Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

26 Nisan 2024 Cuma
Hollanda Konsolosluğu'na Türk bayrağı çekildi
İstiklal Caddesi'ndeki Hollanda Konsolosluğu önünde sabaha kadar süren protesto gösterileri sonrası sabah saatlerinde sakinlik hakimdi. İlerleyen saatlerde vatandaşlar tekrar toplandı.
Kategori : GÜNDEM
13 Mart 2017 10:13
 
Hollanda Konsolosluğu'na Türk bayrağı çekildi
İstiklal Caddesi'ndeki Hollanda Konsolosluğu önünde sabaha kadar süren protesto gösterileri sonrası sabah saatlerinde sakinlik hakimdi. İlerleyen saatlerde vatandaşlar tekrar toplandı.

İstiklal Caddesi'ndeki Hollanda Konsolosluğu önünde sabaha kadar süren protesto gösterileri sonrası sabah saatlerinde sakinlik hakimdi. İlerleyen saatlerde vatandaşlar tekrar toplandı. Konsolosluğa Türk bayrağının çekildiği görüldü.

Polis ekipleri tarafından önüne barikat konulan Başkonsolosluk binasına güvenlik gerekçesiyle giriş ve çıkışlara kapatılırken, özel harekat ve Çevik Kuvvet polisi çevrede güvenlik önlemleri devam ediyor. Konsolosluk binası her iki tarafından polis barikatlarıyla çevrildi.

TÜRK BAYRAĞI ÇEKİLDİ

Hollanda Konsolosluğu'na Türk bayrağı çekildiği görüldü.

Konsolosluğun çatısındaki gönderde asılı bulunan Hollanda bayrağını indiren bir kişi yerine Türk bayrağını çekti. Bayrağı çeken kişi çatıda kameralara dönüp ellerini kaldırdı, bir kaç saniye sonra da gözden kayboldu. Kimliği açıklanmayan kişinin konsolosluğa nasıl girdiği, çatıya nasıl çıktığı ve akibetiyle ilgili bir açıklama yapılmadı.

SABAHA KADAR DEVAM ETTİ

Konsolosluk önünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tezahüratta bulunan vatandaşlar, Hollandanın Türk bakanlara yönelik tavrına tepki gösterdi. Vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarını sallayarak "Hollanda şaşırma sabrımızı taşırma" ve "Faşist Hollanda" sloganları attı.

 

Vatandaşlar, İstiklal Marşı okunmasının ardından başkonsolosluk önünden ayrılırken, herhangi bir basın açıklaması yapılmadı.

ERDOĞAN'DAN HOLLANDA'YA

Başbakan Binali Yıldırım "Misliyle karşılık verilecek" açıklamasının ardından, gözler bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da olacak. Erdoğan Haliç Kongre Merkezi'ndeki programının ardından Kocaeli'ye geçecek.

PROTESTO İÇİN VATANDAŞLAR TOPLANMAYA BAŞLADI

Hollanda hükümetinin, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın Türk toplumuyla ve diplomatik temsilcilerle bir araya gelmek amacıyla yapacağı ziyaretleri engellemesini protesto etmek isteyen vatandaşlar, Hollanda'nın İstanbul Başkonsolosluğu önünde toplanmaya başladı.

Beyoğlu'ndaki Hollanda'nın İstanbul Başkonsolosluğu önünde sabah saatlerinde bir araya gelen vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları taşıdı. Hollanda'nın Türk bakanlara yönelik tavrına tepki gösteren vatandaşlar, "Hollanda şaşırma sabrımızı taşırma" şeklinde slogan attı.


Kaynak:Ortadoğu

Okunma : 918
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın