Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

28 Mart 2024 Perşembe
MHP, KURULUŞUNUN 47. YILINI KUTLUYOR
Türk Milliyetçilerinin siyasi organizasyonu olan MHP, 8-9 Şubat 1969 günlerinde Adana'da yapılan genel kongrede Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi'nin adını MHP olarak değiştirmesiyle kurulmuştur.
Kategori : GÜNDEM
09 Şubat 2016 11:12
 
MHP, KURULUŞUNUN 47. YILINI KUTLUYOR
Türk Milliyetçilerinin siyasi organizasyonu olan MHP, 8-9 Şubat 1969 günlerinde Adana'da yapılan genel kongrede Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi'nin adını MHP olarak değiştirmesiyle kurulmuştur.

Türk Milliyetçilerinin siyasi organizasyonu olan MHP, 8-9 Şubat 1969 günlerinde Adana'da yapılan genel kongrede Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi'nin adını Milliyetçi Hareket Partisi olarak değiştirmesiyle kurulmuştur. Büyük Kongreden sonra toplanan ilk genel idare kurulunda partinin amblemi "Üç Hilâl" olarak kararlaştırılmıştır. Bugün MHP 47. Kuruluş yıldönümünü idrak ediyor.



Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), 9 Şubat 1969 tarihinde kurulan, Türk-İslam ülküsü ve özellikle Türk milliyetçiliğini savunan bir Türk siyasî partisi. Kurucusu Alparslan Türkeş olan partinin, günümüzdeki genel başkanı Devlet Bahçeli'dir. Amblemi dairesel kırmızı zemin üzerine üç beyaz hilâldir. TBMM'de partiden 40 milletvekili bulunmaktadır.


 


MHP'nin görüşünü İslam dininin şekillendirdiği Türk milliyetçiliğini temel alan Dokuz Işık doktrini ve ülkücülük temsil etmektedir. 

MHP, 8-9 Şubat 1969 günlerinde Adana'da yapılan genel kongrede Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi'nin adını Milliyetçi Hareket Partisi olarak değiştirmesiyle kurulmuştur.


 


Büyük Kongreden sonra toplanan ilk genel idare kurulunda partinin amblemi "Üç Hilâl" olarak kararlaştırılmış ve aynı toplantıda MHP Gençlik Kolları(Ülkü Ocakları) için de "Hilâl içinde Kurt" amblemi benimsenmiştir. MHP'nin bir de Türklerin özgürlüğünü temsil ettiğine inanılan bozkurt işareti vardır.



Milliyetçi Hareket Partisi'nin, Büyük Türk Milleti'nin tarihi Türk milliyetçiliği düşüncesini bir siyasi proje haline getirerek, siyasi imtihan sahasına çıkışının üzerinden 47 yıl geçti.

Maziden atiye giden onurlu ve ilkeli yürüyüşün son yüzyılında söz sahibi olmuş Türk milliyetçilerinin ve son kırk yedi yılına damgasını vurmuş Milliyetçi Hareket Partisi'nin öncelikli mücadele maksadı ve varlık nedeni, Türk milletinin var olma mücadelesinde milli bekanın kopartılmadan devamını sağlamaktır.


Rahmetli Başbuğ Türkeş Beyin arkadaşlarına hitaben söylediği, "Emanet olunan davayı kucakladım. Hiç arkama bakmadan, tereddütsüz, hiçbir şeye aldırmadan yürüyorum." sözleri bu tarihi sürecin ve şuurun yansımasıdır.

Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi'nin 8-9 Şubat 1969 tarihinde yapılan kongresi; bugün artık Türkiye siyasetinde sağlam bir zemin bularak derinlere kök salmış olan Milliyetçi Hareket Partisi'nin doğuşunu müjdeleyen çok önemli bir dönüm noktasıdır.



Bu tarihten itibaren, yürekleri vatan ve millet için çarpan milliyetçiler, siyasi temsil yönünden aradıkları kimliği, kurumu ve kucaklamak istedikleri gönülleri "üç hilal"in etrafında bulmuşlardır.



İlk yıllarında, kurucusu ve lideri merhum Alparslan Türkeş Bey ve dava arkadaşlarının eseri olan milliyetçi-ülkücü gençliğin Türkiye'miz için duydukları millî kaygıları, apartman dairelerinde, düğün salonlarında, yurt odalarında buluşarak paylaştıkları heyecanlı ve uzun sohbetlerden, sabırla ve inançla sürdürülen çözüm arayışlarından bugünkü seviyelere iftiharla ulaşılmıştır.



Milliyetçi Hareket Partisi, Türk Milletinin geleceğine ümitle bakmak isteyen herkesin umut kaynağı, geleceğinden endişe edenlerin sığınağı haline gelmişse, bu kırk üç yıl içerisinde harekete gönül vermiş, omuz vermiş, emek vermiş ve elbette ki öncelikle can vererek şehit olmuş aziz kahramanların eseridir.


Kaynak:Ortadoğu

Okunma : 1567
Gündem haberleri
MHP (Cumhur ittifakı) Çumra belediye başkan adayımız Fatih DEMİRCİ seçim çalışmalarına aralıksız devam ediyor
27 Mart 2024 Okunma: 832 ÇUMRA
31 Mart öncesi uyarı: İşte seçim suçları ve yaptırımları
27 Mart 2024 Okunma: 138 GÜNDEM
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın