Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

19 Nisan 2024 Cuma
MHP'li Halaçoğlu, idam cezasının kaldırılmasıyla ilgili belge
MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Türkiye'de idam cezasının kaldırılmasına ilişkin yapılan kanun düzenlemesiyle ilgili belge paylaştı.
Kategori : GÜNDEM
03 Ekim 2015 11:38
 
MHP'li Halaçoğlu, idam cezasının kaldırılmasıyla ilgili belge
MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Türkiye'de idam cezasının kaldırılmasına ilişkin yapılan kanun düzenlemesiyle ilgili belge paylaştı.

MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Türkiye'de idam cezasının kaldırılmasına ilişkin yapılan kanun düzenlemesiyle ilgili belge paylaştı. Halaçoğlu'nun paylaştığı belge, idam cezasının kaldırılmasıyla ilgili 2004 yılına ait kanun tasarısına ait üst yazısı.

 

MHP Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'a verilen idam cezası sonrasında, idam cezasının MHP'nin de içinde bulunduğu koalisyon hükümetinin kaldırdığına dair iddialara karşılık sosyal paylaşım sitesindeki kişisel hesabından belge paylaştı. Halaçoğlu'nun paylaştığı belge idam cezasının kaldırılmasıyla ilgili olması dikkat çekti.

 

Halaçoğlu'nun paylaştığı belge 20 Aralık 2004 tarihli. Belgenin en üstünde Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Kanunlar ve Kararlar Genel Müdürlüğü ibaresi yer alıyor ve evrakın sayı numarası bulunuyor. Büyük harflerle 'Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na ifadesinin yer aldığı belgede, şu metin yer alıyor; "Dışişleri Bakanlığı'nca hazırlanan ve Başkanlığınıza arzı Bakanlar Kurulu 18/11/2004 tarihinde kararlaştırılan 'İnsan Hakları ve Temel Özgürlükleri Koruma Sözleşmesine Ek Ölüm Cezasının Her Koşulda Kaldırılmasına Dair 13 No'lu Protokolünün Onaylanmasının Uygun Bulunduğu Hakkında Kanunun Tasarısı'ile gerekçesi ilişikte gönderilmiştir. Gereğini arz ederim." Bu metnin altında da dönemin başbakanı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası yer alıyor. Üst yazısının eklerinde ise kanun tasarısı, gerekçe yer aldığı belirtiliyor.

 

MHP'li Halaçoğlu, Abdullah Öcalan'ın idamı cezası verilmesi ve uygulanmamasıyla ilgili de "Apo Ecevit azınlık hükümeti döneminde Türkiye'ye getirildi. Mayıs 1999'da koalisyon kuruldu. Mahkeme sonucu bebek katili idama mahkum oldu. Avukatı AİHM'e başvurdu. Apo'nun idam dosyası bu sebeple Meclis'e sevk edilemedi" dedi. 



TERÖRİSTLE ELE ELE TUTUŞUP ŞARKI SÖYLEYENLERE OY VERMEYİZ

MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, 'MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli gitmeden oy vermeyeceğiz'şeklinde söylemi olanlara, "Teröristle ele ele tutuşup şarkı söyleyenlere oy vermeyiz." diye cevap verdi.

 

MHP'li Yusuf Halaçoğlu, sosyal paylaşım sitesinde şu açıklamayı yaptı: "Bahçeli gitmeden MHP'ye oy vermem diyenlere; kusura bakmayın. Biz de namus ve şeref üzerine yemin edip şerefsiz kalan, cebini dolduran, vatanı satan, teröristlerle el ele tutuşup şarkı söyleyen, 'teröristler bizi aldatmış silahlanmışlar'diyen, para sıfırlayan, hırsızları aklayan, bebek katilini adam yerine koyan bir lidere kesinlikle oy veremeyiz." 



Kaynak:Ortadoğu

Okunma : 1382
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın