Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

27 Temmuz 2024 Cumartesi
12 EYLÜL ÖNCESİ İŞKENCECİ POL-DER LİLER..
POL-DER’Lİ İŞKENCECİ “PİÇ AHMET’İN” YAKIN ARKADAŞININ ELİNİ SIKMAMAK. Ali Kuzencik.
Kategori : ÇUMRA
24 Ağustos 2020 14:20
 
12 EYLÜL ÖNCESİ İŞKENCECİ POL-DER LİLER..
POL-DER’Lİ İŞKENCECİ “PİÇ AHMET’İN” YAKIN ARKADAŞININ ELİNİ SIKMAMAK. Ali Kuzencik.

DİKLENMEDEN DİK DURMAK İBLİSİN TALİM ETTİĞİ YOLA MİNNET ETMEMEK.

12 EYLÜL öncesi güzel-bereketli toprakların üzerinde kurulmuş
Can Adana’mız 1978-79 yıllarında Ecevit hükümeti zamanında POL-DER’li polisler-belediye ve bölücü komünistler ortak hareket ederek bu güzel memlekette terör estirdiler.!

Hem belediye hem o dönemde halk arasında yaygın adı “Piç Ahmet” gibi Pol-Der üyesi sözde emniyet güçleri var güçleri ile Adana’da ülkücü-milliyetçi avına çıktılar ama İstiklâl Harbinde dedelerimizden ve nenelerimizden gelen manevi ruhla günümüz Ermeni suratlılarına güzel Adana’mızı teslim etmedik.!

Ama içinde Karşıyaka lisesinde dersime giren öğretmenlerimi, bir oda da Yapı Meslek Lisesi 6 ülkücü öğretmeni, mahalle arkadaşlarımı, ocaktaki gönüldaşlarımı bereketli Çukurova toprağına bir gül bahçesine girercesine ŞEHİT verdik.! Yüzlercesi zindana atıldı.! Anne-babalarımız şehir-şehir mahkeme ve cezaevi kapılarında çileli ömür geçirdiler.!

Bu güzel VATAN için toprağa düşen şehitlerimize ALLAH RAHMET EYLESİN. Nezd-i
İlahi’de makamları âli olsun inşallah.

O dönemin CHP Gençlik Kolları Başkanı şimdinin Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar İP’liler ve HDP’nin desteği ile Belediye Başkanı seçildi.

“Belediye Başkanı seçilirsem hiç kimsenin ekmeği oynamayacağım size namus sözü veriyorum”dedi ama gelir-gelmez 3 bin kişinin
işine son verdi. Nice aile reisleri işşiz kaldı.

İşsiz kalanlar Adana Ocağını kendilerine yakın bularak dert ve dileklerini büyük bir üzüntü ile anlattılar.

Bu zulmü yakınen bilen Ocak Başkanımız ÇAĞRI KORKUT’un Adana Büyükşehir Belediye Başkanının Karataş’daki açılışta elini sıkmaması, ayağa kalkmayıp, yüzünede bakmaması bana Devlet Bey’in Kocatepe Camii’ndeki şehit cenazesinde Kılıçdaroğlu’nun elini sıkmamasını hatırlattı ki bu asil duruş her türlü takdirin üzerindedir.

Hani...Hep deriz ya ;
“-Kurt bu kışı geçirir ama yediği ayazı unutmaz gardaş.!!

Lise yıllarında Adana Ülkü Ocağı’ndaki seminerlere giderken kişiliğimizin oluşmasında önemli kilometre taşlarından biri olan rahmetli Dündar TAŞER büyüğümüzün dediği gibi;

“Ülkücülerin kanaatları sağlam, imanları bütün, fikirleri berraktır. Serttirler ama odun gibi değil elmas gibi pırıl pırıl.”


Ali KUZENCİK


Okunma : 2644
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın
 
Bu ayın en çok okunan haberleri