Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

27 Temmuz 2024 Cumartesi
BAŞKAN CANDAN: “GELECEK NESİLLERİN İSTİKLAL MARŞI’NI İDRAK ETMESİ ÇOK ÖNEMLİ”
Kategori : ÇUMRA
12 Mart 2021 14:30
 
BAŞKAN CANDAN: “GELECEK NESİLLERİN İSTİKLAL MARŞI’NI İDRAK ETMESİ ÇOK ÖNEMLİ”

Çumra Belediye Başkanı Recep Candan, 12 Mart İstiklal Marşının kabulünün 100. Yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilen İstiklal Marşının kabulünün 100. yıldönümünü kutlayan ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoyu anan Çumra Belediye Başkanı Recep Candan Milletimizin Kahramanlık destanı olan, İstiklal Marşımızın milletimizin Kurtuluş Savaşında tarihe altın harflerle yazdığı satırlara dökülmüş halini yansıttığını dile getirdi. Geçmişini bilmeyen bir neslin, milletinin geleceğinde var olamayacağına dikkat çeken Başkan Candan; Gelecek nesillerimize İstiklal Marşı’nın her cümlesinin anlamını idrak etmesi çok önemlidir dedi.

Candan mesajına şu cümlelerle devam etti :

“ASIM’IN NESLİ HIZLI BİR ŞEKİLDE HAYAT BULACAKTIR”

“Gençlerimizin milli şairimiz Mehmet Akif Ersoyun eserlerini okuması ve onun fikirlerini takip etmelerini kalplerine zihinlerine yazmalarının çok önemli… Bu şekilde Milli Şairimizin özlemini duyduğu Asım’ın nesli hızlı bir şekilde hayat bulacaktır. Vatan toprakları işgal
altındayken milli şairimiz Mehmet Akif Ersoyun kaleme aldığı İstiklal Marşımız, milli mücadele ruhunu ve Türk Milletinin vatan sevgisini en güzel biçimde yansıtmaktadır. Bundan 100 yıl önce Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınan milli marşımız, en zor ve çetin dönemlerde bile milletimize ilham kaynağı olmuştur. Bu duygularla İstiklal Marşımızın kabulünün 100. yıldönümünü ve milli marşımızın yazarı milli şairimiz Mehmet Akif Ersoyu, kahraman şehitlerimiz ve gazilerimizi, rahmet ve minnetle anıyorum" dedi.

Okunma : 1865
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın
 
Bu ayın en çok okunan haberleri