Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

18 Nisan 2024 Perşembe
TERÖRİSTİ SERBEST BIRAKTILAR
Terör örgütü PYD/PKK'nın eski eş başkanı Salih Müslim, elleri kelepçeli olarak çıkarıldığı mahkeme tarafından Türkiye'nin iade talebine rağmen serbest bırakıldı.
Kategori : GÜNDEM
27 Şubat 2018 16:07
 
TERÖRİSTİ SERBEST BIRAKTILAR
Terör örgütü PYD/PKK'nın eski eş başkanı Salih Müslim, elleri kelepçeli olarak çıkarıldığı mahkeme tarafından Türkiye'nin iade talebine rağmen serbest bırakıldı.

Çekya'nın başkenti Prag'da dün gözaltına alınan terör örgütü PYD/PKK'nın eski eş başkanı Salih Müslim, elleri kelepçeli olarak çıkarıldığı mahkeme tarafından Türkiye'nin iade talebine rağmen serbest bırakıldı.

 SALİH Müslim'in ismi, İçişleri Bakanlığı'nın "Terörden Arananlar Listesi" nde 4 milyon liralık ödülle kırmızı kategoride yer alıyor. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da, Ankara Çukurambar'daki vergi dairesinde birkaç hafta önce gerçekleştirilen patlamaya ilişkin soruşturmada, Salih Müslim hakkında önceki gün yakalama kararı çıkarmıştı. Türkiye'nin Prag Büyükelçisi Ahmet Necati Bigalı,  "Maalesef Çek mahkemesi, ikili ilişkimize, müttefiklik ilişkimize ters bir karar almıştır. Bu kararın ikili ilişkilere olumsuz yansımaları olabilir"  dedi.

 Çekya'nın başkenti Prag'da dün gözaltına alınan terör örgütü PYD/PKK'nın kırmızı bültenle aranan eski eş bakanı Salih Müslim, elleri kelepçeli olarak çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı. Müslim'in duruşması TSİ 13:00'da başladı.  

Polis, mahkeme önünde geniş güvenlik önlemi alırken, az sayıda terör örgütü yandaşı gösteri düzenledi.

Medya mensupları, mahkeme salonuna alınmadı. Türkiye, Müslim'in geçici olarak tutuklanmasını ve Türkiye'ye iade edilmesini istiyordu.

PYD/PKK'nın eski eş başkanı Salih Müslim'in ismi, İçişleri Bakanlığı'nın "Terörden Arananlar Listesi" nde 4 milyon liralık ödülle kırmızı kategoride yer alıyor.

MÜSLİM HAKKINDA BİR YAKALAMA KARARI DAHA ÇIKMIŞTI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara Çukurambar'daki vergi dairesinde birkaç hafta önce gerçekleştirilen patlamaya ilişkin soruşturmada, Salih Müslim hakkında önceki gün yakalama kararı çıkarmıştı. Başsavcılık, kararı iade talepnamesine eklenilmesi için Adalet Bakanlığı'na göndermişti. Daha önce de Merasim sokak ve Güvenpark patlaması ile ilgili hakkında yakalama kararları verilmişti.

BİNALİ YILDIRIM: ÇEKYA İÇİN İMTİHAN GÜNÜ

Başbakan Binali Yıldırım, grup toplantısında kırmızı bültenle aranan terör örgütü PYD/PKK'nın eski eş başkanı Salih Müslim'in 24 Şubat'ta Çekya'da gözaltına alındığını anımsattı. Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

 "Bu teröristin iadesi için gerekli çalışmaları başlattık. İçişleri, Dışişleri ve Adalet bakanlıklarımız konuyu yakından takip ediyor. Gerekli temaslar sürüyor. Gün, NATO müttefikimiz Çekya'nın imtihan günüdür. Ümit ederiz ki müttefikimiz Çek Cumhuriyeti, terörle mücadelede yaşanan hassasiyeti görür, gerekli dayanışmayı sergileyerek bu teröristi bize iade eder. Ancak sonuç ne olursa olsun şu kesindir; bundan böyle eli kanlı terör örgütlerinin elebaşları ellerini kollarını sallayarak gezemeyecekler, dünyayı onlara dar etmeye devam edeceğiz." 

 "İKİLİ İLİŞKİLER BOZULABİLİR" 

Türkiye'nin Prag Büyükelçisi Ahmet Necati Bigalı, Habertürk TV'ye yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

 "Salih Müslim şu anda serbest bırakıldı. İstediği yere gidebilir, herhangi bir kısıtlama yok.

Hiç beklemediğimiz bir karardı. Türkiye'de geçmiş yıllarda birçok terör eyleminde dahli bulunan Salih Müslim'in böyle serbest bırakılmasını üzüntüyle karşılıyoruz. Bu karardan memnun değiliz. Bu, Avrupa suçluların iadesi sözleşmesine aykırı bir karar oldu. Maalesef Çek mahkemesi, ikili ilişkimize, müttefiklik ilişkimize ters bir karar almıştır. Bu kararın ikili ilişkilere olumsuz yansımaları olabilir." 


Kaynak:Ortadoğu

Okunma : 921
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın