Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

26 Nisan 2024 Cuma
İstanbul, aşırı yağışa teslim oldu
İstanbul'da etkili olan şiddetli sağanak nedeniyle vatandaşlar ve sürücüler zor anlar yaşadı. Ağaçlar,direkler devrildi, metro durakları, alt geçitler göle döndü,
Kategori : GÜNDEM
18 Temmuz 2017 11:06
 
İstanbul, aşırı yağışa teslim oldu
İstanbul'da etkili olan şiddetli sağanak nedeniyle vatandaşlar ve sürücüler zor anlar yaşadı. Ağaçlar,direkler devrildi, metro durakları, alt geçitler göle döndü,

İstanbul'da etkili olan şiddetli sağanak nedeniyle vatandaşlar ve sürücüler zor anlar yaşadı. Ağaçlar,direkler devrildi, metro durakları, alt geçitler göle döndü, kimi metrobüslerin içine su doldu,çok sayıda evi su bastı. Avrasya Tüneli Anadolu-Avrupa yönü bir süre kapandı.  Çanakkale'nin Ezi'ne ve Bayramiç ilçelerinde de sağanak nedeniyle çok sayıda ev ve iş yerinin alt katı sular altında kaldı.  Edirne'de de, şiddetli sağanak yaşamı olumsuz etkiledi.

  İstanbul'da gece saatlerinden itibaren etkili olan gök gürültü kuvvetli sağanak, başta trafik olmak üzere yaşamı olumsuz etkiledi. Yağış nedeniyle trafik durma noktasına geldi. Yollarda meydana gelen

su birikintisi nedeniyle araçlar ilerleyemezken, birçok araç yolda kaldı. Şehrin ana arterlerinde trafik tıkanırken, toplu taşımda da kent genelinde aksama yaşandı

METRO DURAKLARI GÖLE DÖNDÜ

Şehirde birçok kavşak ve viyadük sular altında kalırken, aşırı yağış nedeniyle trafikte seyretmeye çalışan bazı metrobüslerin içine su doldu, birçok metro, metrobüs durağını ise su bastı. Kentte hava ulaşımında da aksamalar yaşandı.

İstanbul Valiliği, sosyal medya hesabında, "Bugün ilimiz yoğun yağış aldığından ulaşımda sıkıntı yaşanmaması için zorunlu olmadıkça özel araçlarla trafiğe çıkılmaması rica olunur." uyarısında bulundu. Yollarda kalan ve sahiplerince bırakılan araçların kaldırılması için ise çekiciler sevk edildi.

HER YER SULAR ALTINDA

Kentte ulaşımda yaşanan sorunların dışında birçok iş yeri, çarşı ve iş hanını su bastı. Sağanak, yol üzerindeki bazı ağaç ve direkleri de devirdi.

Şehrin çeşitli yerlerinde bazı yurttaşlar araçlarında mahsur kalırken, bazı vatandaşlar ise işe yürüyerek gitmeye çalıştı. Şiddetli yağış, kentin bazı noktalarda trafik kazalarına da yol açtı.

AVRASYA TÜNELİ KAPATILDI

Aşırı yağışın ardından Avrasya Tüneli Anadolu-Avrupa Yönü olumsuz hava koşulları nedeniyle geçici süreyle trafiğe kapatıldı. 

ÇANAKKALE'DE

Çanakkale'de de etkili olan sağanak nedeniyle Ezine ilçesine bağlı Gökçebayır köyünde sel yaşandı.

Ezine ilçesinde   başlayan ve aralıklarla süren yağış, akşam saatlerine doğru yerini sağanağa bıraktı.

Sağanak nedeniyle Gökçebayır köyünde sel yaşandı. Köyde 3 ev selden zarar gördü, bir ilkokul ile çok sayıda evin istinat duvarı yıkıldı.

Sel sularının taşıdığı moloz, kepçe ve greyder aracılığıyla yol üzerinden alındı.

 Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde de, sağanak nedeniyle çok sayıda ev ve iş yerinin alt katı su altında kaldı.

Alınan bilgiye göre, ilçe merkezi ile bağlı köylerde  başlayan ve gece boyunca etkili olan sağanak nedeniyle dereler taştı. Yağışın ardından, çok sayıda ev ve iş yerinin alt katını su bastı, bahçe duvarları yıkıldı.

EDİRNE

 Edirne'de de, şiddetli sağanak yaşamı olumsuz etkiledi. Gece yarısından bu yana devam eden yağış nedeniyle, İstasyon, KocaSinan ve Sadık Ahmet caddelerindeki bazı sokaklarda su birikintileri oluştu.

Bazı sokaklar emniyet şeridi ve dubalarla trafiğe kapatılırken, polis, trafiğin yoğun olduğu kavşaklarda sürücüleri dikkatli kullanmaları yönünde uyardı. Öte yandan, biriken suyun azalması için caddelerdeki rögar kapakları açılarak etrafına duba koyuldu.


Kaynak:Ortadoğu

Okunma : 843
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın