Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

18 Mayıs 2024 Cumartesi
18 MART ŞEHİTLERİ ANMA MESAJI
MHP Konya İl Başkanlığı 18 Mart şehitleri 101. yılında anma mesajı yayınladı.
Kategori : ÇUMRA
18 Mart 2016 16:43
 
18 MART ŞEHİTLERİ ANMA MESAJI
MHP Konya İl Başkanlığı 18 Mart şehitleri 101. yılında anma mesajı yayınladı.
Tarihi şan ve şerefle dolu milletimizin vatan sevgisinin, şehadetle imtihan olduğu Çanakkale Zaferi’nin bir yıldönümünü daha kutlamanın mutluluk ve gururunu yaşıyoruz.
Tarihte eşine rastlanmayan bu büyük destan, yaklaşık dokuz asır süren fetihler ile üç kıtanın hakimi olan atalarımızın, yıllar süren bir çekilmenin ardından, fetihlere başladıkları topraklar olan Anadolu’yu vatan ilan etme savaşı ve sonucunda yazılmış olan destandır.
Çanakkale Savaşı ile Aziz Türk milleti, tüm dünyaya bugünkü coğrafyamız üzerinde ebediyyen yaşamaya kararlı olduğumuzu mermi,süngü,vatan sevgisi ve iman gücü ile ilan etmiştir.
Bu zafer büyük Türk milletinin, sabır sınırlarını zorlayan tehditler karşısında neleri göze alıp, neler başarabileceğimizin muhteşem bir örneği olmuştur.
Çanakkale Zaferi, vatanın ve milletin bekası için canlarını hiçe sayan yüz binlerce milli kahramanın mücadele azmi ve gücü ile Türk milletini yüceltme ülküsünün de mukaddes bir hatırasıdır.
Düşündüğümüz zaman Çanakkale Savaşları yalnızca bir askeri başarı değil haysiyeti ile oynanmak istenen büyük Türk milletinin topyekün ayağa kalktığı bir diriliş abidesidir.
Bugün bir tehdit olarak karşımıza çıkan emperyalizme karşı mücadelede, aziz milletimizin ihtiyacı olan kudret ve ilhamın yegane kaynağı Çanakkale Ruhunun muhteşem manasında saklıdır.
Çanakkale dirilişi, Türklüğün onuruna ve kutsallarına el ve dil uzatan, Türk milletinin gücünü sınamaya çalışan bugünkü ihanet odaklarını nasıl bir akıbetin beklediğini anlamaları açısından bir ibret vesikası ve ihtar belgesidir.
Aziz şehitlerimizden aldığımız ilhamla, aynı şuur ve inançla, mukaddes emanetimizi daha yükseklere taşıma gayretindeyken, diğer taraftan bizi millet yapan değerlerimizi daima canlı tutmaya ve yüceltmeye devam edeceğiz
Bu vesile ile bizim varlık ve yaşama nedenimiz olarak kendini feda eden meçhul kahramanların aziz hatıralarını hürmet ve hayranlıkla yâd ediyorum.
Tarihimiz boyunca vatan ve millet aşkı ile şehit düşmüş ecdadımıza, bugün bizlerin bağımsız bir ülkede hayat ve vücut bulmamızı sağlayan, milletin bekası ve huzuru uğruna canını vermiş bütün kahramanlarımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyor,dua,minnet ve şükranla anıyorum.
Ruhları şad olsun.

Okunma : 950
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın
 
Bu ayın en çok okunan haberleri