Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

27 Temmuz 2024 Cumartesi
Belediye Başkanı Candan Çumra için projelerini açıkladı
Kategori : ÇUMRA
09 Mart 2021 13:34
 
Belediye Başkanı Candan Çumra için projelerini açıkladı

Başkan Candan, Çumra Belediyesi olarak bundan sonraki süreçte de ilçe için önemli projeler üzerinde çalıştıklarını bildirdi. Bu projeler hakkında detaylı bilgiler veren Candan, şunları paylaştı,

1. “Eski Cumhuriyet lisesi alanında bir iş merkezi yapmak istiyoruz. Yeni adliye binasını ilçemize kazandırmak için girişimlerimizi sürdürüyoruz. Jandarma hizmet binasını uygun bir yere taşıyarak hem yollarımızı rahatlatmak hem de ilçe merkezinde bir şehir meydanı oluşturmak istiyoruz.

2. İlçemize yakışır yeni bir hükümet binasını yaptırabilmek için İçişleri Bakanlığımız nezdinde girişimlerimizi sürdürüyoruz.

 

3. İlçemize modern bir soğuk hava deposu yapmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Organize Sanayi Bölgemizi genişletebilmek için bakanlık nezdinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

4. Küçük Sanayi listemize ilave işyerleri ve arsa kazandırabilmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Buğday pazarımızı ve depolarına yaparak tam teşekküllü olarak ilçemizin hizmetine sunmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

 

5. İlçemize bir tarım müzesi kazandırabilmek için hazırlık yapıyoruz.

 

6. Hastanemize yeni bir bina yaparak diyaliz merkezi diş poliklinikleri ve fizik tedavi bölümlerini ilçemiz ve çevre ilçelerin de ihtiyaçlarını karşılayacak modern ve yeterli bir seviyeye getirmek için çalışıyoruz. İmar revizyonu çalışmalarımızı titizlikle takip ediyoruz. Köylerimiz ve kasabalarımızda yeni imarlı arsalar üretebilmek için imar çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

 

7. Sırçalı mesire alanımızı daha güzel hale getirmek için çalışıyoruz. Her köye ve kasabaya bir koruluk oluşturmak için çalışıyoruz. Belediyemizin araç parkını güçlendirmek ve yenilemek için çalışıyoruz. Her yıl yaklaşık 100 km yol yapımı hedefliyoruz.

 

8. Şarıldaktan Batum köprüsüne kadar Çarşamba Çayının çevresinde Yeşil alanlarıyla yürüyüş ve bisiklet yollarıyla ve dinlenme alanlarıyla güzel bir yeşil kuşak oluşturmak istiyoruz.

 

9. Müftülüğümüz ve derneklerimizle beraber camii ve Kur’an kurslarımızın yenilenmesi konusunda birlikte çalışmaya devam ediyoruz. Okullarımızın yenilenmesi ve diğer ihtiyaçlarının karşılanabilmesi konusunda ilçe milli eğitim müdürlüğümüzle birlikte çalışıyoruz.

 

10. Büyükşehir belediyemiz tarafından yapılacak olan Çatalhöyük ziyaretçi karşılama merkezi ve Çatalhöyük‘e gelen ziyaretçilere Çumra’mızın daha güzel tanıtımı konusunda istişarelerimizi sürdürüyoruz. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcımızın başkanlığında Çatalhöyük ile ilgili yapılacak ulusal ve uluslararası tanıtım çalışmaları konusunda belirli aralıklarla yapılan izleme toplantılarına biz de Çumra belediyesi olarak katılıyoruz. 2022 yılının ÜNESKO tarafından dünya Çatalhüyük yılı ilan edilmesini bekliyoruz.” dedi.

Okunma : 1751
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın
 
Bu ayın en çok okunan haberleri