Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

19 Nisan 2024 Cuma
Çumra'da Hırsızlık Şüphelisi Kadın Taciz İftirasında Bulununca Köylü Vatandaş Gözaltına Alındı
Kategori : ÇUMRA
21 Nisan 2022 11:41
 
Çumra'da Hırsızlık Şüphelisi Kadın Taciz İftirasında Bulununca Köylü Vatandaş Gözaltına Alındı

Çumra'nın Kuzucu mahallesinde yaşanan hırsızlık olayında, mahalle sakinleri hırsızlardan şikayetçi oldu. Hısdızlık şüphelilerinden birinin kadın olduğu ve kendisine taciz edildiğini iddia etmesi sonucu köylü vatandaş gözaltına alındı. Haklıyken hırsızlık şüphelisi kadının iftirası sonucu haksız duruma düştüklerini belirten köylüler Çumra adliyesi önünde toplanarak olayı protesto ettiler.

İddialara göre; köy halkının jandarmaya şikayet edeceğini hırsızlık şüphelisi kadın ‘Eğer şikayet ederseniz bana taciz ettiniz şeklinde beyanda bulunurum’ dedi. Köy halkı kadın şüphelinin tehditlerine rağmen jandarmaya şikayette bulundu. 

Jandarmanın olay yerine gelmesinin ardından ‘taciz edildim’ iddiasında bulunan hırsızlık şüphelisinin ifadesini dikkate alan güvenlik güçleri, köy halkından bir kişiyi gözaltına aldı. Hırsızlık şüphelisi kadın ise serbest bırakıldı.

MAHALLE SAKİNLERİNDEN ADALET ÇAĞRISI

Yaşananlara tepki gösteren ve hırsızlık şüphelisinin iftira attığını savunan mahalle halkı, Çumra İlçe Jandarma Binası’nın önünde toplanarak gözaltına alının köylünün serbest bırakılmasını istedi. 
Sabah saatlerinde Çumra Hükümet Konağı önünde bir araya gelen Kuzucu Mahallesi sakinleri, yaşanan olaya tepki gösterdi. Vatandaşlar, Gazi Caddesi’ni ve Hükümet Caddesini trafiğe kapattı. Alkışlarla alınan gözaltı kararını protesto etti. 

DÖRT TANE HIRSIZI BAŞIMIZA ÇIKARDINIZ

Gözaltına alınan şahsın yakınları ve Çumralılar “Adalet istiyoruz. Hırsızlık şüphelisi bir kadının ifadesiyle hiçbir suçu günahı olmayan bir kişi gözaltına alındı. Çumra halkı ve mahallelerinden gelen vatandaşlarımız suçlanan kişi adalet istiyoruz. Böyle bir kara olamaz. Umarım bu yanlıştan dönülür” dedi.
Hasan Ali Ersöz isimli vatandaş “Çumramıza ve halkımıza yapılan bir darbedir. Bizim şahitlerimizi kimse dinlemedi. Dört tane hırsızı başımıza çıkardılar. Korkudan kuyumuzu çalıştıramıyoruz. Çiftçilerden ne istiyorsunuz? Tüm halkımızı buraya davet ediyorum" diyerek tepki gösterdi.

Okunma : 803
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın