Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

27 Temmuz 2024 Cumartesi
50 Yıldır Bu İşin Toprağında da Üretiminde de Varız. Konya Pancar Ekicileri Kooperatif Başkan Adayı Ramazan Erkoyuncu
Kategori : ÇUMRA
14 Ekim 2021 17:35
 
50 Yıldır Bu İşin Toprağında da Üretiminde de Varız. Konya Pancar Ekicileri Kooperatif Başkan Adayı Ramazan Erkoyuncu

Yarım asırdır bu işin toprağında da, üretiminde de varız.

2003 yılında Çumra Şeker Fabrikası kurulurken, hiçbir menfaat gözetmeden Konya çiftçisinin kazancına, ülkemiz ve Konya’nın kalkınmasına katkımız olsun derdindeydik. Çumra Şeker A.Ş kurulurken 18 kişi elimizi taşın altına koyup o zaman için imkansız gözüken Çumra Şeker Fabrikası’nın projelerini onaylatıp, ruhsatını aldık. Kurulum sürecinde Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptığım Çumra Şeker A.Ş.’yi bu fabrika çiftçinin malı olmalı diyerek Konya Şeker A.Ş’ye bedelsiz devrettik.

Ancak bu devir sürecin bitişi değil başlangıcıydı. Çumra Şeker Fabrikası’nın kurulum süreci başlıyordu. Üreticimize bir söz verilmişti; bu fabrika bir yıl içerisinde bitecekti. Herkes olmaz, bitmez derken çalışmaya başladık. Şahsi işlerimizi bıraktık, ailelerimize ve çocuklarımıza vakit ayıramamayı göze aldık. Harcayacağımız her kuruşta çiftçinin emeği ve alın teri olduğunu bilerek hareket ettik. Dev yerli ve yabancı firmalarla çalışıyorduk. Bu firmalardan teklif alınır, pazarlık yapılmaz denmesine rağmen bu para çiftçinin parası son zerresine kadar pazarlık yapmalıyız diyerek; keşif bedeli yaklaşık 180 milyon dolar olan Çumra Şeker Fabrikası’nı 108 milyon dolara mal ettik. Türkiye’nin en büyük ve en modern şeker fabrikasını çiftçimize armağan ettik.

Şimdiye kadar hep çoğul konuştum çünkü bu başarı ve özveri sadece şahsımın değil tüm Çumra Şeker Fabrikası çalışanları ve Konya Şeker Fabrikası yöneticilerinindir. Ancak Ramazan Erkoyuncu olarak önemle vurgulamak isterim ki; Çumra Şeker Fabrikası’nın en küçük vidasından en büyük kazanına kadar tüm alımların, ihalelerin, pazarlıkların ve sözleşmelerin içerisinde ve başında yer aldım. Bu süre içerisinde onlarca yurtdışı seyahati yaptım, yüzlerce şirketle görüştüm. Bunları yaparken de hiçbir çıkar beklemedim, işlerimle ilgilenemedim, sözümüzü yerine getirmek için var gücümle çalıştım.

Şunu söylemek isterim ki değerli üreticiler, bu göreve talip olurken yine eski ruhumuz ve özverimizle çalışma sözü veriyoruz. Bu sefer fabrikayı sıfırdan yapmak değil, daha da yukarıda ve zirvede tutma sözü veriyoruz. Kooperatif ve iştiraklerinin, emin ellerde olduğunu göstermek için geliyoruz. Bizden sonra gelecek yiğitlere meydanı hazırlamak için geliyoruz.

Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkan Adayı

Ramazan ERKOYUNCU

Okunma : 1436
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın
 
Bu ayın en çok okunan haberleri