Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

02 Mayıs 2024 Perşembe
ÇAYIR ÇİMEN GEZE GEZE!
Kategori : ÇUMRA
13 Temmuz 2023 09:03
 
ÇAYIR ÇİMEN GEZE GEZE!

Yaklaşık 40 yıla varan Çumra’mızda olan olaylara, hizmetlere dahası şehrimizde çalışan bürokratları, siyasetçileri yakinen takip etme imkânım oldu.
Rahmetli Mehmet Güdül Amca, (namı diğer Polisin Ömer ) Ömer Yavuz, siyasi ilçe başkanları ve Belediye Başkanları Ali Çoban, Mehmet Sayıcı, Durmuş Ali Çalık, Hikmet Berberoğlu, Mustafa Kemal Embel, Zeki Sayıcı, Recep Konuk, Zeki Türker, Nasır Ersöz, Yusuf Erdem, Dr. Mehmet Oğuz, Halit Oflaz (Allah rahmet eylesin) ve Recep Candan ile günümüzde halen görev yapıyor. Cenabı Allah yardımcısı olsun!.
Kaymakamlardan Mehmet Keçeçiler, Yaşar Yaycı, Bahattin Güney, Cafer Odabaşı, Kadri Öner, Bülent Savur, Abdullah Aslan, Adem Yılmaz, Osman Taştan, Ahmet Turan, Adem Yazıcı, Ali Akça, Alpaslan Yılmaz, Uğur Kalkar, Hüseyin Ece, Muhammed Fuat Türkman’a kadar geldik.
Buradan halen görev yapan Kaymakamımız Muhammed Fuat Türkman ile tanışma fırsatımız olmadı Cenabı Allah yar ve yardımcısı olsun..
Tabi bu zaman zarfında siyasi yapı içinde olduk ve bu yapı içinde olanları iyi tanıma fırsatı bulduk.
Recep Konuk Başkan 1994’den 2020 yılına kadar yaptığı olağan üstü hizmetlerle Çumra’mızın maddi manevi ufkunu açarak Anadolu’nun tam merkezinde yarınlarda 25 milyon nüfusuna yetecek tarım ve sanayi başkenti yaparak başka deyişle yarınların elinden tutarak Anadolu Türk İnsanının makûs talihini Allah’ın izni keremi değiştirmiştir.
İnşallah sonrasında gelenler de aynı istikamette hizmet ederler!
*
Allah’ın rızasına nail olma adına hizmet edenler ve hizmet üretenlerin yanında mavra atıp gününü gün edenleri de gördük.
Felek sırtından kelek kesip de ikram edenleri mi desem yoksa Ulu Camii önünde elinde dilekce ile bağıranları mı, sonrasında yanılmışım diyerek yine ön saflarda yer alıp küllük müftüsü gibi fetva verenleri mi anlatsam?
Geçen hafta böylesi bir zatı şahanelerini bir düğün yerinde gördüm aynı düstur ve ahlakı yapı içinde devam ediyor. Hiçbir şey bilmeden her şeyi bilir edasında elinde kibir tasını hala sımsıkı tutmakta ve etrafa yine mavra atmakta olduğunu gördüm.
Elinden bulunanları atıyor olması ise manidardır. Muhakkak herkes elinde bulunanı atarmış. Elinde bal olan bal, çamur olan çamur, pis bulunan da pislik atarmış.
“Bencillik, insanın gözüne takılmış ayna gibidir. O gözler ile nereye bakarsa baksın, kendinde başka birini göremezsin.”
Can çıkar huy çıkmaz. Dememiş mi bizden önce yaşayan atalarımız? Ne kadar doğru söylemişler değil mi?
Ellerine geçen ilk fırsatta her türlü bencillikleriyle hamuduyla götürenler muhakkak Allah’ın izni keremiyle kendilerini gayye kuyusuna götürdüklerini ve attıklarını gördüklerinde vakit çok geç olacaktır. O gün pişmanlıkları fayda etmeyecektir.
Bunun yanında her hâlükârda, hakkı hukuku bilerek helal dairesi içinde hizmet eden ve hizmet üretenlere selam olsun!
**
Bir başka boyutta olup bürolarda oturup küllük müftülüğü yapanlara ne demeli?
Ömründe dört tavuğa kümes yapmamış mavralarla kendini avutmuş şimdi de Cenabı Allah’ın izni keremi ile çalışarak asırlardır yapılmayan hizmetleri yapanların önüne engel çıkarma noktasında zaman harcayanlar kusurları ile birlikte hizmet denizi önünde boğulacaklardır.
Hz. Mevlana; “Kum fırtınalarının önünde kimse durulmaz!” Diyor. Aksine duranları bu kum fırtınaları yok edecektir.
Mavra bürosundaki küllük müftülerinin dikkatine!
Muhakkak ki, doğruların yardımcısı ancak, Cenabı Allah’tır. Buna inancımız tamdır.
**
İlkokullu yıllarda bizim sınıfta Asuman adında babası memur kız öğrenci vardı. Çok güzel türkü söylerdi. Benim şimdi aklımda kalan ve çayır çimen deyince hemen çağrışım yapan türküsünü hiç unutmadım.
Çayır çimen geze geze,
Oldum ben bir geveze,
Oğluna meyil verdim.
Darılma hanım teyze!
Of ninem of….
*
Pencereden kuş uçtu,
Yandı yürek tutuştu.
Yanma yüreğim yanma.
Ayrılık bize düştü of ninem of!
*
Simidin tablası of of.
Geldi düğün haftası,
Gelin olacağım diye,
Nedir bunun tafrası of ninem of!
………..
Ahmet Yıldız 13 Temmuz 2023 Çumra
 

Okunma : 173
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın