Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

29 Mart 2024 Cuma
"Ne AB ne Şangay işbirliği, Sonuna kadar Türk Birliği"
Partisinin grup toplantısında AKP'ye "idam cezası çağrısı" yapan MHP lideri Devlet Bahçeli, mülteciler ile ilgili de 'insanların seyahat özgürlüğünü kısıtlamayalım' dedi.
Kategori : GÜNDEM
29 Kasım 2016 10:18
 
Partisinin grup toplantısında AKP'ye "idam cezası çağrısı" yapan MHP lideri Devlet Bahçeli, mülteciler ile ilgili de 'insanların seyahat özgürlüğünü kısıtlamayalım' dedi.

Partisinin grup toplantısında AKP'ye "idam cezası çağrısı" yapan MHP lideri Devlet Bahçeli, mülteciler ile ilgili de 'insanların seyahat özgürlüğünü kısıtlamayalım' dedi. MHP lideri Şangay Beşlisi tartışmalarına ilişkin de 'Türk birliği önerisinde' bulundu.

 

 

Konuşmasının başında ekonomik gelişmeleri ve doların önlenemez yükselişini değerlendiren Bahçeli "Aç yatıp aç kalkanlara 'dövizlerinizi bozdurun' demek alay etmektir. Banka hesapları kabarık kaymak tabaka fedakarlık yapsın. Ekonomik alaboranın külfetini vatandaşların sırtına yüklemek haksızlıktır. Sorunlar ağırdır, saklamaya gerek yoktur. Ekonomideki sorunlar hepimizi ilgilendirmektedir" diye konuştu.

 

"BATIYA RAĞMEN MÜCADELE SÜRMELİ"

 

Terörle mücadele operasyonlarına da değinen Bahçeli "Kesemizden çıkmasın, damarımızdan akmasın artık yeter diyoruz. Türk milleti varlığını korurken ağır bedeller vermektedir. El Bab'ta 12 can verdik şehitlerimize rahmet milletimize başsağlığı diliyorum. Terörle mücadeleyi batıya rağmen sürdürmeliyiz. Türkiye meşru müdafasını yapmaktadır. Devlet olmaktan kaynaklanan çıkarlarını savunmaktadır.

 

Türkiye sınır güvenliğini sağlamak için Suriye'dedir. Biz dualarımızla Mehmetçiğin arkasındayız" dedi. Suriye'deki El Bab operasyonuna da destek veren MHP lideri "Eğer El Bab alınırsa peşinden Menbiç alınacak YPG'ye ağır bir darbe vurulacaktır. Türkiye'nin asıl amacı Suriye ile askeri rekabet ve çatışma yaratmak değildir. Terör örgütleriyle mücadele edilmektedir. Başladığımız işi bitirmemiz gerekmektedir." diye konuştu.

 

İDAM RESTİ

 

Avrupa Parlamentosu'nun geçtiğimiz hafta aldığı 'Türkiye ile müzakereleri dondurma tavsiye kararı'na ilişkin de konuşan Bahçeli "AP'nin sefil kararının hukuki bağlayıcılığı olmadığı gibi milletimiz nezdinde de hiç bir hükmü yoktur" dedi.  Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da seslenerek "AP, madem idam cezasını istemiyor o zaman yarından tezi yok AKP idam cezasını TBMM'ye taşımalıdır. El mi yaman bey mi yaman gösterelim" dedi.

 

ERDOĞAN'A MÜLTECİ DESTEĞİ

 

Bahçeli mültecilerle ilgili de "Suriyeli mültecileri tehdit vasıtası olarak kullanmak elbette çok insani ve adil değildir. Ensar olmanın vakarına bu yakışmayacaktır ancak insanların seyahat özgürlüğünü engellemenin de hiçbir manası olmayacaktır. Bırakalım giden gitsin. 'Gidenler sağ biz selamet' diyelim Türkiye Avrupa'nın toplama kampı bekçisi değildir" yorumunda bulundu.

 

ŞANGAY TEPKİSİ

 

Bahçeli, Şangay beşlisine de kırmızı ışık yaktı. MHP Genel Başkanı "Biz AB'ye muhtaç olmadığımız gibi Şangay meraklısı da değiliz. Türküz, Türkçüyüz, Turanın sevda ve hedefindeyiz. Ne AB ne Şangay işbirliği. Biz diyoruz ki Türk Birliği" diye konuştu.


Kaynak:Ortadoğu

Okunma : 865
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
MHP (Cumhur ittifakı) Çumra belediye başkan adayımız Fatih DEMİRCİ seçim çalışmalarına aralıksız devam ediyor
27 Mart 2024 Okunma: 848 ÇUMRA
31 Mart öncesi uyarı: İşte seçim suçları ve yaptırımları
27 Mart 2024 Okunma: 150 GÜNDEM
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın