Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

29 Mart 2024 Cuma
Beyşehir gölünde kırmızı alarm
Kategori : ÇUMRA
09 Eylül 2021 09:55
 
Beyşehir gölünde kırmızı alarm

Beyşehir Kültür ve Yaşam Merkezi'ndeki Eylül ayı belediye meclisi olağan toplantısında konuşan Başkan Bayındır, Beyşehir Gölü'ne değindi.

Gölün son dönemde yanlış sulama politikalarından dolayı ciddi anlamda su kaybına uğradığını savunan Bayındır, konuşmasını şöyle sürdürdü:

Beyşehir Gölü son günlerde kuraklıklarda ve sürekli söylediğimiz yanlış sulama politikalarından dolayı ciddi anlamda su kaybına uğruyor. Türkiye’nin su politikasını daha derli toplu şekilde israf etmeden kullanma mücadelesinin verilmesi gerekiyor. Beyşehir Gölü'nün kaynakları çoğaltmak gerekiyor. Suyun dengesini bozmadan, yaradanın çizdiği ırmakların önünü kesip göletler yapmamak lazım. Diğer ilçelerden milletvekillerimize laf söylemeleri ve bizim kırmızı çizgimiz olan göl su seviyesinin 1122,40 kotuna tepki göstermeleri yanlış bir davranıştır. Beyşehir Gölünün hali ortada; Karapınar, Karatay, İsmil, Çumra ve Bozkır sulama birlik başkanlarının en çok ilgilenmesi ve sahip çıkması gerektiği günler, işte bu günlerdir. Kaynak gelmeden su verilemeyeceğini anlamalılar, biz de anlatmalıyız. Kavga dövüş ederek değil, o işi bilimsel olarak anlatmalıyız. Ermenek'ten gelen kolektörlerin çoğaltılarak biran önce Konya ovasının sulamasını Beyşehir Gölü'ne yüzde 60 yük vermek yerine, yüzde 40'a, yüzde 35'lere indirmek lazım ve 1123,40 kotuna taşımamız lazım. Her Beyşehirlinin gündemi bu olmuştur."

Toplantıda, meclisin gündemine gelen konular da müzakere edilerek karara bağlandı.

Okunma : 412
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
MHP (Cumhur ittifakı) Çumra belediye başkan adayımız Fatih DEMİRCİ seçim çalışmalarına aralıksız devam ediyor
27 Mart 2024 Okunma: 834 ÇUMRA
31 Mart öncesi uyarı: İşte seçim suçları ve yaptırımları
27 Mart 2024 Okunma: 144 GÜNDEM
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın