Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

28 Nisan 2026 Salı
6 milyon dolarlık ihracat tatil sebebiyle yapılamayacak.
Konya Yumurta Üreticileri Birliği (YUM-BİR) Başkanı Hasan Konya, 10 günlük bayram tatilinin kendilerini olumsuz etkilediğini belirtti.
Kategori : ÇUMRA
23 Ağustos 2017 12:30
 
6 milyon dolarlık ihracat tatil sebebiyle yapılamayacak.
Konya Yumurta Üreticileri Birliği (YUM-BİR) Başkanı Hasan Konya, 10 günlük bayram tatilinin kendilerini olumsuz etkilediğini belirtti.
10 günlük tatil sebebi ile sevkiyatlarını yapamayacaklarını dile getiren Konya, “Elimizde mal var, satışa çıkaramıyoruz. İhracatımızı yapamıyoruz. Tatil kararı alınınca 10 gün, sevkiyat duracak” dedi. Tatili gereksiz bulan ve ülkenin çalışmaya daha çok ihtiyacı olduğunu aktaran Başkan Konya, konuşmasını şöyle sürdürdü: “10 gün içinde ciddi kayıp yaşayacağız. 5 buçuk 6 milyon dolara yakın yumurta ihracatı durdu. Üreticiler, kendi imkanları ile sevkiyat yapabilecek güce sahip değil. Alınan kararın yanlış olduğunu ve bizi ciddi anlamda kötü etkileyeceğini söyledik. Maalesef turizm sektörü düşünüldü. Peki sonra ne olacak? Elimizde mal birikecek. Yumurta daha ucuza satılacak. Üreticinin kaybı fazla olacak. Zaten yumurta fiyatları şuan yeterince uygun. Piyasada yumurta bulma noktasında ise sıkıntılar yaşanmaz. Tüccarda da üreticide de yumurta var.”



Kaynak:Merhaba

Okunma : 939
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın
 
Bu ayın en çok okunan haberleri