BABA TEPTİ MAHALLESİ KURMAK MI?
Çumra Okçu Kasabası arasında önceleri Orta Köy denilen mevkiye sonrada Baba Tepti Mahallesi denilmeye başlanmıştı. Tepmek kelimesini burada değerini anlamamakla geri çevrilmiş manasında kullanılıyor.
Genelde baba evinden ayrılarak Orta Köye taşınıyorlardı. Birçoğu da baba ve ana gönlü olmaksızın ayrıldıkları için Baba Tepti Mahallesi denilmişti.
Siyasette de böylesi Baba Tepti Mahalleleri oluşturuluyor.
1991 Yılın İttifak sonrasında Başbuğumuz Alparslan Türkeş olmak üzere 19 Milletvekili olarak TBMM temsil olunmakta iken 7 Temmuz 1992’de Muhsin Başkan ve beş arkadaşıyla o zamanın MÇP’den ayrıldılar. 29 Ocak 1993’de de BBP ni kurdular.
27 Aralık 1992 Yılında Ankara Yükseliş kolejinde yapılan MHP Genel Kurulunda MÇP’yi MHP ile birleştirme Kurultayına katılmıştık. Anadolu’un her tarafından yüzbinlerce Ülkücüler başta Dr. Devlet Bahçeli olmak üzere hepimiz Başbuğun yanında yer aldık.
Başbuğ Türkeş'in o gün;
"Delegelere ve eski MHP'lilere tavsiyem şudur. MÇP, MHP'nin devamıdır. MHP'nin ayrıca MHP olarak kurulmasına gerek olmadığı kanaatindeyim. Onun için eski MHP delegeleri daha ilk toplantıda bu gerçeği dikkate alarak MHP'nin MÇP ile birleşmesine karar vermelidir."
Rahmetli Başbuğumun dediği oldu. MÇP ile MHP birleşmiş oldu.
*
1999 seçimlerinde Dr. Devlet Bahçeli Genel Başkan olduğu MHP başarı ile çıktı.
Bugüne gelindiğinde 1992 Yükseliş Koleji artıkları yine hortladı.
40 Parti gezmişlerle 40 ideoloji değiştirmişler tekrar bir araya geldiler.
*
Öyle yaşanmışlıklar vardır ki, her hangi konuyu anlatırken daha iyi anlaşılmasına vesile oluyor. Ben küçük yaşlarda iken babam rahmetlinin Dayısını oğlu rahmetli Rafet Dayı Çiçekten babamı ziyarete geldiğinde yatıya kalır. Gece geç vakitlere kadar sohbet ederlerdi. Ben çay vs ikramlarını yaparken sohbetlerini kulak misafiri olurdum.
Rafet Dayı;
- -- Halaoğlu, İlan Abdullah, Şiytan Meymet, Dingil Arif bir araya geldik mi bizim kimse hakkımızdan gelemezdi.
Böylesi anı nereden icap etti diyeceksiniz?
Geçen gün Çumra’da amcalar aynı Rafet Dayımın arkadaşları gibi bir araya gelmişler, dünden bugüne kendini hiçbir camiada kabul ettiremeyenler. Şimdi gökten vahiyle inmişçesine gururla kibirle arzı endam ediyorlar.
Doksanlı yıllarda MHP Belediye Başkan Adayının karşısına Anap’tan çıkanlar, olmadı DYP’den aday çıkanlar, Rahmetli Başbuğumuza yaşlandı ne dediğini bilmiyor. Diyerek Ulu Cami önünde elinde dilekçe bağıranlar. Daha doğru ifade ile yufka yürekliler böylesi tutumlarından sonrasında MHP tabanından hüsnü kabul görmeyince. Tıpkı kendileri gibi kırk kapı gezip kırk kapıdan kovulanların bir araya geldiği afat çadırına sığındılar oradan feryat figan iftira atmaya devam ediyorlar.
DYP’den AKP’ye oradan da MHP’ye MHP’den de İP adı altında toplanmışlar biz hala Ülkücüyüz, biz eski MHP’liyiz diye bağırıp çağırmaktalar.
Bütün varlıklarını Ülkücü olmaya MHP’den nemalanmaya borçlu olan zatı şahaneleri hala biz eski MHP’liyiz demeleri başka ukalalıktır.
Bu işin eskisi falan ya MHP’lisin ya da değilsin!
SİZİN GİBİ ESKİLERE RAĞBET OLSA BİTPAZARINA NUR YAĞARDI.
*
Dün hayalleri Türkeş’iz MHP, MHP'siz Meclis!
Bugün de değişen pek bir şey yok.
Devlet BAHÇELİ ‘siz MHP, MHP'siz Türkiye!!!!
27 Aralık 1992’de Ankara Yükseliş Kolejinde Devlet Beyle Başbuğumun yanındaydık. Bugün de aynı minval üzere yolumuza devam ediyoruz..
17 Ocak 2023 Ahmet Yıldız Çumra