Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

28 Mart 2024 Perşembe
YGS'ye girecekler için 3 saat sessizlik
16 Nisan'da gerçekleştirilecek referandum sebebiyle propaganda yapan siyasi partilerin, sınav zamanı okul önlerinde ve yakınlarında müzik açmamaları, klakson çalmamaları öğrencilerimizin yararına,
Kategori : GÜNDEM
10 Mart 2017 14:29
 
YGS'ye girecekler için 3 saat sessizlik
16 Nisan'da gerçekleştirilecek referandum sebebiyle propaganda yapan siyasi partilerin, sınav zamanı okul önlerinde ve yakınlarında müzik açmamaları, klakson çalmamaları öğrencilerimizin yararına,

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "12 Mart Pazar günü 2 milyondan fazla öğrenci YGS'ye girecek. Sürücülerimiz ve 16 Nisan'da gerçekleştirilecek referandum sebebiyle propaganda yapan siyasi partilerin, sınav zamanı okul önlerinde ve yakınlarında müzik açmamaları, klakson çalmamaları öğrencilerimizin yararına olacaktır"  çağrısı yaptı.

 Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 12 Mart Pazar günü 2 milyondan fazla öğrencinin Yüksek Öğretime Geçiş Sınavına (YGS) gireceğini hatırlatarak, sürücülerden 10.00-12.40 saatlerinde klakson çalmamalarını, referandum çalışması yapacaklardan müzik açmamalarını istedi.

Palandöken, yazılı açıklamasında, YGS'nin, Türkiye'de tüm il ve bazı ilçe merkezleri ile KKTC'de çok sayıda sınav merkezinde gerçekleştirileceğini hatırlattı.

Bu sınava 2 milyondan fazla öğrencinin gireceğini belirten Palandöken, tüm sürücüleri ve nisan ayında yapılacak referandum nedeniyle sokaklarda yüksek sesle yayın yapan araçları uyararak, saat 10.00-12.40 saatlerinde klakson çalınmaması, yüksek sesle propaganda yapılmaması çağrısında bulundu.

Palandöken, sınav günleri trafikte sıkışıklık olabileceğine işaret ederek, sınava girecekleri sabah evden biraz daha erken çıkmaları konusunda uyardı.

Yol yapım çalışmalarına da dikkati çeken Palandöken, "Bilhassa havanın sıcak ve yağışın olmadığı günlerde yol yapım çalışmaları artmaktadır. Gürültülü yol yapım çalışmaları da gençlerin sınav esnasında dikkatini dağıtmaktadır.

O gün yol yapımı ve tadilatı çalışmalarına ara verilmesini istiyoruz. Şoförlerimizin de kapalı yolları öğrenmesini istiyoruz. Hepimiz gençlerimiz için daha tedbirli olmalıyız." ifadelerini kullandı.


Okunma : 861
Gündem haberleri
MHP (Cumhur ittifakı) Çumra belediye başkan adayımız Fatih DEMİRCİ seçim çalışmalarına aralıksız devam ediyor
27 Mart 2024 Okunma: 829 ÇUMRA
31 Mart öncesi uyarı: İşte seçim suçları ve yaptırımları
27 Mart 2024 Okunma: 138 GÜNDEM
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın