Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

28 Mart 2024 Perşembe
Irak'taki deprem İran'ı da vurdu
Irak'ın Süleymaniye kentinde meydana gelen 7.3'lük deprem nedeniyle İran'da şu ana kadar en az 210 kişinin öldüğü açıklandı.
Kategori : GÜNDEM
13 Kasım 2017 08:16
 
Irak'taki deprem İran'ı da vurdu
Irak'ın Süleymaniye kentinde meydana gelen 7.3'lük deprem nedeniyle İran'da şu ana kadar en az 210 kişinin öldüğü açıklandı.

İran devlet televizyonu, Irak sınırı yakınında yer alan Kasr-ı Şirin kentinde ilk belirlemelere göre 2 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Yetkililer, deprem sonucu bazı binaların yıkıldığını ve enkaz altında insanların olabileceğini belirtti. Arama kurtarma ekiplerinin deprem bölgelerinde sevk edildiği kaydedildi.

 

Öte yandan, batı bölgesinde bazı şehirlerde elektrik kesintileri olduğu bildirildi.

 

ÖLÜ SAYISI 61'E YÜKSELDİ

 

İran devlet televizyonu yetkililere dayandırarak verdiği haberde, depremin en çok his edildiği Kirmanşah ilinde en az 61 kişin hayatını kaybettiğini yüzlerce insanın da yaralandığını belirtti. Can kaybının ise en çok Kirmanşah'ın Kasr-ı Şirin ve Serpol Zehap ilçelerinde yaşandığı bildirildi. 

 

Kirmanşah ve İlam illerinde ve ülkenin batısındaki bazı diğer ilçelerde olası tahribat nedeniyle okullar bugün tatil ilan edildi. Yetkililer, deprem nedeniyle bazı binaların yıkıldığını, enkaz altında insanların olabileceğini belirtti. Arama kurtarma ekiplerinin deprem bölgelerine sevk edildiği belirtilirken, elektrik kesintileri nedeniyle bazı bölgelerde kurtarma harekâtının yavaş ilerlediği bildirildi. Yetkililer, onlarca helikopterin hazırda bekletildiğini ve havadan yapılacak kurtarma arama kurtarma çalışmalarının sabah saatlerinde yapılacağı kaydedildi.

 

İRAN'DA 4.8 BÜYÜKLÜĞÜNDE İKİ DEPREM DAHA

 

Süleymaniye'de meydana gelen 7.3'lük depremin ardından Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, İran'da saat 00.33 ve 03.20'de Richter ölçeğine göre 4.8 büyüklüğünde iki deprem daha meydana geldiğini bildirdi.


Kaynak:Ortadoğu

Okunma : 954
Gündem haberleri
MHP (Cumhur ittifakı) Çumra belediye başkan adayımız Fatih DEMİRCİ seçim çalışmalarına aralıksız devam ediyor
27 Mart 2024 Okunma: 828 ÇUMRA
31 Mart öncesi uyarı: İşte seçim suçları ve yaptırımları
27 Mart 2024 Okunma: 131 GÜNDEM
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın