaka işgal altından kurtarılacaktır” ifadelerini kullandı.



Kaynak:Merhaba

Okunma : 1359
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın