Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

26 Nisan 2024 Cuma
Sindiremiyorsan vekil yemini etme
İçimize sindiği için bu yemini yapmış değiliz, diyerek HDP’li Zana’ya destek veren AKP Genel Başkan Yardımcısı Şahin’e MHP lideri Devlet Bahçeli’den sonra Ankara Milletvekili Erkan Haberal’danda tepki
Kategori : GÜNDEM
24 Kasım 2015 10:19
 
Sindiremiyorsan vekil yemini etme
İçimize sindiği için bu yemini yapmış değiliz, diyerek HDP’li Zana’ya destek veren AKP Genel Başkan Yardımcısı Şahin’e MHP lideri Devlet Bahçeli’den sonra Ankara Milletvekili Erkan Haberal’danda tepki
İçimize sindiği için bu yemini yapmış değiliz, diyerek HDP’li Zana’ya destek veren AKP Genel Başkan Yardımcısı Şahin’e MHP lideri Devlet Bahçeli’den sonra Ankara Milletvekili Erkan Haberal’dan da tepki geldi: Mehmet Ali Şahin Bey’in içine sinmiyorsa yemin etmesin

Sindiremiyorsan vekil yemini etme

“İçimize sindiği için bu yemini yapmış değiliz” diyerek HDP’li Leyla Zana’ya destek veren AKP Genel Başkan Yardımcısı Şahin’e MHP’li Haberal’dan sert tepki geldi.

Ankara Milletvekili Erkan Haberal, “İçimize sindiği için bu yemini yapmış değiliz” diyerek HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana’ya destek veren AKP’li Mehmet Ali Şahin’e sert tepki gösterdi. Haberal, “Mehmet Ali Şahin Bey’in içine sinmiyorsa yemin etmesin” dedi. Meclis’te yemin metninin değişip değişmemesiyle ilgili gazetecilerin sorularını cevaplayan Haberal, Meclis kapısından içeri girdikten sonra kurallara riayetin ve yemin etmenin zorunlu olduğunu kaydetti. Yeminin değişip değişmeyeceğine ilişkin görüşmenin yapılacağı yerin TBMM Genel Kurulu olduğunu dile getiren Haberal, yeminin değişmesi için Anayasa’nın değişmesi gerektiğini ifade etti.

Yeterli bir ifade

MHP’nin olmazsa olmaz kriterleri olduğunu hatırlatan Erkan Haberal, bunun dışında MHP’nin ülkenin gelişimi ve demokrasinin gelişmesi için her türlü desteği vermeye hazır olduğunu kaydetti. “Türk Milleti” ifadesinin kesinlikle MHP’ye göre kalması gerektiğini vurgulayan Haberal, bu ifadenin kendileri için yeterli olduğuna dikkat çekti. Haberal, Mehmet Ali Şahin’in, bu yemini yapacağını bilerek Meclis kapısından içeri girdiğini de sözlerine ekledi.

Zana fitili ateşledi

HDP’li Leyla Zana, geçen salı günü yapılan yemin töreni sırasında kürsüde “Türk milleti” yerine “Türkiye milleti” demişti. Geçici Başkan Deniz Baykal, Zana’dan yeminini tekrarlamasını istemiş ancak Zana yemini tekrarlamayarak Genel Kurul Salonu’nu terk etmişti. HDP de partili vekili Leyla Zana’ya sahip çıkarak, “Demokratik bir tavır” olarak nitelemişti. Önceki gün yapılan Meclis başkanlığı seçimi öncesinde Deniz Baykal, önceki oturumda yemin etmemiş milletvekillerini kürsüye davet ederek yemin etmelerini istemişti ancak Zana, Meclis’e gelmeyerek yine yemin etmemişti. Meclis’teki yemin krizinin ardından bir açıklama yapan AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, “İçimize sindiği için bu yemini yapmış değiliz” diyerek Zana’ya destek vermişti.

Bahçeli sert çıkmıştı

Yemin krizi tartışmalarına önceki gün de muhalefet parti liderleri katılmıştı. Meclis Başkanlığı seçimi öncesinde açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yemin metni değişikliğinin yeni anayasa çalışmaları sırasında görüşülebileceğini belirterek, “Gelsinler, görüşürüz” derken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise “Yemin metni katiyen değiştirilmemeli” diyerek sert çıkmıştı. MHP lideri Bahçeli “Tartışmaları takip ediyoruz. Bakalım nasıl bir sonuç çıkacak” diye konuşmuştu.


Kaynak:Yeniçağ

Okunma : 1223
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın