Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

29 Mart 2024 Cuma
Tunceli'den kara haber: 7 polis, 1 hakim, 1 astsubay ve 3 mürettebat şehit oldu.
Tunceli'de 7 polis, 1 hakim, 1astsubay ve 3 mürettebatı taşıyan helikopter düştü. Helikopterde bulunan tüm mürettebat şehit oldu.
Kategori : GÜNDEM
18 Nisan 2017 19:33
 
Tunceli'den kara haber: 7 polis, 1 hakim, 1 astsubay ve 3 mürettebat şehit oldu.
Tunceli'de 7 polis, 1 hakim, 1astsubay ve 3 mürettebatı taşıyan helikopter düştü. Helikopterde bulunan tüm mürettebat şehit oldu.

Polis helikopterin bulunması için Erzurum ve Erzincan AFAD’dan kurtarma ekibi gönderildi. Erzurum AFAD’tan profesyonel dağcı eğitimi alan 6 kişilik ekip gönderildi. Erzurum AFAD Müdürü Selahattin Karslı, “Erzurum’dan AFAD’a bağlı 6 profesyonel dağcı, Tunceli’nin Pülümür İlçesi’ndeki polis helikopteriyle irtibatın kesildiği bölgeye gönderildi. Ekibimiz bölgeye ulaşmak üzere” dedi. Yine arama kurtarma faaliyelerinde bulunmak üzere Erzincan’dan da 11 kişilik ekip Tunceli’ye hareket etti. Bölgede yolların kardan ve heyelan nedeniyle kapalı olmasından dolayı arama kurtarma ekiplerinin bölgeye gitmede sıkıntı çekmesi nedeniyle çok sayıda iş makinesinin de bölgeye sevk edildiği öğrenildi.

Helikopterin Diyarbakır merkezli Havacılık Şube Müdürlüğü´ne bağlı olduğu öğrenildi. Sabah saatlerinde Diyarbakır´dan kalkan helikopterin önce Tunceli´ye gittiği bildirildi. Tunceli’den kalkan helikopterde 1 hakim, 7 polis özel harekat timi, 1 astsubay ve 3 pilot bulunuyordu. Helikopter, referandumda görev yapan hakim ve polisleri görev noktalarına bırakmak üzere havalanmıştı.

YOĞUN SİS VAR

Bölgede yoğun sisle birlikte görüşün kısıtlı olduğu öğrenildi. Uzmanlar, muhtemel düşük görüş şartları nedeniyle kazanın gerçekleşmiş olabileceğine dikkat çekti.

ARAMA KURTARMA UÇAKLARI SEVK EDİLDİ

Hava Kuvvetleri, bölgede arama kurtarma çalışmaları için Diyarbakır´dan CN235 tipi uçağı yönlendirdi. Havadan İhbar Kontrol (HİK) olarak adlandırılan E-7T Barış Kartalı uçağı da Tunceli´de helikopterden gelecek sinyali tespit etmek için uçuyor. Özel donanıma sahip bu uçaklar, çarpma ile devreye giren özel sinyali tespit edebiliyor. Bölgede ayrıca Malatya´dan kalkan 2 Sikorsky S-70 arama kurtarma helikopteri de arama-kurtarma çalışmalarına destek veriyor.

HELİKOPTERDEN 112 ARANDI!

Öte yandan helikopter personelinin acil kodla 112’yi aradığı ve ‘yaralılar var’ dediği iddia edildi. Bazı haber ajanslarının geçtiği bu bilgi Tunceli İl Sağlık Müdürü tarafından onaylanmadı. İl Sağlık Müdürü “112’ye olay yerinden gelen bir çağrı yok” dedi.

12 KİŞİ ŞEHİT

Bölgeye 17.00 sıralarında ulaşan ekipler, helikopterdeki 12 kişinin de şehit olduğunu bilgisini verdi. Helikopterde 7 polis, bir hakim, bir asker ve 3 personel bulunuyordu.

S-70’LERİN TEKNİK ÖZELLİKLERİ

Amerikan Sikorsky şirketinin imalatı S-70 Black Hawk tipi helikopterler, genel maksat amaçlı kullanılıyor. Uçuş ekibi 2 pilot ve bir teknisyenden oluşan helikopter 18 tam teçhizatlı asker taşıyabiliyor. Tam yüklü 7 bin 375 kilogram ağırlıkla havalanabilen helikopter, 592 kilometre menzilli. Saatte 296 kilometre hıza çıkabilen S-70´ler 5 bin 790 metre yüksekliğe kadar yükselebiliyor.


Kaynak:Yeniçağ

Okunma : 981
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
MHP (Cumhur ittifakı) Çumra belediye başkan adayımız Fatih DEMİRCİ seçim çalışmalarına aralıksız devam ediyor
27 Mart 2024 Okunma: 848 ÇUMRA
31 Mart öncesi uyarı: İşte seçim suçları ve yaptırımları
27 Mart 2024 Okunma: 150 GÜNDEM
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın