Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

29 Mart 2024 Cuma
"Ülkemizin geleceğini teslimiyetçiler belirleyemez"
Kategori : GÜNDEM
28 Kasım 2022 15:04
 
"Ülkemizin geleceğini teslimiyetçiler belirleyemez"

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, Ankara Seymenler Kulübü Derneğinin kuruluşunun 15. Yıl dönümünde Ankaralılarla bir araya geldi.

Karakaya, Seymenlikle ilgili şunları kaydetti;

‘’Seymenlik geleneği, bugünkü tanımıyla “Seymen Alayı” Ahiler döneminde “Yiğit Alayı” denilen gelenek, o devirlerden kalmadır ve yalnızca Ankara’da korunmuştur. Sivillerden oluşan ve gönüllü bir kurum olan Seymen (Yiğit) Alayları, zorunlu durumlarda ve çoğu kez savunma amaçlı olarak işlev görmüştür.

Seymenlik bir Oğuz töresidir. Milli felaket günlerinde, bir beyliğin ya da devletin yıkılışında, yeni bir devlet kurmak ve yeni lideri seçmek için Seymen Alayları tertiplenmiştir. Seymenlik geleneğindeki son büyük Seymen Alayı 27 Aralık 1919 tarihinde gerçekleşmiştir. Mustafa Kemal’in bu tarihte Ankara’ya gelişiyle bu alay düzenlenmiştir.

Seymen unvanı, günümüzde Atatürk’ün isteği ile kurulan ve hala çalışmalarına devam eden Ankara Kulübü Derneği’nce verilmektedir’’

Karakaya; Ankara Seymenleri’nin yolu, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’le 27 Aralık 1919’da Ankara Dikmen sırtlarında kesişti. 3 bin atlı ve 700 yaya Seymen, etrafında çember olup, Atatürk’ü bağrına bastı. Şaşıran ve duygulanan Ulu Önder’in “Merhaba Efeler! Niye zahmet ettiniz, neden geldiniz?” sorusuna Seymenler hep bir ağızdan, “Paşam seni görmeye geldik, bu vatan uğruna ölmeye geldik” diye haykırdı. Bunun üzerine Atatürk, “Fikrinizde sabit misiniz?” diye sorduğunda, Seymenler büyük bir kararlılıkla “And olsun” dediler.

Atatürk ise “Var olun yiğitler” karşılığını verdi.

Tıpkı milli mücadele yıllarında olduğu gibi; Ülkenin zor bir süreçten geçtiğini vurgulayan Karakaya; Türkiye'nin güvenliğinin, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünün her şeyin önünde ve üstünde olduğunu belirterek, "Ülkemizin geleceğini teslimiyetçiler belirleyemez. yaparsak biz yaparız, Türkiye'mizi güven, huzur, istikrar ve gelişmişlik limanına biz taşırız.

Bilmeyen varsa söyleyeyim, biz milletin ruh kökü olan Cumhur İttifakı'yız." diye konuştu.

Konuşmasının sonunda değerlerimize sahip çıkmamız gerektiğini, bu değerlerin en önemlilerinden birinin de Seymenlik geleneği olduğunu ve seymenlik geleneğin payidar olacağını belirtti. Derneğe katkı sunanlara değer plaketlerini şahsına verdirmiş olmalarından dolayı başkan Şerafettin Demir ve yönetimine teşekkürlerini sunarak, çok sayıda tekerlekli sandalyenin de ihtiyaç sahiplerine tevdi edilmesini de dernek faaliyetleri açısından takdire şayan bir durum olarak değerlendirdi.

Ayrıca; Kuruldukları günden itibaren desteğini esirgemeyen Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye Ankara Seymenler Kulübü Derneği olarak plaket verildi.

Plaketi, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli adına Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt KARAYA alarak teşekkürlerini sundu.

Karakaya; Cenabı Allah Genel Başkanımızı ülkenin ve bizlerin başından eksik etmesin açıklamasında bulundu.

Öte yandan; Kutludüğün Kültür ve Yardımlaşma Derneği 3. Gençlik buluşmasına Ankara il başkan yardımcısı ve Mamak ilçe teşkilatı ile katılan Karakaya; birlik beraberlik vurgusu ile burada da Cumhur ittifakının önemini anlattı.

Birliğimiz daim, kardeşliğimiz kaim; toyunuz kutlu olsun mesajı verdi.

Okunma : 235
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
MHP (Cumhur ittifakı) Çumra belediye başkan adayımız Fatih DEMİRCİ seçim çalışmalarına aralıksız devam ediyor
27 Mart 2024 Okunma: 834 ÇUMRA
31 Mart öncesi uyarı: İşte seçim suçları ve yaptırımları
27 Mart 2024 Okunma: 143 GÜNDEM
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın