Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

25 Nisan 2024 Perşembe
MHP'Lİ AKÇAY: ŞEHİT VE GAZİLER ARASINDA AYRIM YAPMAK GAFLETTİR
MHP Grup Başkanvekili Erkan AKÇAY, "Milliyetçi Hareket Partisi, şehit ailesi ve gazilerin yaşam standardını artırmaya yönelik her türlü düzenlemeye destek vermiştir, bundan sonra da verecektir.
Kategori : GÜNDEM
21 Ekim 2016 13:59
 
MHP'Lİ AKÇAY: ŞEHİT VE GAZİLER ARASINDA AYRIM YAPMAK GAFLETTİR
MHP Grup Başkanvekili Erkan AKÇAY, "Milliyetçi Hareket Partisi, şehit ailesi ve gazilerin yaşam standardını artırmaya yönelik her türlü düzenlemeye destek vermiştir, bundan sonra da verecektir.

Şehit ve gazilerin sorunlarıyla ilgili olarak TBMM Genel Kurulunda konuşan Manisa Milletvekili ve MHP Grup Başkanvekili Erkan AKÇAY, "Milliyetçi Hareket Partisi, şehit ailesi ve gazilerin yaşam standardını artırmaya yönelik her türlü düzenlemeye destek vermiştir, bundan sonra da verecektir. Ancak 15 Temmuz şehitleri ve gazileri ile terörle mücadele şehit ve gazileri arasında ayrım yapılmasına kesinlikle karşıyız. Şehitlerimizin kemiklerini sızlatacak bu çifte standarttan derhal vazgeçilmelidir." dedi. 

 

 

Şehitlik ve gazilik, yüce dinimiz ve millî kültürümüze göre ulaşılacak en yüksek mertebedir.

Şehitlik ve gaziliğin en yüksek mertebe olduğunu söyleyen MHP'li AKÇAY, " Şehidin yeri gönüllerde, tarifi yüce kitabımız Kuran'da yazılıdır. Şehitlik ve gazilik, yüce dinimiz ve millî kültürümüze göre ulaşılacak en yüksek mertebedir. Yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim'e göre şehitler ölü sayılmaz. Milletimizin söylediği "Şehitler ölmez, vatan bölünmez." söylemi Türk Milletinin dinî ve millî değerleri konusundaki inancının bir göstergesidir." dedi.  

 

ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERE SAHİP ÇIKMAK ANAYASAL BİR GÖREVDİR.

Şehit ve gazilere sahip çıkmanın Anayasal bir görev olduğunu söyleyen Manisa Milletvekili ve MHP Grup Başkan Vekili Erkan AKÇAY, " Anayasa'nın 61'inci maddesinde "Devlet, harp ve vazife şehitlerinin dul ve yetimleriyle, malûl ve gazileri korur ve toplumda kendilerine yaraşır bir hayat seviyesi sağlar." ifadesi vardır. Şehitlerimizin ailesi ile gazilerimizin taleplerinin yerine getirilmesi anayasal bir görevdir." dedi. 

 

AKP ŞEHİT VE GAZİLİĞİ SULANDIRIYOR

AKP'nin her fırsatta şehit ve gaziliği sulandırdığını söyleyen AKÇAY, " Şehit ve gaziliğin tanımı konusunda Millî Savunma Bakanlığının yönergesi dışında yasal bir tanımlama yoktur.  Bu yüzden AKP iktidarı, şehitlik ve gaziliği her fırsatta sulandırmıştır. Nitekim, kaçakçılık yaparken öldürülenlere bile şehitlik unvanı verilmiştir." dedi.  

 

15 TEMMUZ ŞEHİT VE GAZİLERİ İLE TERÖRLE MÜCADELE ŞEHİT VE GAZİLERİ ARASINDA AYRIM YAPILMAMALIDIR

AKP'nin 15 Temmuz şehit ve gazileri ile terörle mücadele şehit ve gazileri arasında ayrım yaptığını söyleyen MHP'li AKÇAY, " 667 ve 670 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamelerle 15 Temmuzdaki darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenlere şehitlik, yaralılara gazilik unvanı verilmiştir. Yine bu kanun hükmünde kararnamelerle terörle mücadelede şehit ve gazilere verilen tüm haklar 15 Temmuz şehit ve gazilerine de verilmiştir. Milliyetçi Hareket Partisi, şehit ailesi ve gazilerin yaşam standardını artırmaya yönelik her türlü düzenlemeye destek vermiştir. Bundan sonra da bu desteğimiz devam edecektir. AKP, 15 Temmuz şehitleri ve gazileri ile terör şehit ve gazileri arasında ayırım yapmaktadır. Milliyetçi Hareket Partisi olarak,  15 Temmuz şehitleri ve gazileri ile terörle mücadele şehit ve gazileri arasında ayrım yapılmasına kesinlikle karşıyız. 2330 sayılı Kanun'a göre şehit aileleri ve gazilere tazminat bağlanmaktadır. Ancak 670 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamesiyle, 15 Temmuz şehit ve gazilerine, terörle mücadele şehit ve gazilerinin 5 katı tutarında tazminat ödenmektedir." dedi. 

 

TERÖRLE MÜCADELE ŞEHİTLERİ VE GAZİLERİNE NEDEN SAHİP ÇIKMIYORSUNUZ? 

15 Temmuz şehit ve gazileriyle terörle mücadele şehit ve gazileri arasında bir ayrım yapmanın gaflet olduğunu söyleyen Manisa Milletvekili ve MHP Grup Başkan Vekili Erkan AKÇAY, "  15 Temmuz şehitleri için Hükûmet eliyle maddi yardım kampanyası düzenlenmiştir. Kampanyanın ilk haftasında 20 milyon lira topladı.  Şimdiye kadar ne toplandığını bilmiyoruz.  15 Temmuz şehitlerinin ailelerine Hükûmet tarafından birer ev tahsis edilmiştir. Hayırsever bağışçıların desteğiyle birer ev daha verilmiştir. Bütün bunları destekliyoruz. Ancak terör şehitlerimiz ve gazilerimiz için neden yardım kampanyası yapılmadığını, terör şehitlerimiz ve gazilerimize neden ev verilmediğini de Hükûmete soruyoruz. 15 Temmuz şehitleri için televizyonlarda sürekli programlar yapılırken, gazetelerde sürekli manşetler atılırken terör şehitlerimiz için şehit törenlerinde hamasi birkaç sözden başka bir söz işitemiyoruz. 15 Temmuz şehitlerini, demokrasi uğruna hayatını kaybetti diye yüceltirken; vatan, millet, devlet, din ve bayrak uğruna gözünü kırpmadan hayatını feda eden şehitlerimize neden farklı bir muamele yapıyorsunuz? Yoksa hâlâ "3-5 Mehmet şehit oldu diye Meclisi toplamaya gerek yok." Şeklindeki zihniyetinizi devam mı ettiriyorsunuz? Veya geçtiğimiz haftalarda güvenlik görevlileri için "O insanların görevi hayatını vermek ve onun için maaş alıyor, ekstra bana bir iyilik yapmıyor." diyen AKP eski Milletvekili Başbakanın danışmanın sözüne mi itibar ediyorsunuz? Şehit ve gaziler arasında ayrım yapmayalım. 15 Temmuz şehit ve gazileri de bizimdir, terörle mücadelenin şehit ve gazileri de bizimdir.  Gelin bu yanlıştan dönün. 15 Temmuz şehit ve gazilerine ne hak veriliyorsa, Terörle Mücadele Kanunu kapsamında şehit olanlara da bu hakları verelim. Bu vesileyle bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum." dedi.  

 


Okunma : 903
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın