Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

28 Mart 2024 Perşembe
ÖNCE ÜLKEM
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve MHP Lideri Bahçeli'yi kabul etti.
Kategori : GÜNDEM
26 Temmuz 2016 11:12
 
ÖNCE ÜLKEM
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve MHP Lideri Bahçeli'yi kabul etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve MHP Lideri Bahçeli'yi kabul etti. Daha önce hiç Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na gitmeyen MHP Lideri Bahçeli, söz konusu "vatan" olunca gerisini teferruat saydı. 

Siyasi hesapların öne çıkması ve Anayasa'ya uyma konusundaki sorunlar dolayısı ile daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetlerini kabul etmeyen ve Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na hiç gitmeyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ülkenin varlığı ve birliği söz konusu olunca her şeyi bir kenara bıraktı ve "Önce ülkem" diyerek, Saray'daki toplantıya katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve MHP Lideri  Bahçeli'yi kabul etti. Daha önce hiç Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na gitmeyen MHP Lideri Bahçeli, söz konusu 'vatan'olunca gerisini teferruat saydı. 

TÜRKİYE'NİN ÖZLEDİĞİ TABLO

Siyasi hesapların öne çıkması ve Anayasa'ya uyma konusundaki sorunlar dolayısı ile daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetlerini kabul etmeyen ve Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na hiç gitmeyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ülkenin varlığı ve birliği söz konusu olunca her şeyi bir kenara bıraktı ve "Önce ülkem" dedi. Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderler görüşmesi davetini kabul ederek, Saray'daki toplantıya katıldı. 

ERDOĞAN LİDERLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası demokrasi mesajı veren liderleri Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne davet etti. AKP Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli daveti kabul ederek Saray'da biraraya geldiler. Erdoğan'ın darbe girişimi karşısındaki kararlı tutumları sebebiyle liderlere teşekkür ettiği belirtildi.  

ATILACAK ADIMLAR VE ÖNERİLER ELE ALINDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, PKK'nın siyasi uzantısı olan HDP'nin eşbaşkanlarını liderler zirvesine davet etmedi. Dörtlü görüşmede darbe teşebbüsü ve sonrasındaki gelişmeler ile bundan sonra atılacak adımlarla ilgili öneriler ele alındı. Görüşme sonrasında yapılan açıklamada, birlik ve beraberlik ihtiyacına dikkat çekilerek, MHP ve CHP liderlerinin bu konuda gösterdikleri hassasiyetten duyulan memnuniyet dile getirildi.

15 Temmuz darbe girişimi sonrası Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine yapılması kararlaştırılan Liderler Zirvesi Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda saat 14:00'te başladı. Saray'a ilk gelen isim Başbakan Binali Yıldırım oldu.Yıldırım'ın ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel başkanı Devlet Bahçeli Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na art arda giriş yaptı.


Kaynak:Ortadoğu

Okunma : 1067
Gündem haberleri
MHP (Cumhur ittifakı) Çumra belediye başkan adayımız Fatih DEMİRCİ seçim çalışmalarına aralıksız devam ediyor
27 Mart 2024 Okunma: 833 ÇUMRA
31 Mart öncesi uyarı: İşte seçim suçları ve yaptırımları
27 Mart 2024 Okunma: 141 GÜNDEM
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın