Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

27 Temmuz 2024 Cumartesi
Çumra'da 2021 böyle geçti
Kategori : ÇUMRA
30 Aralık 2021 11:42
 
Çumra'da 2021 böyle geçti

Ocak 2021

Çumra ovası suya hasret kaldı, Ocak ayında yağmurlama yapıldı

Uzmanlar çumra ovasında yağışların olmamasıyla birlikte %40'a yakın verim kaybı olacağını açıkladı. Bazı çiftçiler ise şu an tarlalara çamurdan giremememiz lazımken tarlalar adeta kup kuru şeklinde konuştu.

Gübre satın almayan bazı çiftçiler kuraklık endişesi çekerken sertleşen toprağı işleyememekten şikayetçi...

Çumra nüfusu belli oldu

TÜİK 2020 yılı adrese dayalı nüfus kayıt sistemi sonuçlarını açıkladı. Konya’nın nüfusu 2020’de önceki yıla bakış 17 bin 646 artarak 2 milyon 250 bin 20 oldu.

Çumranın nüfusu ise 67,901 olarak kayıtlara geçti.

 

Şubat 2021

Çumra'ya imar planı müjdesi

Recep Candan Çumra'nın yıllardır kanayan yarası olan imar ile ilgili güzel bir gelişmenin yaşandığını kaydetti.

Çumra'yı rahatlatacak imar planının Konya Büyükşehir Belediye meclisinde onaylandığının müjdesini veren Başkan Candan; konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Yaklaşık iki senedir üzerinde çalıştığımız ve tüm Çumralı hemşehrilerimizin özellikle ve ivedilikle beklediği, ilçemizin önemli bir kısmını içine alan imar revizyonu çalışmamızda önemli bir aşamayı daha inşallah tamamladık.1/1000’lik uygulama İmar Planımız Konya Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından onaylanmak suretiyle yürürlüğe girmiş oldu" dedi.

Çumra'mızın Sevilen ismi (Sivri) Mehmet Hayatını Kaybetti

Çumra'mızın sevilen kişilerinden biri olan (sivri) Mehmet lakaplı Mehmet Örsel hayatını kaybetti.

Çumra'da herkes tarafından tanınan ve sevilen, konuşmalarıyla ve hareketleriyle çarşımızın neşe kaynağı olan ve herkes tarafından sevilen sivri Mehmet, Çumra'mızın renkli simalarından ve neşe kaynağıydı.

 

ÇUMRA’DA YAYA GEÇİTLERİNE 'KIRMIZI ÇİZGİ' 

Çumra’da Halit Oflaz ve Alparslan Türkeş Caddeleri üzerindeki yaya geçidinde düzenlenen programa İlçe Kaymakamı Hüseyin Ece ve Çumra Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Alagöz, kurum amirleri, öğrenciler, jandarma ve polis ekipleri katıldı. 'Yaya önceliği kırmızı çizgimizdir' uygulaması kapsamında, Çumra Belediyesi tarafından yaya geçidine kırmızı çizgi çizildi.

 

Çumra’da yeşil alanlar çoğalıyor

Çumra’da yeşil alanlar çoğalmaya devam ediyor. Okçu, Alemdar, Büyükaşlama, Adakale ve Seçme Mahallelerinin ardından Bu kez de Uzunkuyu Mahallesi’ne koruluk alan kazandırıldı. Geleceğin rengi yeşil olan bir Çumra hayali projesi ile devam etmekte....

 

Mart 2021

Çumra'da Çanakkale menüsü dağıtıldı

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla farklı bir etkinliğe daha imza atıldı. Belediye, Çanakkale Savaşı'nda Türk askerinin yaşadığı zorlukları görüp o zamanın koşullarını yaşaması için vatandaşlara 'Çanakkale menüsü' olarak bilinen yağsız ve tuzsuz buğday çorbası ve şekersiz üzüm hoşafı ikram etti. Çanakkale'de savaşan Türk askerinin yaşadığı zorlukların hatırlanıp, hissedilmesi amacıyla düzenlenen etkinlik vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.

Çumra'ya çamur yağdı

Sabah saatlerinde yağmurla birlikte çamurun yağması ile birlikte araç sahipleri oto yıkamacıların yolunu tuttu. Meteoroloji ise toz taşınımı hakkında bilgiler verdi.

 

 

Nisan 2021

Çumra'da okulların açılması 1 hafta daha ertelendi

8.ve 12. Sınıflara için  DYK  Açılacak İlçemizde koronavirüs vakalarının artmasıyla ilçe Hıfzısıhha kurulu kararı gereği ilçe merkez mahallemizin tüm okulları,  İçeriçumra, Türkmencamili,  Yenisu,  Türkmenkarahüyük ve Üçhüyük mahallelerimizin okullarının açılma süreci bir hafta ertelenmiştir.

Bu okullarımızda eğitim öğretim uzaktan eğitim şeklinde yapılacaktır, Eğitim öğretim ertelenen okullarımızda 8 ve 12. sıniflarda DYK kursları 3 Nisan  itibariyle yapılabilecek ve görev alan öğretmenler, öğrenciler sokağa çıkma yasağından muaf olacaklardır.

 

Çumra'daki bilboardlar kiraya verilecek

Çumra Merkez ve Mahallerindeki Bilboardların işletilmesi hakkı 2886 sayılı D.İ.K.nun 51g.Maddesi gereğince açıkartırma pazarlık usulü ile kiraya verildi.

 

Mayıs 2021

Çumra'da obruk tespit çalışması yapıldı

AFAD ve Konya Teknik Üniversitesi Obruk Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü başta Karapınar ilçesinde yaptığı çalışmalarda çok sayıda obruk tespit etti. Uzun zamandır Karapınarda çalışma yaptıklarını belirten AFAD bu yıl Çumra'dada bazı yerlerin riskli olduğunu söyledi.

 

İmar sorunu çözülecek

Recep Candan, Çumra’nın yıllardır sorunu olan imar probleminin çözümü ile ilgili önemli bir duyuru ile müjdeyi verdi. Çumra’da imara yönelik tıkanıklığın aşılması adına iki yıllık yoğun bir çalışma gerçekleştirdiklerini kaydeden Başkan Candan; “ Tüm Çumralı hemşehrilerimizin özellikle ve ivedilikle beklediği, ilçemizin önemli bir kısmını içine alan imar revizyonu çalışmamızda sona geldik.” dedi.  

 

Çumrada bazı okullara bakım yapıldı

Çumra Atatürk Ortaokulu, Çumra Şehit Koçak İlkokulu ve Çumra Hürriyet İlkokulu Onarım İşi  yapıldı.

 

Çumra'da ekmeğe zam geldi

Girdilerin artması üzerine ekmek fiyatında artışa gidildi. İlçemizde daha önce 1,25 Kuruştan satılan 200 gram ekmeğin gramı 220'ye, fiyatı da 1,25 Kuruştan 1.5 liraya yükseltildi. 

 

Haziran 2021

Çumraya şehit ateşi düştü

Pençe Harekatında çıkan çatışmada yaralanan Çumra Dineksaraylı Sözleşmeli Er Muhammed Ali Akın, şehit oldu.

 

Çumra Devlet Hastanesi’nin yanına ek bina yapılacak

Hastane Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından organize edilen toplantıda bodrum katıyla birlikte 4 katlı olarak planlanan ve içerisinde diyaliz ve diş sağlığı merkezi olacak şekilde hizmet verecek ek binanın planlandığı gibi kısa sürede tamamlanmasına destek verilmesi amacıyla istişarelerde bulunuldu

 

Çumra'nın kuruluşunun 95. yılı kutlandı

 

Temmuz 2021

Çumra'da sıcaklıklar rekor kırdı

 

Çumra’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlendi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliğine; Çumra Kaymakamı Hüseyin Ece, Çumra Belediye Başkanı Recep Candan, Çumra İlçe Jandarma komutanı Mustafa Yücel Serdar, Çumra İlçe Emniyet Müdürü Barış Şengül, AK Parti Çumra İlçe Başkan Yardımcıları; Gökhan Tuyan ve İbrahim Onbaşı, Milliyetçi Hareket Partisi Çumra İlçe Başkanı Recep Yıldırım ve diğer siyasi parti temsilcileri katıldı.

 

Ağustos 2021

Eylül 2021

Çumra Ulu cami restore çalışmaları başladı

Çumra’nın kent kültürünün en önemli simgelerinden biri olan Ulu Cami dönüşüme hazırlanıyor. Çumra Merkez Ulu Cami ve Mevcut Camileri Yaptırma Yaşatma ve Yardımlaşma Derneği öncülüğünde, vatandaşların ve Çumra Belediyesi’nin de desteği ile tarihi yapıda büyütme ve restorasyon çalışmalarına başlandı

 

Çumra'mızın Evladı Ramazan Erkoyuncu Pankobirlik Başkanlığına Aday Oldu

Çumra'mızın evladı dürüst, samimi ve cesaretliliğiyle örnek olan Ramazan ERKOYUNCU Konya Pancar ekicileri kooparatifi 69. olağan genel kurul öncesi basın toplantısıyla başkan adaylığını açıkladı.

 

Ekim 2021

Çumra'da Bulunan Obruk Gölünde Su Seviyesi 5 Metreye Kadar Çekildi

Çumra'da bulunan Timraş (Gökhüyük) Obruk gölü'nde kuraklı nedeniyle su seviyesi 5 metreye kadar düştü. İklim değişikliğ, küresel ısınma ve kuraklığın etkilerinin sıklıkla görüldüğü Konya Kapalı Havzası'nda, kuruyan pınar, göl ve göletlerin yanı sıra obruk göllerinde de su çekilmeleri yaşanıyor.

 

Çumra'lı Milli Sporcu ABD'ye Transfer Oldu

Çumra ilçesinde doğan ve çocukluk yıllarında bir bisikletinin olmasını hayal eden, yokluk içerisinde, ekmek dahi alacak paramız yoktu, geçen bir hayat hikayesiyle dolu olan 28 yaşındaki Ahmet Örken, milli sporcu ünvanından sonra ABD'ye transfer oldu.

 

Çumra'da Cumhuriyet bayramı programı belli oldu

Kutlamalar 28 Ekim 2021 Perşembe günü saat 13.00'da Hükümet Konağı önündeki Atatürk Büstüne çelenk konmasıyla başladı. Törene; Mülki ve askeri erkan ile tüm kamu kurum ve kuruluş amirleri, siyasi partiler, kamu yararına çalışan dernek temsilcileri, ortaokul ve liselerin bayrak ve flamaları katıldı.

 

Kasım 2021

Geleneksel Çatalhöyük Halı Saha Futbol Turnuvası Başladı

Kurumlar ve STK’lar arası Çumra Belediyesi Geleneksel Çatalhöyük Halı Saha Futbol Turnuvasında ilk vuruşu Başkan Candan yaptı.

 

Konyadaki 5,1 deprem Çumra'dada hissedildi

Afad'dan yapılan açıklamada Merkez üssü Konya Meram olan depremin şiddeti 5.1 olarak açıklandı. Sarsıntı Çumrada'da hissedildi.

 

Aralık 2021

Silledeki cephanelik Çumraya taşınıyor

Konya Büyükşehir Belediyesi, şehrin Kuzey Batı kısmında bulunan ve Cephanelik olarak bilinen 47. Mühimmat Bölük Komutanlığı’nı Çumraya taşıyor.

 

Okunma : 613
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın
 
Bu ayın en çok okunan haberleri