Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

29 Mart 2024 Cuma
İsrail polisinden Aksa kapısındaki cemaate müdahale
Mescid-i Aksa kapısında namaz kılmak isteyenlere müdahale eden İsrail polisi, 79 Filistinliyi yaraladı.
Kategori : GÜNDEM
21 Temmuz 2017 14:14
 
İsrail polisinden Aksa kapısındaki cemaate müdahale
Mescid-i Aksa kapısında namaz kılmak isteyenlere müdahale eden İsrail polisi, 79 Filistinliyi yaraladı.

Mescid-i Aksa kapısında namaz kılmak isteyenlere müdahale eden İsrail polisi, 79 Filistinliyi yaraladı. Kudüs'ü ziyaret için gelen bir Türk turist kafilesinin de akşam namazını kılmak için gittikleri Esbat Kapısı'nda yaşanan arbedenin ortasında kaldığı belirtildi.

 

İsrail polisinin namaz kılmak için Mescid-i Aksa'nın kapısında toplanan cemaate müdahalesinde 79 kişi yaralandı.

İsrail güçleri, Mescid-i Aksa'nın kapılarına kurulan elektronik metal arama dedektörü uygulamasına tepki gösteren, akşam ve yatsı namazlarını kapıda kılmak isteyen Filistinlilere, plastik mermi, ses bombası ve göz yaşartıcı gazla müdahale etti.

 

Filistin Kızılayı kaynaklarından alınan bilgiye göre, müdahale sırasında 79 Filistinli yaralandı. Yaralanlardan 37'si hastaneye kaldırıldı, diğerlerine de olay yerindeki sağlık ekipleri müdahale etti.

Öte yandan Kudüs'ü ziyaret için gelen bir Türk turist kafilesinin de akşam namazını kılmak için gittikleri Esbat Kapısı'nda yaşanan arbedenin ortasında kaldığı belirtildi. 

 

Türk vatandaşlarından Amine Nur Güney (25), namazdan sonra yaşanan müdahale esnasında bir ses bombasının yakınına düşmesi üzerine ayağından hafif şekilde yaralandı. Hastaneye kaldırılan Güney'in, yapılan müdahalenin ardından taburcu edilerek oteline gönderildiği ve durumunun iyi olduğu öğrenildi.

 

MESCİD-İ AKSA'NIN KAPILARINA ELEKTRONİK DEDEKTÖR YERLEŞTİRİLDİ

 

Türk kafilesinde bulunanların AA muhabirine verdiği bilgiye göre, İsrail polisi, Türk turist grubunun olay yerinden güvenli bir biçimde çıkmalarını sağladı.

 

İsrail'in Mescid-i Aksa'nın kapılarına elektronik dedektör yerleştirdiği 16 Temmuz Pazar gününden bu yana Kudüs'te gerilim sürüyor. 

Metal arama dedektörlerinden aranarak Harem-i Şerif'e girmeyi reddeden binlerce Filistinli namazlarını Mescid-i Aksa'nın Aslanlı (El-Esbat) Kapısı'nda kılıyor. Cemaat zaman zaman İsrail polisinin sert müdahalesiyle karşı karşıya kalıyor.

 

İsrail polisi, 14 Temmuz Cuma günü sabah saatlerinde Mescid-i Aksa'da silahlı saldırıda bulunduğunu iddia ettiği 3 Filistinliyi öldürmüş, olayda yaralanan 2 İsrail polisinin ise kaldırıldıkları hastanede öldüğünü açıklamıştı.

 

Olayın ardından Mescid-i Aksa'yı ibadete kapatan İsrail güçleri, Harem-i Şerif'in iki kapısını pazar günü açmış ve kapılara metal arama dedektörleri yerleştirmişti.


Kaynak:Ortadoğu

Okunma : 795
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
MHP (Cumhur ittifakı) Çumra belediye başkan adayımız Fatih DEMİRCİ seçim çalışmalarına aralıksız devam ediyor
27 Mart 2024 Okunma: 848 ÇUMRA
31 Mart öncesi uyarı: İşte seçim suçları ve yaptırımları
27 Mart 2024 Okunma: 150 GÜNDEM
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın