Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

25 Nisan 2024 Perşembe
MHP kimsesiz çocuklara sahip çıkıyor
MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, 18 yaşını doldurduğu için yetiştirme yurtlarından ayrılmak zorunda kalan çocukların sorunlarını meclise taşıdı.
Kategori : GÜNDEM
06 Ocak 2018 10:25
 
MHP kimsesiz çocuklara sahip çıkıyor
MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, 18 yaşını doldurduğu için yetiştirme yurtlarından ayrılmak zorunda kalan çocukların sorunlarını meclise taşıdı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, 18 yaşını doldurduğu için yetiştirme yurtlarından ayrılmak zorunda kalan çocukların sorunlarını meclise taşıdı. MHP'li Öztürk, meclise verdiği araştırması önergesinde; devlete ait sosyal hizmet kuruluşlarında himaye edilen çocuklardan, 18 yaşını doldurarak reşit olan ve bu nedenle devlete ait sosyal hizmet kurumlarından ayrılmak zorunda bırakılan gençlerin durumunun araştırılmasını istedi.

Milliyetçi Hareket Partisi tarafından, devlete ait yetiştirme yurtlarında büyüyen ve 18 yaşını doldurup yükseköğrenime devam edemediği için yurtlardan ayrılmak zorunda bırakılan gençlerin, topluma uyum süreçlerinde yaşadıkları sorunların araştırılıp gereken tedbirlerin belirlenmesi için araştırma önergesi verildi.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı, Mersin Milletvekili Oktay Öztürk ve 20 milletvekili tarafından verilen meclis araştırması önergesi ile devlete ait sosyal hizmet kuruluşlarında himaye edilen çocuklardan, 18 yaşını doldurarak reşit olan ve bu nedenle devlete ait sosyal hizmet kurumlarından ayrılmak zorunda bırakılan gençlerin durumunun araştırılması isteniyor. Önergede, sosyal hizmet kuruluşlarından ayrılmak zorunda kalan gençlerin toplumsal hayatta bocalama, acele ve yanlış kararlar verme, kalacak yer ve maddiyat sıkıntısı gibi sorunlar yaşadıklarına dikkat çekiliyor. Yapılacak araştırmayla sorunların tespit edilip, çözüme yönelik tedbirler alınması hedefleniyor.  

MADDE BAĞIMLILIĞI VE İSTİSMAR GİBİ SONUÇLARLA KARŞILAŞILIYOR

Meclis araştırma önergesinin gerekçesinde, yılda ortalama 750 ile 1000 gencin, devletin himayesinden ayrılıp kendi ayakları üzerinde duracakları yeni bir hayata adım attıkları hatırlatılıyor.

Devletin desteği ile zorluk görmeden hayatlarını devam ettiren bu gençlerin, yeni hayatlarında büyük bir boşluğa düştükleri, karşılaştıkları ağır zorluklar nedeni ile ciddi psikolojik ve travmatik sorunlar yaşadıkları ve bunun neticesinde suç işleme, madde bağımlılığı ve istismar gibi olaylara karşılaşabildikleri ifade ediliyor. Alınacak tedbirler ile gençlerin yeni hayatlarına daha kolay uyum sağlayabilecekleri kendi ayaklarının üzerinde durarak, acele ve yanlış kararlardan kaçınacağı ve geleceğe yönelik daha sağlam adımlar atabilecekleri kaydediliyor.  


Kaynak:Ortadoğu

Okunma : 775
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın