Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

28 Mart 2024 Perşembe
Kurtulmuş'tan Suriye itirafı
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Türkiye’nin bugün başına gelen ‘birçok şeyin’ Suriye’deki durum ve ‘Suriye politikasının bir sonucu’ olduğunu söyledi.
Kategori : GÜNDEM
19 Ağustos 2016 12:36
 
Kurtulmuş'tan Suriye itirafı
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Türkiye’nin bugün başına gelen ‘birçok şeyin’ Suriye’deki durum ve ‘Suriye politikasının bir sonucu’ olduğunu söyledi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Türkiye’nin bugün başına gelen ‘birçok şeyin’ Suriye’deki durum ve ‘Suriye politikasının bir sonucu’ olduğunu söyledi. 

Bir grup gazeteci, öğretim üyesi ve düşünce kuruluşu temsilcisiyle bir araya gelen Numan Kurtulmuş, hükümetin Suriye politikası ile ilgili özeleştiri yaptı.

Hürriyet'ten Murat Yetkin'in aktardığına göre Suriye konusunda geçerli bir politika ortaya koyamadıklarını belirten Kurtulmuş, “Ben bunu yıllardır söylüyorum. Keşke zamanında geçerli bir barış perspektifi geliştirilebilseydi. Yakında inşallah dışarıdan zorlamayla değil, Suriye halkının kabul edebileceği bir çözüm bulunacaktır" ifadelerini kullandı.

”Rusya ve İran’ın Beşar Esad’a verdiği desteğin nasıl aşılacağı" sorusuna ise Kurtulmuş, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın İstanbul görüşmesiyle yanıt verdi.

Kurtulmuş şunları söyledi: “Dolmabahçe görüşmesi ardından sorulunca ‘Esad’ın avukatı değilim’ demişti. Bence Rusya belli bir kişiye siyasetini bağlamayacaktır. Vekâlet savaşlarının sonu geldi. İnşallah bir çözüm buluruz."

Numan Kurtulmuş’un bu sözlerinin Türkiye’nin Suriye politikası bakımından şimdiye dek resmi bir ağızdan yapılmış en üst düzey özeleştiri olduğunu hatırlatan Murat Yetkin, bu açıklamanın Ankara’nın Suriye siyasetinde bir dönüm noktasına geldiğini gösterdiğini söyledi.



Kaynak:Yeniçağ

Okunma : 969
Gündem haberleri
MHP (Cumhur ittifakı) Çumra belediye başkan adayımız Fatih DEMİRCİ seçim çalışmalarına aralıksız devam ediyor
27 Mart 2024 Okunma: 833 ÇUMRA
31 Mart öncesi uyarı: İşte seçim suçları ve yaptırımları
27 Mart 2024 Okunma: 141 GÜNDEM
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın