Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

25 Nisan 2024 Perşembe
Olcay Kılavuz: Türkmenler, Türk Milliyetçileri'ni meclise göndermeli
Kılavuz,Türkmen Soydaşlarımızın yanlız olmadığını Milliyetçi - Ülkücü Hareketin Lideri Devlet Bahçeli beyin öncülüğünde Ülkü Ocaklarının her zaman Türkmen soydaşlarımızın yanlarında olduğunu belirtti
Kategori : GÜNDEM
11 Mayıs 2018 19:01
 
Olcay Kılavuz: Türkmenler, Türk Milliyetçileri'ni meclise göndermeli
Kılavuz,Türkmen Soydaşlarımızın yanlız olmadığını Milliyetçi - Ülkücü Hareketin Lideri Devlet Bahçeli beyin öncülüğünde Ülkü Ocaklarının her zaman Türkmen soydaşlarımızın yanlarında olduğunu belirtti

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, Irak'ta yapılacak Genel Seçimler öncesi Türkiye'deki Türkmen Dernekleri yetkilileri ile toplantı yaparak Türkmen soydaşlarımızın kendilerinin ve Türkmeneli'nin geleceği adına bir bütün olarak hareket etmelerinin zaruriyetini ve Türkmen Soydaşlarımızın asla yanlız olmadığını Milliyetçi - Ülkücü Hareketin Lideri Devlet Bahçeli beyin öncülüğünde Ülkü Ocaklarının her zaman Türkmen soydaşlarımızın yanlarında olduğunu belirtti.

Kılavuz toplantı sonrası yaptığı açıklamada şunları söyledi:

 "12 Mayıs 2018 Tarihinde Irakta genel seçimler gerçekleşecektir. Bu seçim kara sevdamız olan Türkmeneli ve Türkmen soydaşlarımız açısından hayati bir öneme sahiptir. Zira bu seçimler uzun yıllardır zalimlerin zulmü altında katledilen yurtlarından, yuvalarından sürülentoprakları kanla gözyaşıyla sulanan ecdadımızın yadigarı Türkmen soydaşlarımızın varlık meselesidir. Irak DAEŞin işgalinden sonra yeni bir dönüm noktasıyla karşı karşıyadır. Bizler de Ülkücü - Milliyetçi Hareketin Lideri Genel Başkanımız Sn Devlet Bahçeli beyin öncülüğündeAtalarımızın emaneti olan Türkmenelini yakında takip ederek elimizden geldiğince her alanda destek vermeye gayet etmekteyiz.

Bu vesile ile bir kez daha çağrıda bulunuyorum ki:

Türkmen soydaşlarımız kendi varlıklarını ispat etmek adına bu seçimlere katılmalı ve Türkmeneli bölgesinde Türkmen soydaşlarımızın hakları ile sorunlarını gür bir şekilde Bağdat'tan dünyaya haykıracak milletvekillerini, Türkmen davasının yılmaz savunucularını, Türk Milliyetçileri'ni meclise göndermelidir.

Çağrımız bölge, mezhep ayırt etmeksizin Türkmen yurdunun dört bir yanında yaşayan bütün soydaşlarımızadır.Kerkük,Musul, Erbil,Telafer, Altunköprü, Tuzhurmatu, Dakuk, Tazehurmatu, Bayat Köyleri, Emirli, Kifri,Türkalan,Karatepe ve Bağdatta ki Türkmen kardeşlerimizinbu seçimlere  katılmaları veiradelerini sandığa yansıtmaları artık keyfiyet  değil mecburiyettir.  

Türkmenlerin iradesine sahip çıkması demek bu dava için canını bu kutlu yolda feda eden aziz şehitlerimiz Ali Haşim MUHTAROĞLU'nunMünir KAFİLİ'nin,Dr. Yıldırım DEMİRCİ'nin, Dr. Ali ELMAS'ın, Adil Şerif'in, Abdullah Abdurahman'ın, Rıza Demirci'nin uğruna şehadete koştukları Türkmen Bayrağı'nı tutup daha yükseğe kaldırmak demektir.

Canlarını Türkmeneli için feda eden binlerce şehidimizin kanlarını boşa akıtmadıklarını, uğruna hayatlarını feda ettikleri gardaşlarının ne şühedayı ne de güzel Türkmenelini unutmadıklarını göstermek için başta Ankara olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanında yaşayan Türkmen soydaşlarımızı,Telaferli kardeşlerimizi de sandığa koşarak gitmeye ve Türkmenler'in

Türkmeneli'nden vazgeçmediklerini, asla vazgeçmeyeceklerini göstermeye davet ediyorum.

Ey Türkmen evladı, Ey Türk'ün adını dünyaya yayan kahraman ceddin torunu unutma;Şehit Ağabeyimiz Necdet Koçağın dediği gibi " Ağaç Budandıkça Yeşerir ". Budanmakla tükenmeyip aksine  daha da güçlendiğimizi ve gürleştiğimizi parlementoya göndereceğimiz vekillerimiz ile ispatın tam zamanıdır.

Türkmenelindeki tüm türkmen analarımızı, bacılarımızı, ağabeylerimizi, gardaşlarımızı Türkmen kimliği altında birlik ve kardeşlik içerisinde adım atmaya davet ediyorum.

" Mendeli'denTelafer'e tek yürek olarak yaşasın Türkmen, Var Olsun Türkmeneli! 

 Başbuğ'umuz Alparslan Türkeş'inde ifade ettiği gibi dünyanın neredesinde bir türk var ise bizim ilgi alanımızdadır. Türkiye nasıl bizim vatanımızsa Türkmeneli de bizim vatanımızdır. Türk bayrağı nasıl bayrağımızsa gök bayrakta bayrağımızdır. Seçimlere girecek tüm Türkmen adaylarımıza Cenab-ı Allah'tan başarılar diliyorum. Rabbim muzaffer eylesin. Bütün şehitlerimizi de rahmet minnet ve saygıyla anıyorum.   


Kaynak:Ortadoğu

Okunma : 985
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın