Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

26 Nisan 2024 Cuma
Tunceli Nazimiye'de hain saldırı!
Tunceli'nin Nazimiye ilçesinde sabah saat 04.50 sıralarında farklı yönlerden sızan kalabalık PKK grubu ile güvenlik güçleri arasında yoğun çatışmalar yaşanıyor.
Kategori : GÜNDEM
22 Ağustos 2016 08:54
 
Tunceli Nazimiye'de hain saldırı!
Tunceli'nin Nazimiye ilçesinde sabah saat 04.50 sıralarında farklı yönlerden sızan kalabalık PKK grubu ile güvenlik güçleri arasında yoğun çatışmalar yaşanıyor.

Tunceli'nin Nazimiye ilçesinde sabah saat 04.50 sıralarında farklı yönlerden sızan kalabalık PKK grubu ile güvenlik güçleri arasında yoğun çatışmalar yaşanıyor. Bölgeden gelen ilk bilgilere göre teröristlerle çıkan çatışmada 1 asker şehit oldu, 3 polis de yaralandı.

 

 

Tunceli'nin Nazimiye ilçesinde İlçe Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Amirliği'ne eş zamanlı saldırı düzenleyen PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada 1 uzman çavuş şehit oldu, 1'i ağır 3 polis yaralandı.

 

Sabah saat 04.50 sıralarında farklı yönlerden sızan kalabalık PKK grubu ile güvenlik güçleri arasında yaşanan çatışmalar sırasında ilçeye giriş ve çıkışlar askerler tarafından kapatılırken, merkezden takviye birlikler getirildiği, jandarma ve emniyet binaları etrafında çatışmaların yoğunlaştığı, çevrede bazı binalarda yangınların çıktığı belirtildi.

 

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLDİ

Tunceli'nin Nazımiye ilçesinde, teröristlerce düzenlen saldırının ardından ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Güvenlik kaynaklarınca, Nazımiye ilçesinde teröristlerce ilçe jandarma ve ilçe emniyet amirliğine eş zamanlı düzenlenen saldırının ardından, ilçe merkezinde ve çevresinde terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesi, örgüt mensupları tarafından patlayıcı madde yerleştirilmesi ihtimali ile yapılabilecek tuzaklamaların tespit edilerek imhası ve vatandaşların can güvenliğinin korunması maksadıyla ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiği belirtildi.

 

1 ASKER ŞEHİT OLDU

Tunceli Jandarma Komuntalığına ait Skorsky helikopterleriyle Tunceli Devlet Hastanesi'ne getirildi. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından iki yaralı polis ilk müdahalenin ardından Elazığ'a sevk edildi. Şehit askerin naaşı ise Tunceli Devlet Hastanesi'nin morguna kaldırıldı. Helikopter destekli operasyon başlatılırken 2 Cobra helikopteri PKK'lıların kaçış yönlerini ateş altına aldı. Çatışmada polis karakoluna yakın olan Nazimiye sağlık ocağının isabet aldığı, 2 ambulansın PKK ateşi sonucu yandığı öğrenildi. Sağlık ocağı bahçesinde yaşanan çatışmada bir kadın PKK'lı ölü ele geçirildi.

 

YARALI POLİSLER HELİKOPTERLE ELAZIĞ' A GETİRİLDİ

Çatışmada yaralanan 2 polis memuru helikopter ile Elazığ asker hastanesine oradanda ambulanslar ile Fırat Üniversitesi hastanesine getirildiler. Yaralı polislerden birinin özel hararet polisi olduğu belirtildi. Yaralı polislerin hastanede tedavileri sürüyor.

 


Kaynak:Ortadoğu

Okunma : 1235
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın